SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Totul pentru grupe » HCM Baia Mare organizează grupa a doua de calificare și speră să acceadă între cele mai bune 16 echipe din Europa

Articol de - Publicat vineri, 11 septembrie 2015 00:00

Vicecampioana României, HCM Baia Mare, pornește drept favorită la calificarea în grupele Ligii Campionilor, deși are o misiune dificilă.

Danezele de la Team Esbjerg sînt contracandidatele care aspiră la locul maramureșencelor. HCM Baia Mare a mai plecat din această postură, a calificărilor, și acum două sezoane. A trecut atunci de alte două formații daneze, Viborg HK și Team Tvis Holstebro.

Nu s-au calificat niciodată

HCM Baia Mare va întîlni în semifinale, sîmbătă, campioana Belarusului, BNTU Minsk, echipă care a mai participat de opt ori în preliminariile Ligii Campionilor, de cînd a apărut formatul grupelor, dar nu s-a calificat niciodată. BNTU Minsk are în componență multe handbaliste din reprezentativa Belarusului, cea mai cunoscută fiind Lilia Arțiukovici, cea care a jucat anul trecut și la Baia Mare pentru două luni de zile, fiind transferată apoi la Krim Ljubljana.

Start lansat

Adevărata finală pentru Baia Mare va fi însă duminică. Maramureșencele vor întîlni învingătoarea din cea de-a doua semifinală, dintre vicecampioana Danemarcei, Team Esbjerg, și Ankara Yenimahalle, campioana Turciei. Nordicele sînt, de departe, mari favorite, bazîndu-se pe o echipă foarte puternică, din care se remarcă internaționalele norvegiene Ida Karlsson Bjorndalen, Betina Riegelhuth și Emily Sando, olandezele Laura van der Heijden și Estavana Polman, suedezele Jenny Alm și Filippa Idehn, dar și danezele Lotte Griegel și Maibritt Kviesgaard.

Esbjerg a început excelent actuala ediție în Danemarca. A cîștigat Supercupa, 27-19 cu campioana FC Midtjylland, pe care a învins-o apoi și în prima etapă a campionatului, 29-23. În Europa, cel mai bun rezultat al celor de la Esbjerg e finala Cupei EHF pe care au pierdut-o, acum două sezoane, în dubla cu rusoaicele de la Lada Togliatti.

"Să ajungem în grupele Ligii Campionilor e principalul nostru obiectiv, Ne-am pregătit și ne-am antrenat doar cu gîndul la turneul de calificare"
Aurelian Roșca, antrenor HCM Baia Mare

Fără Paula și Do Nascimento

Antrenorul Aurelian Roșca nu le va putea folosi la turneul de calificare pe două dintre jucătoarele de bază portarul Paula Ungureanu și extrema Alexandra Do Nascimento. Deși goal-keeperul a început antrenamentele cu echipa, sînt șanse mici ca să fie trimisă pe teren, în timp ce brazilianca mai are de stat cel puțin două săptămîni după problemele la inghinali. Vor putea juca, în schimb, franțuzoaica Allison Pineau, care s-a accidentat în meciurile de pregătire, dar a revenit în ultimele două partide de campionat, și macedoneanca Elena Gjorgijevska, aceasta revenind în jocul de miercuri, contra Rapidului.

"Esbjerg e o echipă foarte bună, dar nu trebuie să subestimăm Minskul, în primul joc. Aștept cu nerăbdare să joc împotriva coechipierelor mele din naționala Olandei, mai ales că împreună cu Laura van der Heijden am jucat patru ani la Oldenburg"
Louise Abbingh, inter stînga HCM Baia Mare

2 participăriîn grupele Ligii Campionilor a adunat HCM Baia Mare, în sezonul trecut ajungînd pînă în "sferturi", acolo unde a fost eliminată de Dinamo Volgograd

Programul meciurilor

  • Sîmbătă

13:30 Ankara Yenimahalle-Team Esbjerg
16:00 HCM Baia Mare-BNTU Minsk

  • Duminică

14:00 finala mică
16:00 finala mare

O româncă și Ozel

Ankara Yenimahalle e debutantă în Liga Campionilor. Campioana Turciei are în echipă jucătoare din 7 țări, între care și o româncă. E vorba de portarul Anca Rombescu, cea care a evoluat în România la Tomis Constanța. Vedeta echipei este însă centrul Yeliz Ozel, fosta jucătoare a Oltchimului, care la 35 de ani continuă să joace foarte bine.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
768145689920470
Patraulea Trandafir  •  11 Septembrie 2015, 10:57

Esbjerg intră în grupe fluierând ... Vedeți pe Laola meciul din supercupa Danemarcei cu Midtjylland și veți savura o lecție de handbal ... Sunt foarte , foarte bune ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează