SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ / SCM RM. VÂLCEA-CSM BUCUREȘTI (JOI, 18:30, TVR1)

Va cere CSM București amânarea meciului cu SCM Rm. Vâlcea?

Articol de - Publicat marti, 16 februarie 2021 14:00 / Actualizat marti, 16 februarie 2021 14:03

CSM București poate cere reprogramarea disputei cu Vâlcea, dar riscă să nu mai existe date în calendar pentru jucarea restanței și să piardă cu 0-10 la masa verde

În plină pandemie de COVID-19, în luna noiembrie, anul trecut, Federația Română de Handbal a schimbat regulamentul Ligii Naționale. S-a convenit că echipele care participă în cupele europene, au jucat un meci în ultimele 10 zile, și au cazuri de COVID-19, să își poată amâna întâlnirile.

Vâlcea a jucat fără 9 jucătoare!

S-a întâmplat exact în timpul turneului de la Sf. Gheorghe, etapele 2-5, atunci când SCM Rm. Vâlcea a avut 10 cazuri de coronavirus în lot, între care 9 jucătoare. Și Vâlcea venea după meciuri de Liga Campionilor, dar acea prevedere nu era încă stipulată în regulament! Fără Daciana Hosu, Asma Elghaoui, Cristina Florica, Zeljka Nikolici, Jelena Trifunovic, Evgenija Minevskaja, Diana Ciucă, Marta Lopez și Maren Aardahl, echipa antrenată de Florentin Pera a jucat patru etape la Sf. Gheorghe, între care și derby-ul cu Minaur Baia Mare, pierdut în cele din urmă cu 31-32. 

Riscă să piardă cu 0-10

Campionatul în România este în mare întârziere. Dintre toate campionatele importante din Europa, în România s-au disputat cele mai puține etape, la feminin, doar 9. Spre comparație, în Danemarca s-au jucat 21 de etape, în Ungaria 14, în Franța 13, iar în Rusia 18. Până acum, în Liga Națională, toate echipele care au avut cazuri de coronavirus, au jucat fie fără handbalistele pozitive, fie nu s-au prezentat și au pierdut la masa verde, cu 0-10.

CSM București, dacă va cere amânarea partidei, riscă să nu găsească apoi date disponibile în calendar pentru disputarea restanței și să piardă meciul la masa verde, 0-10. E cazul partidelor din Liga Campionilor. CSM a câștigat două astfel de partide, cu Rostov și Bietigheim. În schimb, SCM Rm. Vâlcea a câștigat două și a pierdut două!

Antrenorul e marea problemă

Între cele șase cazuri pozitive de la CSM București,cea mai mare problemă în perspectiva derbyului cu SCM Rm. Vâlcea ar fi lipsa antrenorului Adi Vasile. Celelalte cinci jucătoare nu erau dintre fetele care evoluau prea mult, și erau mai degrabă rezerve. Jelena Grubisici a apărat mult mai mult decât Denisa Dedu poarta CSM-ului, iar Andrea Klikovac juca preponderent pe faza de apărare. Celelalte trei jucătoare, Săndulache, Bazaliu și Stoica prind foarte rar câteva minute pe meci!

În comunicatul CSM București, clubul bucureștean anunță că "jucătoarele echipei noastre, ca și cei din staff-ul tehnic, nu s-au întâlnit în ultimele zile, de la revenirea duminică, 14 februarie, de la Metz, acolo unde CSM București a disputat ultimul meci din faza grupelor DELO EHF Champions League". Cu alte cuvinte nu s-a luat contact cu jucătoarele pozitive, semn că se dorește să se joace meciul cu SCM Rm. Vâlcea.

6 cazuri de coronavirus la CSM București înainte de derby-ul cu SCM Rm. Vâlcea!

EXCLUSIV Situație dramatică la SCM Rm. Vâlcea! Antrenorul Florentin Pera are doar 9 jucătoare pentru turneul de la Sf. Gheorghe!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  16 Februarie 2021, 16:49

de urmarit daca brigada si delegatul pot sa fie tot romani...nu de alta dar suntem prima tara cu o echipa in sferturi

suporter.csmbucuresti
suporter.csmbucuresti  •  16 Februarie 2021, 15:48

Asa ar trebui!

ceaiuri
ceaiuri  •  16 Februarie 2021, 15:30

ff slab articolul,fara comentariu

Vezi toate comentariile (3)
Comentează