SPORTURI  »  HANDBAL  »  PERFORMANȚĂ

Un român premiat după ce a marcat 1.000 de goluri în Polonia!

Articol de - Publicat joi, 19 octombrie 2017 11:10

Vali Ghionea e rege în Polonia și e cel mai bun marcator al vicecampioanei Poloniei, sezon de sezon.

Vali Ghionea , 33 de ani, extrema dreaptă a "naționalei" României scrie istorie în Polonia. În al șaselea sezon consecutiv la Wisla Plock, craioveanul a reușit performanța să adune peste 1.000 de goluri.

Miercuri seara, la derbyul cu rivala Vive Kielce, fosta campioană a Europei, Vali Ghionea a fost celebrat. A primit un tricou înrămat pe care nu mai era inscripționat numărul său de joc, 15, ci cifra 1.000! "1.000 BRAMEK", dică 1.000 de goluri, cifra uluitoare reușită de român.

"E un pic greu, au fost cinci ani frumoși la Plock. Nu e ușor, dar sunt mulțumit de ceea ce am realizat cu Wisla", a declarat pentru Gazeta Sporturilor handbalistul român. "Mai am un coleg care a înscris și el 1.000 de goluri, dar în vreo 13 ani. Acum e președintele clubului", spune Vali, făcând referire la Adam Wisniewski, extremă dreapta ca și Ghionea.

Din nefericire pentru Vali, nu a sărbătorit cele 1.000 de goluri cu o victorie. Wisla a pierdut pe teren propriu, 31-32, derbyul cu Vive Kielce. Românul a fost însă cel mai bun de pe teren, marcând de 11 ori!

"Nu a fost să fie o victorie. Păcat, păcat pentru suporterii noștri care au fost extraordinari. Kielce au echipă mai bună, deși am fi putut să-i batem dacă eram mai atenți. Data viitoare, ne batem cu ei pentru trofee", adaugă Ghionea.

În cei 5 ani încheiați la Plock, Vali nu a reușit să câștige nici un campionat. "Kielce a pus monopol aici. Sunt foarte buni, s-a demonstrat asta și în Europa, unde au câștigat Liga Campionilor în 2016", subliniază Vali, lăudând echipa pregătită de Talant Dușebaev.

Celălalt român de la Wisla, Dan Racoțea nu a evoluat, el fiind accidentat de mai multă vreme. "În noiembrie va reintra și Dan. Avem mulți jucători accidentați și a contat și asta", a mai spus românul.

Vali Ghionea se gândește acum la "naționala" României, cu care speră să mai ajungă la un turneu final. "Naționala e un capitol aparte. Sper să reușim, să obținem calificarea la Mondialul din 2019", declară românul, care a participat cu România la Mondialul din 2009 și la cel din 2011.

54 de goluria marcat în campionat, în actualul sezon Vali Ghionea pentru Wisla, plus 11 în Liga Campionilor

173 de goluri a bifat Ghionea în Liga Campionilor pentru polonezi, fiind unul dintre golgeterii echipei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
florisking
florisking  •  19 Octombrie 2017, 17:46

felicitari!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează