SPORTURI  »  HANDBAL  »  GERMANIA

VfL Gummersbach, cel mai vechi club din Germania, a retrogradat după 54 de ani! Clasamentul final a fost decis de un singur gol

Articol de - Publicat luni, 10 iunie 2019 12:56

VfL Gummersbach, echipa cu care antrenorul român Petre Ivănescu a câștigat Liga Campionilor, a retrogradat duminică din prima ligă de handbal masculin a Germaniei, după 54 de ani neîntrerupți pe prima scenă!

Surpriză de proporții duminică seara, în Bundesliga, prima ligă germană de handbal. După ultima etapă a campionatului, VfL Gummersbach, un nume de legendă al handbalului nemțesc, a retrogradat!

În runda finală, Gummersbach a reușit doar un rezultat de egalitate, 25-25 cu Bietigheim, scor care le-a trimis pe ambele echipe în liga secundă. S-a salvat, în schimb, Ludwigshafen, echipa cu cel mai mic buget în prima ligă, după ce a trecut cu 31-30 de Minden. Ludwigshafen a avut un final de campionat incredibil, cu 3 victorii și un rezultat de egalitate, în timp ce Gummersbach a reușit să câștige un singur punct în ultimele patru etape!

Chiar și așa, retrogradarea s-a decis la golaveraj, și Gummersbach merge în liga a doua pentru un singur gol diferență! Ludwigshafen are minus 153 golaveraj, față de minus 154 cât are Gummersbach!

Vfl Gummersbach are în palmares 12 titluri de campioană a Germaniei și patru Ligi ale Campionilor câștigate. Dublul campion mondial, românul Petre Ivănescu (83 de ani) a făcut istorie cu echipa germană în cei patru ani în care a antrenat acolo, câștigând de două ori campionatul și o dată Liga Campionilor.

Gummersbach nu a retrogradat niciodată din 1965, având 54 de campionate consecutiv pe prima scenă. În plus, este unul dintre cele mai vechi cluburi germane aflate în activitate, înființat în 1861!
Stefan Kretzschmar, Heiner Brand, Patrick Wiencek, Daniel Narcisse, Kentin Mahé, Gudjón Valur Sigurdsson sunt câțiva dintre cei mai importanți jucători care au trecut pe la VfL Gummersbach. 

Vezi și:

Se știu toate echipele calificate la Campionatul Mondial de handbal feminin » România va fi cap de serie la tragerea la sorți

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează