SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-KRIM 30-26 (17-15)

Valentina Elisei dezvăluie obiectivul Oltchimului în Ligă: "Ne dorim enorm o nouă finală!"

Valentina Elisei vrea să joace finala Ligii Campionilor cu Oltchim
Valentina Elisei vrea să joace finala Ligii Campionilor cu Oltchim

Articol de - Publicat marti, 06 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 05 martie 2012 20:06

Valentina Elisei Ardean spune că Oltchim poate să repete performanţa din 2010, cu condiţia ca toate jucătoarele să creadă pînă la capăt în calificare.

A marcat de opt ori în poarta slovenelor de la Krim în victoria de duminică seara, 30-26. A fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren şi a arătat încă o dată că handbalul se joacă, înainte de toate, cu sufletul. Valentina Elisei Ardean, sau Super Alice, cum i se mai spune, a refuzat să părăsească terenul de joc chiar şi în momentul în care primise o lovitură dură la gît, care-i tăiase respiraţia. Spectatorii au văzut ataşamentul el şi i-au scandat imediat numele, mulţumindu-i pentru jocul ei.

- Alice, aţi mai reuşit o calificare în semifinalele Ligii Campionilor, a treia. A fost greu?
- Foarte greu. Krim a venit la Vîlcea să-şi joace şansa. Mai sperau şi ele la un rezultat bun şi la calificare. Noi am fost însă foarte, foarte unite, am arătat ca o echipă de data aceasta. S-a văzut, cred, din partea tuturor fetelor dorinţa de a cîştiga şi de a merge mai departe.

- V-a fost vreun moment teamă că veţi rata calificarea?
- Nu, dar au existat emoţii. Era meciul decisiv, nu aveam voie la vreun pas greşit. Am vorbit toată săptămîna între noi că trebuie să dăm totul pe teren pentru a învinge. Important e că nu am cedat nici un moment, au fost perioade cînd Krim a stat aproape de noi, presiunea a fost enormă, dar am rezistat.

- A contat în vreun fel faptul că vi s-a tăiat o sumă importantă de bani din contract?
- Nu ne-am gîndit la bani. După meciurile mai puţin reuşite cu Buducnost şi Metz ştiam că o să se întîmple ceva, nu ştiam ce măsură se va lua. Trebuie să muncim să ajungem în finală şi vom recupera banii.

- Veţi întîlni Gyorul în semifinale. Toată lumea spune că ele au prima şansă. Eşti de acord?
- Nu, eu consider că plecăm de pe picior de egalitate. Să creadă ele că vor avea un meci uşor cu noi! Nu o să ne dăm la o parte, o să facem tot posibilul să ajungem în finală. Ştim cum e, am mai trăit o bucurie de acest fel. Mi-aş dori enorm să mai am aceeaşi senzaţie!

- E Gyorul o echipă mai puternică în acest sezon cînd s-au întărit cu Lekici, Haraldsen, Radicevici, Loke?
- Gyor a avut întotdeauna echipă puternică. Avem timp să pregătim meciurile, nici noi nu am arătat tot ceea ce putem. O să ne mobilizăm altfel, o să încercăm să dăm totul pe teren ca la final noi să sărbătorim. Sîntem conştiente, în acelaşi timp, că va fi foarte, foarte greu.

Bazin şi concert cu Bănică junior
Valentina Elisei Ardean a profitat de faptul că ieri antrenorul Radu Voina le-a dat liber. "De dimineaţă am fost la Călimăneşti, la bazinele termale, şi am înotat. Mi-am reîncărcat bateriile!", a glumit Alice. "De fiecare dată cînd am timp, merg să fac bazin. Mă ajută foarte mult". Seara, extrema stînga a profitat de faptul că la Rm. Vîlcea Ştefan Bănică junior a avut spectacol şi a mers la concert. "Să mai sparg un pic programul pe care-l am zilnic, cu antrenamente, antrenamente, antrenamente", a încheiat Alice.

Oltchim conduce în disputa cu Gyor
Oltchim va întîlni pe 1 aprilie, la Rm. Vîlcea, în prima manşă din semifinale, campioana Ungariei, iar peste o săptămînă va juca la Gyor, returul. Cele două echipe se cunosc foarte bine, în ultimii patru ani întîlnindu-se în Liga Campionilor de trei ori. Cea mai importantă dispută a avut loc în 2010, în semifinale Oltchim eliminînd Gyorul după 25-25 în deplasare şi 24-20 la Rm. Vîlcea. În 2008 şi 2009, în grupe, victoriile s-au împărţit: 32-27 şi 28-26 pentru Oltchim, respectiv 30-27 şi 30-28 pentru Gyor. "Nu mai contează ce a fost în trecut. Contează doar viitorul", a declarat Valentina Elisei Ardean.

40 de goluri a marcat pentru Oltchim în actualul sezon Valentina Elisei Ardean

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ceaiuri
ceaiuri  •  06 Martie 2012, 18:18

daca fetele au incredere in ele cred ca vor trece iarasi de gyor....fata de ultima semifinala am "pierdut"pe neagu,galca,ungureanu ele pe spiridon,bradeanu,mravikova dar avem pe ozel,iovanovic,vetkova dar si ele pe lekic,loke,radicevic si lunde(palinger e de valoare apropiata)au un mic avantaj dar poate fi depasite daca fetele vor juca ce stiu..totusi 1aprilie va fi o mare farsa pt o echipa...

oltenii
oltenii  •  06 Martie 2012, 17:37

Alice sincere felicitari pentru meciul facut duminica seara cu Krimul. Ai fost singura luptatoare 100% asa cum toate fetele din teren si de pe banca trebuie sa-ti urmeze exemplu tau personal.Luptatoare,rea cu adversarul, siguranta paselor la coechipiere si a suturilor la poarta. Probabil ca in aceste conditii, mult visatul obiectiv de a juca finala CL 2012 este mai aproape ca oricand. Meciul lui GYOR cu ITXACO de duminica seara, a aratat clar ca puteti sa iesiti invingatoare in dubla cu maghiarele.Mult succes, si va rugam sa faceti valceni si romani fericiti, care sunt cu tot sufletul alaturi de voi.!

dilibau
dilibau  •  06 Martie 2012, 13:22

Finala e oricum un vis frumos, Gyor chiar joaca cu Bohn pe banca si Haraldsen e zeita intre buturi. Ce ma ingrijoreaza e lipsa de perspectiva pt. JO de la Londra, ma tem ca iar facem egal cu de-alde Japonia si o luam la minim 10 diferenta de la Franta/Muntenegru. Fara om de 9 m la noi, Gyor nu trebuie decat sa stea pe semicerc...trist.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează