SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RÂMNICU VÂLCEA

Vâlcea a anunțat primele 3 transferuri pentru sezonul viitor

Transferuri Vâlcea (foto: SCM Râmnicu Vâlcea Facebook)
Transferuri Vâlcea (foto: SCM Râmnicu Vâlcea Facebook)

Articol de GSP - Publicat joi, 10 februarie 2022 13:46 / Actualizat joi, 10 februarie 2022 14:24

SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat primele trei transferuri în vederea sezonului competițional 2022-2023. O japoneză și două suedeze sunt cele mai recente mutări perfectate de echipa olteană.

Cele trei jucătoare care au semnat cu gruparea vâlceană, japoneza Asuka Fujita şi suedezele Daniela Isabelle de Jong şi Elin Hansson, au fost prezentate pe pagina oficială de Facebook a clubului. 

Veste uriaşă pentru naționala feminină de handbal! Selecționerul Adi Vasile a făcut anunțul
REVENIRE
Veste uriaşă pentru naționala feminină de handbal! Selecționerul Adi Vasile a făcut anunțul

Vâlcea bifează primele trei transferuri

Medaliată cu bronz în precedenta ediție de campionat, gruparea vâlceană a rezolvat primele trei transferuri pentru următoarea stagiune. Toate cele trei handbaliste au semnat contracte valabile până în anul 2024.

Japoneza Asuka Fujita (25 de ani), născută la Osaka, evoluează pe poziția de extremă dreapta și este componentă a naționalei țării sale din anul 2017. Aceasta a cucerit medaliile de argint în 2017 și 2018 la Campionatul Asiatic și medalia de bronz în 2018 la Jocurile Asiatice. 

În plus, a devenit campioană a Germaniei cu Borussia Dortmund, iar sezonul precedent a fost medaliată cu argint în Liga Florilor, alături de Minaur Baia Mare, echipă la care va activa până la finalul acestei stagiuni, atunci când se va transfera în Zăvoi.

Vâlcea a anunțat primele 3 transferuri pentru sezonul viitor
Asuka Fujita (foto: Imago)

Două suedeze acontate de Vâlcea pentru sezonul următor

Echipa olteană s-a întărit în vederea sezonului următor și cu două handbaliste suedeze. Daniela Isabelle de Jong (23 de ani) este coordonator de joc, iar din anul 2015 evoluează la formația Skuru IK, cu care a cucerit campionatul în Suedia în anul 2021 și Cupa Suediei anul acesta. Totodată, noua jucătoare a vâlcencelor a terminat pe poziția a cincea Campionatul Mondial din 2021 alături de țara sa.

Vâlcea a anunțat primele 3 transferuri pentru sezonul viitor
Daniela Isabelle de Jong (foto: Imago)

Cea de-a doua suedeză care și-a pus semnătura pe contractul cu echipa olteană este Elin Hansson (25 de ani), jucătoare ce evoluează ca extremă stânga și care este componentă a echipei naționale din anul 2018. Și aceasta a evoluat în ultimele șapte sezoane la gruparea Skuru IK, acolo unde a devenit campioană sezonul precedent. 

Vâlcea a anunțat primele 3 transferuri pentru sezonul viitor
Elin Hansson (foto: Imago)

Alte patru „vâlcence” au semnat prelungirea contractului

Pe lângă transferurile perfectate în această iarnă, gruparea din Vâlcea a reușit să obțină semnătura a patru componenete din lotul actual, iar acestea vor continua la fosta campioană a României și în sezonul viitor. Este vorba despre Kristina Liscevic, Iryna Glibko, Mireya Gonzalez și Daria Bucur.

Înfrângere în deplasarea de la Rapid

SCM Râmnicu Vâlcea a cedat în deplasarea din Giulești, pe terenul Rapidului, scor 33-27 în runda a 13-a din Liga Florilor. Gazdele, împinse de la spate de fani, au făcut un meci perfect, iar în urma succesului își consolidează prima poziție în clasament. De partea cealaltă, vâlcencele sunt pe ultima treaptă a podiumului, cu 31 de puncte.

11goluri a marcat pivotul vâlcencelor, Asma Elghaoui, golgeterul întâlnirii

Citește alte știri despre handbal:

Tun dat pe piața transferurilor de fosta câștigătoare a Cupei EHF. O jucătoare de Champions League vine la Craiova
TRANSFER
Tun dat pe piața transferurilor de fosta câștigătoare a Cupei EHF. O jucătoare de Champions League vine la Craiova
Rapid nu se oprește! Liderul din „Liga Florilor” a anunțat transferul unei campioane mondiale
Rapid
Rapid nu se oprește! Liderul din „Liga Florilor” a anunțat transferul unei campioane mondiale

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1037235313056897
Mihai Grandori  •  12 Februarie 2022, 09:07

Oltencele chiar nu gasestc un inter-stanga valoros cu talie s-o inlocuiasca pe Glibko care a cam facut mucegai pe la Valcea ?

ceaiuri
ceaiuri  •  10 Februarie 2022, 19:24

si totusi...Gutau nu se pricepe la toate(la flori,pavaje,asfaltari....si alte blocuri...personale,e intaiul)dar aici tot mai bun era Roibu(dupa asa meci sigur 1an nu mai primeau bani)pt ca stia sa impuna performanta....vin 3jucatoare doua din handbalul nordic unde se joaca si o nipona care in meciul cu csm a fost cea mai slaba jucatoare..pt acest sport tb sa ai un fizic adecvat...ea nu poate arunca mingea..dar e transferul semnat de primar,iar cele 4 trimise la alte cluburi...aici au demonstrat ce pot,deci inca un an pierdut

sibman
sibman  •  10 Februarie 2022, 19:10

Prima are chiar nume de olandeza.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează