SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET

„Tricolorele” mici au învins Cehia și s-au calificat între primele 8 echipe ale Europei

Alicia Gogîrlă, principala marcatoare a României
Alicia Gogîrlă, principala marcatoare a României

Articol de - Publicat duminica, 11 iulie 2021 22:07 / Actualizat duminica, 11 iulie 2021 22:33

România-Cehia 27-25 | România se bate pentru semifinale cu Franța și Croația. MVP-ul partidei cu Cehia a fost Alicia Gogîrlă, fiica fostei mari internaționale a României, Simona Gogîrlă

Naționala de tineret a României avea nevoie de cel puțin un egal în fața Cehiei, în ultimul meci din grupa D, la Europeanul din Slovenia, pentru a se califica în grupele principale, între primele 8 echipe. 

„Tricolorele” mici au învins Cehia și s-au calificat între primele 8 echipe ale Europei

„Tricolorele" au intrat extrem de motivate, dornice de a tranșa din start partida. Au condus cu 5-1, dar s-au văzut imediat egalate. S-au desprins apoi din nou și până la final Cehia nu a mai putut să revină.

A fost 14-10 la pauză, apoi 21-15. Pe final, echipa antrenată de Horațiu Pașca și Mihaela Evi a jucat parcă la trecerea timpului, dar victoria nu a fost pusă în pericol. 

Patru jucătoare s-au detașat în victoria în fața cehoaicelor: portarul Raluca Rădoi, cele două extreme Oana Borș și Corina Lupei, și interul dreapta Alicia Gogîrlă. 

Ultima, fiica fostei mari internaționale Simona Gogîrlă, ar putea să fie jucătoarea de mână stângă de care duce lipsă de atâția ani handbalul românesc.

Alicia a marcat de 8 ori în fața Cehia, fiind secondată de căpitanul Borș cu 7, Lupei 5, Valentina Ion și Ștefania Stoica, cu câte 3, plus Adriana Ailincăi, sora Crinei Pintea, un gol.

Șanse la semifinale

România și Ungaria s-au calificat din grupa D, maghiarele cu punctaj maxim. În faza a doua a competiției, „tricolorele" vor întâlni Franța și Croația, croatele reușind să învingă echipa Muntenegrului, mult mai bine clasată. Ca să aibă șanse la semifinale, România trebuie să câștige și în fața Croației (13 iulie) și în fața Franței (14 iulie).

Naționala de handbal a României, cobai pentru reprezentativa Spaniei! „Cum să trimiți jucătoarele nepregătite, nu au pus mâna pe minge de mai bine de o lună?!”

România a spulberat Norvegia la Europeanul de tineret. Are nevoie de egal cu Cehia pentru a merge mai departe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează