SPORTURI  »  HANDBAL  »  JOCURI OLIMPICE

Va purta drapelul

Articol de - Publicat miercuri, 23 aprilie 2008 00:00

Căpitanul “naţionalei” de handbal, Steluţa Luca, va duce steagul României la festivitatea de deschidere a JO de la Beijing.

Conducerea Comitetului Olim­pic şi Sportiv Român a hotărît ieri cine va purta drapelul României la festivitatea de des­chi­dere a Jocurilor Olimpice de la Bei­jing.

În discuţie au fost două nume: Camelia Potec, campioana olim­pică de la 200 de metri liber de la Atena, şi căpitanul “naţionalei” feminine de handbal, Steluţa Luca. Potec va intra însă repede în concurs în China şi ar putea chiar să nu fie prezentă la festivitate. Acest lucru a propulsat-o pe Luca în postura de portdrapel al delegaţiei României.

“Cînd am aflat că voi duce steagul României, am transpirat in­stantaneu de emoţie. E o mare onoare pentru mine, dar şi o res­pon­sabilitate în plus. Sper ca împreună cu colegele mele să ne îndeplinim vi­sul şi să urcăm pe po­dium în China”, a declarat Steluţa.

Interul stînga, jucătoarea cu cele mai multe selecţii şi goluri în “naţională”, e la a doua Olimpiadă din carieră, după prezenţa la Sydney, în 2000, acolo unde Ro­mâ­­nia a fost doar a şaptea. Ea evo­luea­ză de 14 ani în repre­zen­tativă, fiind căpitan din 2005. Luca va fi doar a doua femeie, după Elisabeta Li­pă, în 2004, care va fi por­t­dra­pelul României.

Playtech: BOMBĂ! Anamaria Prodan a pus interlopii să o pedepsească pe amanta lui Reghe! Ce a declarat în urmă cu puțin timp


Comentarii (7)
 •  26 Aprilie 2008, 11:17

este recompensa unei vieti dedicata aproape in intrgime sportului. Este meritul ei, si consider ca era persoana cea mai potrivita sa poarte drapelul Romaniei. Felitari COR!

 •  24 Aprilie 2008, 13:05

Visul tuturor sportivilor este sa ajunga la olimpiada. Steluta Luca este la a doua participare. Cred ca, cu ceva timp in urma nu visa ca va purta drapelul delegatiei Romaniei. Este o rasplata a muncii depuse in slujba handbalului romanesc. Dar cu siguranta ca si-ar dori ca la final alaturi de drapel sa ridice si cupa olimpica. Doamna STELUTA LUCA acum visul se poate transforma in realitate. Alaturi de colege si antrenori puteti scrie in istoria handbalului o pagina de aur. Si chiar o meritati.

 •  23 Aprilie 2008, 20:09

Intr-un meci jucat in devans din etapa a 25-a a Ligii masculine de handbal Resita a invins la Suceava cu 32-28 (15-15). Rezultatul meciului a fost in buna masura influentat de prestatia catastrofala a arbitrilor Plesa si Pripas! Suceava a cedat 3 meciuri pe teren propriu in acest sezon ( cu Steaua, Constanta si Resita) si de fiecare data au fost arbitrati de acesti "cavaleri ai fluierului" (de fapt cavaleri supusi fluieraturilor!!) din Vaslui! In rest, succes resitenilor in finala Chal

Vezi toate comentariile (7)
Comentează