SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Tot mai aproape de trofeu » Cristina Neagu în finala Ligii Campionilor: Buducnost a trecut de Vardar Skopje și va juca cu Larvik

Cristina Neagu își dorește cu ardoare să cîștige finala de azi // Foto: Marius Ionescu (Budapesta)
Cristina Neagu își dorește cu ardoare să cîștige finala de azi // Foto: Marius Ionescu (Budapesta)

Articol de - Publicat duminica, 10 mai 2015 00:00

Echipa din Muntenegru a trecut în semifinale de Vardar Skopje cu 27-17, iar cea din Norvegia de Dinamo Volgograd cu 31-22. Românca a mai jucat pînă acum două finale, pierzîndu-le pe amîndouă.

Buducnost Podgorica, echipa Cristinei Neagu, a condus de la un capăt la altul întîlnirea din semifinalele Final 4 cu Vardar Skopje. Românca a strălucit încă o dată și, alături de Radmila Petrovici, a marcat cele mai multe goluri, șapte de fiecare.

Cristina a făcut de toate pe teren: a marcat, a pasat, s-a apărat, a mai și ratat, însă bucuria de final a fost una imensă. După două finale pierdute, în 2010 cu Oltchim și în 2014 cu Buducnost, Cristina mai are o șansă la trofeul cel mai prețios din Europa în întrecerea echipelor de club.

Și cealaltă semifinală de la Budapesta a fost una într-un singur sens. Larvik a trecut în viteză de Dinamo Volgograd, echipa care i-a retezat speranțele de Final 4 campioanei României, HCM Baia Mare. Norvegiencele s-au impus cu 31-22.

Finala cea mare are loc azi, de la ora 18:00. Ambele formații știu cum e să ai o astfel de Cupă în vitrină pentru că  Larvik a cucerit trofeul în 2011, iar Buducnost în 2012.

A ajuns la 99 de goluri

Cristina Neagu a ajuns la un total de 99 de goluri înscrise în acest sezon de Ligă pentru Buducnost și conduce în clasamentul celor mai bune marcatoare.

"Important e ca echipa mea să cîștige Liga, nu ca eu să obțin titlul de golgeter", a spus înainte de meciurile de la Budapesta jucătoarea în vîrstă de 26 de ani.

Pe româncă o urmează Andrea Penezici, de la Vardar, cu 93 de reușite, Nora Mork, de la Larvik, cu 88, și Anna Kocetova, de la Dinamo Volgograd, cu 87.

Buducnost 27 (14)
Neagu 7, Petrovici 7, Knezevici 4, Cvijici 3, Mehmedovici 3, Bulatovici 1, Byzdra 1, Depotovici 1
Antrenor:  Dragan Adzici

Vardar Skopje 17 (9)
Lekici 4, Penezici 4, Sokaci 3, Ikhneva 2, Radicevici 2, Dembele 1, Lazovici-Varlec 1
Antrenor: Indira Kastratovici

Program Final 4

15:30 Finala mică Vardar Skopje-Dinamo Volgograd
18:00 Finala mare Larvik-Buducnost

*Televizare Digi și Dolce

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează