SPORTURI  »  HANDBAL  »  CS RAPID

Procurorii DNA au descins la sediul CS Rapid și verifică finanțarea de la Ministerul Transporturilor

În stânga, Valentina Caciureac, fostul numărul 1 de la CS Rapid // foto: Imago Images
În stânga, Valentina Caciureac, fostul numărul 1 de la CS Rapid // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 22 noiembrie 2022 12:30 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2022 13:02

După CSM București, încă un club finanțat de stat este în atenția autorităților. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins zilele trecute la sediul CS Rapid București, pentru a verifica modul în care clubul este finanțat de Ministerul Transporturilor, sub umbrela căruia se află.

Procurorii DNA au solicitat mai multe documente legate de traseul banilor de la Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, până la CS Rapid.

Finanțele CS Rapid au fost verificate după ce procurorii DNA au analizat documentele Curții de Conturi a României și Corpului de Control al prim-ministrului, potrivit Puterea.ro.

FCSB l-a cedat în Liga 1 pe omul cu 7 goluri în sezonul trecut: „L-am dat să joace”
FCSB
FCSB l-a cedat în Liga 1 pe omul cu 7 goluri în sezonul trecut: „L-am dat să joace”

Verificări ale procurorilor DNA la CS Rapid

În prezent, CS Rapid este condus de Bogdan Vasiliu din funcția de director, dar ministrul Transporturilor a transmis pentru publicația citată că verificările au avut de-a face cu perioada în care clubul era condus de fosta atletă Valentina Caciureac.

În 2021/2022, echipa de handbal feminin a Rapidului a devenit campioană națională.

Și clubul CSM București a fost reclamat la DNA

Un alt scandal major în sportul românesc a fost lansat luni, când primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat că va sesiza DNA cu privire la concluziile verificării efectuate de Corpul de Control la CSM București, vizavi de felul în care a fost condus clubul de handbal în perioada 2017-2022.

Nicușor Dan a susținut că „în anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ” și că o parte din acea sumă i-a revenit Gabrielei Szabo, fost director general al clubului, sub formă de primă.

Ar fi vorba despre 190.965 de lei, pe care Szabo i-ar fi încasat în mai multe tranșe.

Mai multe știri din sporturi: 

HANDBAL - Cristina Neagu, în echipa ideală a Campionatului European!

TENIS - Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor pentru a șasea oară și încasează cel mai mare cec din istoria tenisului: „Nu contează cu cine și unde joc, mereu mă văd cel mai bun din lume”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
badeadorian
badeadorian  •  24 Noiembrie 2022, 21:34
Postat de emil1986 pe 22 Noiembrie 2022, 15:10

Stie toata tara ca echipa decedata/familentata a fost infiintata la initiativa COMINTERN, de spionii sovietici Geza si Kahane, iar acutuala clona e vehicul electoral PSD, infiintata de fostul general de securitate Vasile Malureanu. Asuma-ti istoria, clonatule!!!!!

Tu ai campiile tale ... pe care le bati cu abnegatie si placere !! . Asta e , mai bine te credeai Napoleon si incercai sa inveti pe de rost toate numele tovarasilor care au sustinut echipa ta iubita !!! .

boierasul
boierasul  •  22 Noiembrie 2022, 20:27
Postat de emil1986 pe 22 Noiembrie 2022, 14:24

Na, ca si clubul bolsevic rapid e luat la puricat de DNA. Normal, unde sunt bani publici se baga mana pana la umar. Asteptam noutati.

Normal ca a început DNA să lucreze)) se apropie campania electorală și doamna Kovesi vrea să candideze)) mai rămâne să vedem din partea cărui partid)). Am mai văzut filme din astea în ultimii 15 ani)).

zetanu
zetanu  •  22 Noiembrie 2022, 19:01
Postat de emil1986 pe 22 Noiembrie 2022, 15:10

Stie toata tara ca echipa decedata/familentata a fost infiintata la initiativa COMINTERN, de spionii sovietici Geza si Kahane, iar acutuala clona e vehicul electoral PSD, infiintata de fostul general de securitate Vasile Malureanu. Asuma-ti istoria, clonatule!!!!!

* milica-zerolazece, celebrul caz patologic de la rubrica de comentarii de pe ghesepe, care nu e nici macar original, el doar reia pe unde poate ideile "marelui ganditor" gabi safta, prostovanul care a scornit prima data istoria asta paralela si cel mult de premiat la un festival al *** la Obregia, incercand astfel sa spele rusinea sovietica din prelungi...era sa zic ghencea, dar ei sunt in fundul berceniului in zilele noastre jumate si jumate langa celebrul cimitir de la porumb :)). hai sa vedem: -importati aici in blestematii ani '47-'48 direct la moskva de Ana Pauker si NKVD, bineinteles alaturi de fratii de la dynamo (BIFAT) -distrus doua echipe de traditie ca sa facem loc nenorocirilor comuniste direct in prima divizie (BIFAT) -furat zeci de ani de zile jucatori, cupe, campionate sub mangaierea baiatului tovarasului prim' secretar (BIFAT) -peluza de *** functionali in A.D. 2022 condusa de un fost puscarias (BIFAT) -"patronat" acum de un cioban *** (BIFAT) -rusinea Europei in Liga Conferinta 2022 (BIFAT) -vehicul electoral al PSD-ului alaturi de celebrul lautar Marcel Ciolacu (BIFAT)..cam astia sunteti pe scurt bai milica-zerolazece, un club la misto, cu 95% din istorie strans legata de epoca de aur, care atunci cand iese in europa, in zilele noastre, e rusinea oricarei competitii in care ajunge.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează