SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CM 2021

Un alt început » Naționala României joacă pentru calificarea în play-off-ul Mondialului din 2021

Articol de - Publicat joi, 09 ianuarie 2020 17:08

Naționala masculină de handbal a României joacă pentru calificarea în play-off-ul Mondialului din 2021. „Tricolorii”, care au o nouă conducere tehnică, vor trebui să câștige turneul din Italia.

Rareș Fortuneanu și Adrian Petrea au preluat naționala masculină a României anul trecut în octombrie. Cei doi pregătesc, în paralel, și echipe de club. Rareș lucrează în Franța, la Saint Raphael, iar Adi Petrea la CSM Bacău, în Liga Zimbrilor.

După debutul la „Trofeul Carpați", acolo unde România a învins Olanda, dar a cedat în fața Macedoniei de Nord, cuplul Fortuneanu-Petrea începe periplul și în partidele oficiale. România participa de mâine în preliminariile Mondialului de anul viitor. Turneul de calificare are loc în Italia, la Benevento.

România pornește drept favorită într-o grupă din care mai fac parte Georgia, Kosovo și Italia. Doar prima clasată va accede în barajul pentru Campionatul Mondial, acolo unde așteaptă deja echipele importante, participante în această perioadă la Campionatul European.

„Deși, la prima vedere, pare că avem adversari accesibili, în handbalul de azi nu mai există meci ușor. Ne dorim să ajungem la play-off-ul pentru calificarea la Mondiale. Când am acceptat propunerea federației de a prelua echipa, nu m-am gândit decât cum să fac să ne calificăm la turneele finale", a declarat Rareș Fortuneanu.

România se bazează pe o serie de jucători importanți, precum Mihai Popescu, Alexandru Șimicu, Cristian Fenici, Demis Grigoraș, Andrei Savenco. Lipsesc Nicu Negru, Marius Sadoveac și Alexandru Csepreghi, toți accidentați. 

Lotul României pentru turneul din Italia:

  • Portari: Mihai Popescu (Saint Raphael), Ionuț Iancu (HC Dobrogea Sud Constanța), Alexandru Bucătaru (CSA Steaua București) 
  • Extreme stânga: Vencel Csog (HC Dobrogea Sud Constanța), Alexandru Asoltanei (Dinamo București) 
  • Interi stânga: Alexandru Șimicu (Saint Raphael), Tudor Botea (Minaur Baia Mare), Andrei Buzle (Minaur Baia Mare), Viorel Fotache (CSM București) 
  • Centri: Centri: Cristi Fenici (Poli Timișoara), Călin Căbuț (Minaur Baia Mare) 
  • Interi dreapta: Demis Grigoraș (Chambery), Javier Humet (CSA Steaua București) 
  • Extreme dreapta: Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Gabriel Bujor (AHC Dunărea Călărași) 
  • Pivoți: Marius Mocanu (HCDS Constanța), Gabriel Dumitriu (AHC Dunărea Călărași), Dragoș Andrei Savenco (Dinamo București) 

Programul meciurilor României: 

  • 10 ianuarie, ora 19:00: România - Georgia 
  • 11 ianuarie, ora 19:00: Kosovo - România 
  • 12 ianuarie, ora 19:00: Italia - România

vezi și:

Premii pentru Crina Pintea și Mihai Popescu » Federația Română de Handbal a desemnat cei mai buni handbaliști ai anului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează