SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Nicușor Dan sesizează DNA în urma descoperirilor de la CSM București! „Gabriela Szabo a încasat 190.965 lei la care nu avea dreptul!”

Gabriela Szabo
Gabriela Szabo

Articol de GSP - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 13:01 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 19:08

Nicușor Dan, primarul general al Municipiului București, a anunțat concluziile verificării efectuate de Corpul de Control la CSM București, vizavi de felul în care a fost condus clubul de handbal în perioada 2017-2022. Edilul Capitalei a anunțat că va sesiza DNA!

În iunie, Nicușor Dan a dispus două măsuri dure cu privire la CSM București: a demis-o pe Gabriela Szabo din funcția de director general al clubului, pe care o ocupa din iulie 2017, și a trimis Corpul de Control pentru a verifica activitatea conducerii.

Astăzi a prezentat concluziile verificării și a anunțat că va sesiza DNA în consecință!

Jurnalistă jefuită în direct, în timp ce transmitea din Qatar: „Polițiștii m-au întrebat cum vreau să fie pedepsit hoțul”
CM QATAR
Jurnalistă jefuită în direct, în timp ce transmitea din Qatar: „Polițiștii m-au întrebat cum vreau să fie pedepsit hoțul”

Nicușor Dan: „CSM București a plătit prime de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani”

Primarul susține că „în anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ”, în condițiile în care „Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți)”.

„O parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo tot sub formă de primă”, a completat Nicușor Dan. 

Suma respectivă echivalează la cursul actual cu 38.642 euro!

Celelalte concluzii prezentate de primarul general din București:

  • „Corpul de Control a identificat și un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea Clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în același an, un contract de cesiune de drepturi de autor.
  • Pe lângă aceste probleme, s-au constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității.
  • Litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații. Din această sumă, despăgubirile și cheltuielile de judecată reprezintă 1.722.852 de lei (până la acest moment).
  • De asemenea, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate.
  • În plus, nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare”.

„În urma neregulilor administrative găsite, a fost sesizată comisia de disciplină și au fost dispuse măsuri de remediere a situației”, este încheierea postării primarului.

Până în acest moment, Gabriela Szabo nu a răspuns apelurilor din partea GSP.

În vară, după înlăturarea Gabrielei Szabo de la conducere, CSM i-a angajat pe Vlad Enăchescu ca manager operațional al secției de handbal, și pe Cristina Vărzaru ca team manager al echipei de handbal feminin.

Mai multe știri din handbal: 

Răsturnare spectaculoasă în Norvegia - Danemarca, marea finală a Europeanului: condusă tot meciul, Norvegia a întors pe final!

România și-a aflat adversara din play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial din 2023

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (57)
Supersonick13
Supersonick13  •  30 Mai 2023, 01:27

Si eu la randul meu am fost olimpic la istorie dar asta nu ma face sa fiu un primar bun aici nu e numai matematica istorie geografie.... iti trebuie si leadership care lipseste lui cuib de barza

boierasul
boierasul  •  30 Noiembrie 2022, 09:08
Postat de AdrianUCV1948 pe 30 Noiembrie 2022, 00:04

Ce treaba are "Slava Ucraina"? Esti unul din cei care cred ca problemele actuale sunt din cauza Ucrainei?

Răspunsul era pentru un fan userist, vrednic "apărător al banului public")))

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  30 Noiembrie 2022, 00:04
Postat de boierasul pe 22 Noiembrie 2022, 05:04

Strălucește de inteligență)) ***)) Slava Ucraina iarna a sosit)) mai vorbim în 2 luni despre "performanțele" lui Nicușor))

Ce treaba are "Slava Ucraina"? Esti unul din cei care cred ca problemele actuale sunt din cauza Ucrainei?

Vezi toate comentariile (57)
Comentează