SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2024

Legenda handbalului a ieșit în față după un European ratat: „Pe Pascual îl făceam praf dacă era român ”+ cei 2 „tricolori” remarcați

România a fost învinsă de Croația, scor 25-31, în ultimul al grupei B de la Campionatul European de handbal masculin. Vasile Stângă (66 de ani) de dezamăgit de modul în care au arătat „tricolorii”. +11   FOTO
România a fost învinsă de Croația, scor 25-31, în ultimul al grupei B de la Campionatul European de handbal masculin. Vasile Stângă (66 de ani) de dezamăgit de modul în care au arătat „tricolorii”.

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 21:02 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 21:59

România a fost învinsă de Croația, scor 25-31, în ultimul meci al grupei B de la Campionatul European de handbal masculin. Vasile Stângă (66 de ani) se declară dezamăgit de modul în care au arătat „tricolorii”.

Naționala „tricoloră” a încheiat turneul continental pe antepenultima poziție. Doar Bosnia și Grecia au fost mai slabe. Vasile Stângă, golgheterul all-time al primei reprezentative, a găsit câteva frânturi în logica lui Xavi Pascual și a remarcat doi handbaliști. 

„Aeriană” senzațională reușită de Ionuț Nistor în România - Croația » Cel mai frumos gol al „tricolorilor” la CE de handbal masculin
Euro 2024
„Aeriană” senzațională reușită de Ionuț Nistor în România - Croația » Cel mai frumos gol al „tricolorilor” la CE de handbal masculin

Vasile Stângă, după parcursul României la Campionatul European de handbal masculin

„Nu prea am ce concluzie să trag. Știam că mergem cu șansa a patra la acest European. Eu mă așteptam ca echipa să joace un handbal de calitate, modern, rapid. Am jucat un handbal îmbătrânit, fără faza a doua și contraatac, un handbal cu multe greșeli. 

Părerea mea e că am avut un Campionat European foarte slab. Ne-am calificat la un turneu final, trebuia să demonstrăm ceva. Să demonstrăm că am venit cu un altfel de handbal. Din păcate, n-am reușit. 

O cauză principală, e părerea mea, e că suntem pregătiți foarte slab. Rezistăm numai o repriză. În a doua am cedat și am luat bătaie”, a spus Vasile Stângă în debutul analizei, la „Fotbal Club” pe DigiSport. 

+7 FOTO

Stângă i-a remarcat pe pivotul Călin Dedu (21 de ani) și pe coordonatorul Daniel Stanciuc (19 ani), ambii aflați sub comanda lui Pascual la Dinamo.

„Xavi Pascual va avea o presiune mare la clubul Dinamo. Va fi obligat să joace mai mult cu Stanciuc și Dedu. S-au dovedit niște jucători de mare viitor. Dacă la Dinamo nu joacă un minut, iar la națională au demonstrat ceva... e obligat să joace cu acești jucători! 

Au ieșit în evidență. Putea să îi dea mai multă încredere lui Dedu, să îl joace și în apărare”, a comentat Vasile Stângă. 

Xavi Pascual, „sub lupa” lui Vasile Stângă

N-am văzut să vină Xavi Pascual cu ceva ce un român n-ar fi putut. Dacă era un antrenor român, era făcut praf. Dar fiind Xavi Pascual, un antrenor cu rezultate la club... însă la națională e altceva. Trebuie să faci o selecție ca lumea, să stabilești tactica în câteva zile. 

Dacă a început o muncă, ce să facem? Să îl lăsăm să își facă treaba. Cinstit să fiu, nu știu cine ar putea să fie în locul lui dintre români. Poate să vină și Mourinho, dacă nu are cu cine, nu are material cu care să lucreze.
- Vasile Stângă

Vasile Stângă, legendă a handbalului românesc

Vasile Stângă este unul dintre cei mai mari handbaliști ai României, legendă a Stelei și a primei reprezentative. Are în palmares două medalii de bronz la Jocurile Olimpice, în 1980 și 1984.

Legenda handbalului a ieșit în față după un European ratat: „Pe Pascual îl făceam praf dacă era român ”+ cei 2 „tricolori” remarcați
Vasile Stângă

Stângă este cel mai bun marcator din istoria naționalei, cu 1.414 goluri.

În 1982, interul stânga era desemnat cel mai bun handbalist al lumii. Devenea și golgheterul Campionatului Mondial din acel an.

A cucerit cu Steaua 10 titluri de campion în România și a jucat o finală de Liga Campionilor.

Rezultatele și programul în grupa României de la Euro 2024:

  • 12 ianuarie » Austria - România 31-24
  • 12 ianuarie » Spania - Croația 29-39
  • 14 ianuarie » România- Spania 24-36
  • 14 ianuarie » Croația - Austria 28-28
  • 16 ianuarie  » Croația - România 31-25
  • 16 ianuarie, ora 21:30 » Spania - Austria

VIDEO. Xavier Pascual, mesaj superb pentru Cristina Neagu: „E comparabilă cu Karabatic! Ea reprezintă România”

Citește și alte știri din handbal: 

Rezultat istoric! Naționala învinsă de România la „Trofeul Carpați” a obținut prima victorie la Campionatul European de handbal masculin
Euro 2024
Rezultat istoric! Naționala învinsă de România la „Trofeul Carpați” a obținut prima victorie la Campionatul European de handbal masculin
Ungaria, victorie dramatică în fața Serbiei la Campionatul European de handbal » Calificare după două meciuri
UNGARIA
Ungaria, victorie dramatică în fața Serbiei la Campionatul European de handbal » Calificare după două meciuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
doublem
doublem  •  24 Ianuarie 2024, 05:42
Postat de MaxiP pe 17 Ianuarie 2024, 11:31

Domnule Stanga, cu tot respectul, dar cu o generatie mult mai buna, jocul de la Mondialele din 2011 nu a fost unul ultramodern si foarte rapid, ca sa nu vorbim despre infrangerea contra Algeriei, meci ramas oarecum in istorie si nu intr-o conotatie pozitiva. Nu cred ca v-ar placea ca singurul lucru de care ne amintim din acea perioada sa fie acest lucru. Cu tot respectul, nu cred ca realizati mai mult cu aceasta generatie. Eu cred ca au jucat peste asteptari, ca ne doream noi sa joace handbal de inalt nivel... trebuia sa ne gandim acum 20 ani la asta, iar daca vrem ca peste 20 ani sa jucam handbal de inalt nivel, ar trebui sa luam masuri cat mai repede.

În 2011 nu a mai avut echipa din 2009. A avut grijă să scape de unii jucători care chiar făceau spectacol: Stavrositu, Iacob, Petrea, Pârîianu, Buricea, I. Stănescu, Timofte, Irimescu aducând în loc pe golgheterii de 7 m Florea și Sabou sau pe cei doi Stamate înalți ca bradul si lenți ca gardul. Pile bucureștene... Nu vreau să mai comentez de Fenici.

doublem
doublem  •  24 Ianuarie 2024, 04:56

Domnule Stângă, recent într-o apariție telefonică la Digi mi-ați confirmat o bănuială veche. Erați supărat că Pascual a făcut selecția de capul lui și Comisia Tehnică nu a putut interveni cum a mai făcut-o în trecut. Deci selecția în handbalul românesc nu o fac selecționerii ci Comisia. Selecționerii sunt doar antrenori pentru pilele federației. De câți ani se întâmplă asta? 15? 20? Mai mult? Și când rezultatele sunt slabe plătesc antrenorii, comisia e nemuritoare și nu își asumă vina. Primul lucru schimbat la FRH ar trebui desființarea comisiei și poate suspendarea pe termen nelimitat a membrilor care are au stricat handbalul în România.

ceaiuri
ceaiuri  •  17 Ianuarie 2024, 15:03

avand in vedere ca nu este aprobat bcv-ul federatiei ,nu e nevoie sa fie dat afara,o sa plece singur,singura realizare la un time-out a reusit sa vorbeasca romaneste

Vezi toate comentariile (6)
Comentează