SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA

Ultima deplasare » HCM Constanţa aşteaptă ajutor de urgenţă de la Guvern pentru a scăpa de desfiinţare

HCM Constanța este în pragul dispariției după cel mai bun sezon, în care a ajuns în Final Four-ul Cupei EHF Foto: Telegraf Constanța
HCM Constanța este în pragul dispariției după cel mai bun sezon, în care a ajuns în Final Four-ul Cupei EHF Foto: Telegraf Constanța

Articol de - Publicat vineri, 22 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 21 august 2014 19:45

Handbaliştii de la HCM Constanţa vor mai juca meciul din Supercupă, de pe 26 august, după care vor începe să-şi caute echipe


Campioana României, HCM Constanţa, se îndreaptă cu paşi mici, dar siguri, către desfiinţare, urmînd soarta unui alt nume mare din handbalul românesc, Oltchim Rm. Vîlcea. Confruntată cu mari probleme financiare, după ce Curtea de Conturi a blocat cele 4 milioane de lei oferiţi de Consiliul Judeţean Constanţa, echipa pregătită de Zvonko Sundovski primeşte lovitură după lovitură. Rămaşi fără tradiţionalul cantonament de vară de la Zlatibor (Serbia) din cauza lipsei banilor, constănţenii nu vor merge nici la puternicul turneu de la Strasbourg (Franţa), programat la sfîrşitul lunii, din acelaşi motiv. "Nu s-a rezolvat nimic şi aşteptăm o hotărîre de Guvern sau a ministrului tineretului şi sportului, astfel încît autorităţilor locale să le fie permis să ne ajute. Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a discutat cu ministrul Gabi Szabo, care a promis că pe 20 august era programată o şedinţă de Guvern, în care urma să fie abordat şi acest subiect. Nu avem însă nici o veste şi începe să fie din ce în ce mai tîrziu", a avertizat directorul executiv al campioanei, Nurhan Ali.

Supercupa şi "La revedere!"
Neplătiţi de peste patru luni, jucătorii au decis să continue antrenamentele şi să facă deplasarea la Braşov, unde HCM va disputa, marţi, Supercupa României, cu Ştiinţa Bacău. "Aşa cum am demonstrat pînă acum, vrem să arătăm că avem tărie de caracter şi ne vom bate pentru culorile clubului. Vrem să cîştigăm Supercupa şi, dacă nimeni nu va veni cu o veste, se pare că mulţi ne vom lua adio de la echipă. Vom merge unde vom fi primiţi cu braţele deschise. Speranţa moare însă ultima, iar orice ajutor este bine venit în acest moment. Sîntem într-o situaţie critică", a anunţat căpitanul Laurenţiu Toma. "Pînă pe 1 septembrie nu pleacă nimeni, dar nu ştiu ce se va întîmpla pe urmă. Încercăm să găsim bani pentru a plăti taxele pentru transferurile jucătorilor străini, dar la începutul lunii septembrie trebuie să mergem în Belgia, pentru turneul de calificare în Liga Campionilor. Doar participarea şi biletele de avion ne costă peste 20.000 de euro", a spus Nurhan Ali.

"Ştiam că trebuia să fie şedinţă de Guvern pe 20 august, unde aveam promisiunea că se vor rezolva unele lucruri, dar se pare că am fost duşi cu vorba"
Laurenţiu Toma, căpitan HCM

9 titluri de campioană, 6 Cupe ale României şi 3 Supercupe ale României a cîştigat HCM în ultimii 11 ani

Pe urmele Oltchimului
În vara anului trecut, cea mai galonată echipă din handbalul feminin românesc, Oltchim Rm. Vîlcea, s-a desfiinţat din cauza problemelor financiare, după ce principalul susţinător, Combinatul Chimic Oltchim din Rm. Vîlcea, şi-a retras sprijinul financiar în 2012. La capătul unui sezon în care a supravieţuit graţie ajutorului dat de OMV Petrom, clubul din Vîlcea şi-a anunţat jucătoarele că sînt libere să plece şi nu s-a mai înscris la startul Ligii Campionilor, deşi cîştigase un nou titlu de campioană. Mai mult, gruparea s-a desfiinţat, iar locul în Liga Naţională a fost cedat unei echipe susţinute de municipalitate, HC Oltenia. De-a lungul istoriei, Oltchim a adunat 19 titluri de campioană, 12 Cupe ale României, două Cupe IHF, o Cupă a Cupelor şi o Supercupă a Europei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
blue_man
blue_man  •  26 August 2014, 14:07

domnule prim ministru,Victor Ponta,acum de ce nu iesiti in fata printro decizie personala si sa salvati aceasta echipa???aveti ocazia sa faceti ceva pentru sportul romanesc,pentru handbal.ce mai asteptati???

zidane92
zidane92  •  22 August 2014, 14:06

Tara de cacat.daca era vreo hotarare de luat sa primeasca un contract gras cu statul vreun interlop client politic sau vreo pitipoanca-directoare pe te miri unde era de urgenta totul rezolvat! Dupa ce ca pentru o tara cu 22 milioane de locuitori avem rezultate extrem de slabe mai si lasam sa moara simboluri ca oltchim sau hcm constanta!

liviuandrei1986
liviuandrei1986  •  22 August 2014, 11:22

daca aduc si ei niste voturi poate poate ,dar daca nu aduci voturi pot sa moara si de foame si nu sunt bagati in seama

Vezi toate comentariile (3)
Comentează