SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Totul spre o finală Gyor-Buducnost? » Echipa Cristinei Neagu a devenit a doua favorită la cîştigarea Ligii

Cristina Neagu rămîne la Buducnost să pregătească semifinala cu Vardar şi nu va juca în meciurile de pregătire cu Germania, din 28-29 martie
Cristina Neagu rămîne la Buducnost să pregătească semifinala cu Vardar şi nu va juca în meciurile de pregătire cu Germania, din 28-29 martie

Articol de - Publicat marti, 18 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 martie 2014 23:28

Buducnost nu a pierdut în faţa unguroaicelor în cele două jocuri din grupă.

Duminică s-au stabilit semifinalele Ligii Campionilor la fete, ediţia din acest an fiind prima care se desfăşoară în alt sistem, cu Final 4, pe teren neutru.
Două dintre echipe, Gyor şi Buducnost, se cunoşteau deja, dar în urma rezultatelor din ultima etapă, cele două şi-au aflat şi adversarele.

Vardar Skopje a cîştigat grupa A, iar Midtjylland, campioana Danemarcei, a cîştigat duleul cu Thuringer, echipa antrenată de românul Herbert Muller, şi a terminat pe doi.

Vardar, echipa apărută peste noapte în handbalul macedonean, cu un buget de 4 milioane de euro, o va înfrunta pe Buducnost, iar Gyor va da peste FC Midtjylland.

Budapesta, avantaj Gyor
Federaţia Europeană a ales Budapesta, la începutul sezonului, drept gazda Final Four-ului din 3-4 mai. Un avantaj clar pentru Gyor, care va avea practic cei mai mulţi suporteri în "Laszlo Papp" Arena.

Ca şi sezonul trecut, pînă la semifinala cu Oltchim, cînd vîlcencele au cîştigat la Veszprem, nici în acest sezon Gyor nu a cunoscut înfrîngerea! 12 meciuri jucate de campioana Europei, 10 victorii şi două egaluri!

De remarcat însă că singura echipă pe care Gyor nu a reuşit să o învingă este Buducnost Podgorica! Campioana Muntenegrului a scos două egaluri în faţa maghiarelor, ameninţîndu-le din faza grupelor supremaţia.

Buducnost va avea însă în semifinale un meci extrem de greu cu Vardar Skopje, care, deşi nu a arătat forţa Gyorului şi a Buducnostului, are jucătoare capabile să facă diferenţa. Campioana Macedoniei are nu mai puţin de 15 jucătoare străine, din 6 ţări diferite!

Surpriza vine însă din Danemarca. Midtjylland era creditată cu şanse mici la finalul competiţiei, dar a ajuns pînă în semifinale. Nordicele pornesc însă clar cu şansa a doua în faţa Gyorului.

Revanşa Cristinei
Accidentată sezonul trecut, Cristina Neagu nu a putut evolua în faţa Gyorului. Interul stînga a privit neputincioasă din tribună cum Oltchim pierdea dramatic calificarea în finală! În acest sezon însă, Neagu pare cea mai în formă jucătoare a muntenegrencelor. A marcat 51 de goluri în cele 12 meciuri, dar are de patru ori mai multe assisturi!

609557-cote-pariuri.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  24 Martie 2014, 22:16

dar nici nu a castigat..deci vom vedea o finala in..3acte(doua nedecise)gyor pleaca favorita prin lotul pe care-l are si mai ales ca e prima editie in acest format,bud face un joc bun pe aparae ,are un portar bun dar tb sa dai si goluri(dalby sa prinda 2meciuri de vis...fiind si ultimele pt ca deja au adus o jucatore de top)vardar a investit mult..dar mai mult de semif nu pot ajunge,daca in gr de calificare au defilat...cand au dat de greu singura care a dat satisfactie a fost lekic,putin pt a ajunge in finala...danezele nu neaparat ultimele(capabile totusi de o mare surpriza daca fac primul meci bun)au pierdut greu in macedonia (au avut si rez mai putin reusite)dar totusi sunt nordice si

Vezi toate comentariile (1)
Comentează