SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-GERMANIA 23-26 (12-13)

Trimisul Gazetei în Serbia scrie cronica meciului România-Germania 23-26 » Cu tunurile pe noi

Oana Manea s-a luptat aprig pe semicerc, scoţînd nu mai puţin de 8 aruncări de la 7 metri
Oana Manea s-a luptat aprig pe semicerc, scoţînd nu mai puţin de 8 aruncări de la 7 metri

Articol de - Publicat marti, 10 decembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 10 decembrie 2013 21:18

În primul meci dur de la Mondialul din Serbia, "naţionala" României a pierdut în faţa Germaniei sau, mai exact, a puternicei ei linii de 9 metri.

Cînd Susann Müller a înscris primul gol al disputei, o ghiulea a poposit în plasa porţii României. Pînă la final, bilele grele de fier au continuat să încarce spaţiul dintre buturile noastre, majoritatea, 11, venind din braţul stîng iute şi aspru al aceleiaşi Müller.

Nu e ceva la care să nu ne fi aşteptat, totuşi. Linia de 9 metri a Germaniei e arma ei cea mai compactă şi mai periculoasă. Pentru confirmare: extrema Zapf a stat pe teren 60 de minute, adică întreaga durată a meciului, şi a aruncat de două ori spre poartă, ratînd în ambele ocazii.

Ghiulele de glezne
Dar noi, cu noi ce s-a întîmplat? Ce alte ghiulele ne-au atîrnat de glezne? Întîi, am ratat startul. Ar fi fost bine să fi avut posibilitatea să cerem în minutul 7, ca la snooker, refacerea jocului. Era deja 4-1 pentru adversare şi rataserăm primul 7 metri dintr-o exasperantă serie de 6. Dar nu se poate să se dea restart, rămîne doar speranţa de a recupera pe parcurs.

A fost însă ceva ce a venit ca un bumerang spre echipa României: cu excepţia Oanei Manea, eroică în încleştările de pe semicerc, celelalte jucătoare experimentate care au stat pe bancă luni, contra Australiei, au intrat foarte greu în meci. Atît de greu încît s-a întîmplat fix pe ultima felie a lui.

Nemţoaicele au condus în permanenţă. În prima repriză, cea mai mare diferenţă a fost de 5 lungimi, 10-5 în minutul 17. Româncele au revenit însă pe covorul roşu întins de golurile marcate de Perianu, Ciuciulete, Marin şi Nechita. 12-13 la capătul jumătăţii de oră.

Coşmarul de la 7 metri
Şi din nou start ratat. Repriza secundă a avut, pentru "tricolore", un început încă şi mai năuc, în care s-au încasat ghiulele nu doar de la Müller, ci şi de la Nadgornaja, Naidzinavicius şi Steinbach. Era 20-14 (min. 43) cînd Brădeanu a înscris prima dată, urmată repede de Neagu. Interul de la Buducnost a avut una dintre acele zile în care ceaţa e atît de densă încît alterează orice intenţie. A marcat doar 4 goluri, deşi a tentat de 14 ori poarta.

Finalul ne-a adus aproape, la două goluri, de Germania, dar pînă la urmă au fost 3, 23-26, după încă o aruncare de la 7 metri ratată chiar de Neagu. Ştampilă întunecată pe un meci în care s-a jucat în salturi şi în care a lipsit ceva pentru a scoate mai mult. Ceva ce poate fi recuperat în zilele ce vin.

ROMÂNIA 23 (12)
Nechita 6, Neagu 4, Perianu 3, Marin 3, Ciuciulete 3, Brădeanu 2, Ardean-Elisei 1, Manea 1

GERMANIA 26 (13)
Müller 11, Naidzinavicius 4, Steinbach 4, Nadgornaja 3, Augsburg 2, Loerper 1, Althaus 1

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (28)
ceaiuri
ceaiuri  •  11 Decembrie 2013, 21:49
Postat de sorineldumitru pe 11 Decembrie 2013, 20:15

Totusi, indiferent de scor, un meci nu se pierde in minutul 5. Iar la pauza era 13-12, eu zic ca startul reprizei a 2-a a fost decisiv, iar acolo cred c-a gresit Tadici. Macar in primele 5 minute din repriza 2 trebuia sa fie Neagu pe teren si nu Marin.

am pierdut meciul..psihologic..rezultatul a fost confirmat dupa 60min

sorineldumitru
sorineldumitru  •  11 Decembrie 2013, 20:15
Postat de ceaiuri pe 11 Decembrie 2013, 07:26

meciul a fost pierdut in min..5 cand la aceea lov de la 7 m tb sa execute neagu(clara a castigat atunci duelul psihologic )si poate juca altfel si ea si echipa(colegele cand vad ca cea mai buna jucat are "teama"de portar atunci ele cum ar gandi dupa..)nu am reusit sa conducem ,nu am reusit sa egalam..am fos condusi cap coada deci au fost sigur mai bune,cand o jucatoare inscrie aproape jumat din goluri iar nu e bine(tadici fara solutii)apararea a pierdut jocul(centrul mereu cu picioarele pe semicerc si totusi cu perianu in aparare e deja prea mult fortat(nu are inca experienta)si atunci cum sa nu primesti goluri de la 9m(indiferent ce portar ai)singurul lucru perfectibil lov de la 7

Totusi, indiferent de scor, un meci nu se pierde in minutul 5. Iar la pauza era 13-12, eu zic ca startul reprizei a 2-a a fost decisiv, iar acolo cred c-a gresit Tadici. Macar in primele 5 minute din repriza 2 trebuia sa fie Neagu pe teren si nu Marin.

sorineldumitru
sorineldumitru  •  11 Decembrie 2013, 20:12
Postat de lapusneanul pe 11 Decembrie 2013, 08:11

sa zicem ca tadici nu a gasit solutii in aparare, dar ce a facut atacul , sase lov de la 7 m ratate, mingi pierdute aiurea, trageau la poarta cand nu trebuia, pai daca atacul marca macar 3 goluri din nenumaratele situatii se termina egal, tadici are obligatia sa le faca sa ajunga sa traga la poarta, de acolo intervin alti factori, cum ar fi valoarea individuala..

Eu zic ca apararea a mers, le-a fost frica pe pozitional sa traga de-afara. Pe langa asta nu avem extreme, ele marcheaza doar pe contraatac. Totusi cred ca daca nu exista un asemenea trac puteam castiga si inca sper sa ne revenim si sa scoatem un rezultat bun la mondialul asa, dar meciul cu Ungaria, chiar daca nu pare, e decisiv.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează