SPORTURI  »  HANDBAL  »  JO 2016

Un loc plin de amintiri! Turneul preolimpic se dispută în sala în care România a câștigat de două ori Cupa Mondială

Paula Ungureanu, Adriana Nechita și Aurelia Brădeanu, cu premiul de 25.000 de euro câștigat în 2010 la Cupa Mondială. Paula și Mika vor fi și acum pe teren, la Aarhus // FOTO Marius Ionescu +1   FOTO
Paula Ungureanu, Adriana Nechita și Aurelia Brădeanu, cu premiul de 25.000 de euro câștigat în 2010 la Cupa Mondială. Paula și Mika vor fi și acum pe teren, la Aarhus // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 17 martie 2016 00:00

Turneul preolimpic se dispută într-o sală unde România a câștigat de două ori Cupa Mondială și în care Danemarca nu ne-a învins niciodată.

Aarhus, al doilea oraș al Danemarcei, după capitala Copenhaga, a găzduit între 2005 și 2011, cel mai puternic turneu amical din lume, un adevărat Campionat Mondial, la feminin, la care an de an participau cele mai bune 8 echipe.

Supranumit GF World Cup, după numele sponsorului, turneul avea premii în bani și a revenit în două rânduri și României, care a mai jucat o dată și finala mare.

De remarcat că, la GF World Cup, România a întâlnit în trei rânduri și echipa gazdă, Danemarca, formație împotriva căreia, Neagu și compania vor debuta vineri în turneul preolimpic. România a câștigat în două rânduri, iar un meci s-a terminat la egalitate. A fost 28-28 la ediția din 2005, 25-24 în 2006 și 28-22 în 2009.

Româncele au triumfat la edițiile din 2009 și 2010, învingând de fiecare dată, în finală, Norvegia, iar în 2006 a jucat finala, dar a pierdut la limită, 28-29, cu Rusia.

"E important să știi locul"

Narcisa Lecușanu, secretar de stat în MTS, a jucat și ea la mai multe ediții al GF World Cup. În plus, fostul inter stânga a evoluat în Danemarca, cunoscând foarte bine bine sala din Aarhus.

"Pentru un sportiv e foarte important dacă joacă într-un loc cunoscut, să nu fie totul nou. Dar nu acest aspect contează cel mai mult. Eu cred că în momentul de față, România are mai mare valoare decât Danemarca, are o echipă mai sudată, o formație care a arătat că știe să revină în momentele delicate. Am mare încredere în fete că se vor califica la Olimpiadă", a declarat Lecușanu.

Înfrângere cu Suedia

Naționala României a pierdut marți seara, la Kristianstad, partida de verificare susținută împotriva Suediei, 29-32 (15-20). A fost un meci în care antrenorii Tomas Ryde și Costică Buceschi au rulat întregul lot, singura jucătoare care nu a intrat deloc pe teren fiind Eliza Buceschi.

Centrul de la Thuringer a fost menajată, ea având probleme la genunchiul drept. Cristina Neagu a fost principala marcatoare a României, cu 8 reușite, deși nu a jucat decât în prima parte.

Tehnicienii nu au trimis în niciun moment pe teren echipa de bază, cea cu care vor aborda în cea mai mare parte turneul preolimpic de la Aarhus.

Suedia 32
Sand 6, Wall 4, Gullden 4, Westberg 3, Ahlm 3, Alm 3, Jacobsen 2, Djapanovic 2, Stromberg 1, Blohm 1, Hawia Svensson 1, Torstensson 1, Wallen 1. Antrenor: Helle Thomsen

România 29
Neagu 7 goluri, Vizitiu 6, Ardean-Elisei 3, Chiper 3, Udriștoiu 2, Zamfirescu 2, Chintoan 2, Brădeanu 1, Marin 1, Manea 1, Tănăsie 1. Antrenor: Tomas Ryde

Programul meciurilor turneului preolimpic

Vineri, 18 martie
17:45    Muntenegru-Uruguay
20:00    România-Danemarca

Sâmbătă, 19 martie
18:45    România-Uruguay
21:00    Muntenegru-Danemarca

Duminică, 20 martie
18:45    România-Muntenegru
21:00    Danemarca-Uruguay

Norvegia are autocar nou

Cea mai bună echipă din lume, la feminin, Norvegia are din această săptămână un autocar nou. Federația de la Oslo l-a inscripționat cu trei dintre jucătoarele de bază ale campioanei olimpice: Nora Mork, Camilla Herrem și Stine Oftedal (foto 2).

Și România are un autocar nou, federația de la București alegând să-l branduiască altfel, cu lupul prezent pe steagul dacic și cu logoul "Handbalul, sport național".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează