SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-BELARUS, AZI, ORA 18:00, ÎN DIRECT PE TVR 2

Transferă de la "duşmani" » HCM Baia Mare a transferat două adversare de la rivala României din meciul de azi

Articol de - Publicat miercuri, 11 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 10 iunie 2014 21:59

HCM Baia Mare a acontat deja două jucătoare bieloruse, care azi vor fi adversarele României în calificările pentru Euro 2014.

România întîlneşte azi, de la ora 18:00, la Moghilev, reprezentativa Belarusului, în preliminariile CE 2014. Cele două formaţii au pierdut ambele jocuri susţinute în grupă, contra campioanei olimpice, Norvegia, astfel că lupta pentru calificare va fi stabilită acum după dubla de la Moghilev şi Baia Mare.

"Adversar greu!"
"Tricolorele" vor avea o misiune extrem de grea în partida de azi, mai ales că în şaptele de bază lipsesc două piese importante: Cristina Neagu şi Oana Manea. "Ne aşteaptă un meci foarte greu. Belarus a jucat foarte bine şi în faţa Norvegiei. Au pierdut extrem de greu. Au cîteva jucătoare de mare valoare, nu degeaba sînt dorite de foarte multe cluburi, inclusiv din România", a declarat selecţionerul Gheorghe Tadici.

Lobach şi Arţiukovici la Baia Mare
Belarus nu s-a mai calificat la un Campionat European din 2008, ex-sovieticele ratînd apoi turneele finale din 2010 şi 2012, după ce bifase trei calificări consecutive în 2000, 2002 şi 2004.

Cele mai cunoscute jucătoare sînt portarul Alena Abramovici, care evoluează la FTC Budapesta, pivotul Anastasia Lobach şi interul stînga Lilia Arţiukovici, ambele de la Zvezda Zvenigorod, în Rusia. De altfel, pivotul şi interul stînga din Belarus vor juca în sezonul viitor în România!

Ele s-au înţeles cu campioana României, HCM Baia Mare, care urmează să perfecteze, se pare, transferurile duminică, la meciul retur, care va avea loc chiar la Baia Mare.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează