SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF / HYPO VIENA-HC ZALĂU 22-30

Victorie istorică pentru Tadici și HC Zalău » Ardelencele și-au asigurat calificarea în grupele Cupei EHF!

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2017 20:56

HC Zalău s-au impus la scor, 30-22, pe terenul lui Hypo Viena, cea mai galonată echipă din istoria handbalului și e sută la sută calificată în grupele Cupei EHF.

HC Zalău va fi prima echipă din România calificată în grupele Cupei EHF, a doua competiție majoră în handbalul european. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici e sigură de calificarea între cele mai bune 16 echipe ale Cupei EHF după ce s-a impus vineri seara cu 30-22 la Viena, pe terenul celei mai galonate echipe a Europei!

Hypo Viena, o formație alcătuită acum din jucătoare tinere, o umbră a câștigătoarei de Liga Campionilor, în 8 rânduri, nu a avut nici o șansă în disputa cu echipa zălăuană. Româncele au început extrem de motivate, cu foarte multă dăruire, și s-au desprins rapid la 10-2! Apărarea și portarul Paula Vișan au închis toate culoarele spre poarta proprie. În ultimele 10 minute ale primei reprize s-a consemnat cea mai mare diferență pe tabelă: 14-5.

După 17-11 la pauză, Zalăul a controlat și partea a doua în totalitate, chiar dacă vienezele s-au apropiat la 5 goluri. S-a terminat 30-22, un scor care asigură echipei lui Tadici calificarea în grupele Cupei EHF, mai ales că returul se va disputa pe 18 noiembrie, la Zalău.

De anul trecut, de când Federația Europeană de Handbal a schimbat formatul Cupei EHF, nici o echipă din România nu a reușit să acceadă în faza grupelor. Acum, HC Zalău e sigură de acest pas.

De asemenea, SCM Craiova, care va întâlni sâmbătă, ora 16:00, pe DVSC Debrecen, are și ea șanse de a ajunge în grupe, după dubla dispută cu maghiarele. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  11 Noiembrie 2017, 16:59
Postat de cneius pe 11 Noiembrie 2017, 09:59

Hypo Viena nu prea mai inseamna mare lucru in 2017, insa este adevarat ca a fost o echipa foarte buna in urma cu multi ani

pastrand oarecum proportiile si Real Madrid intre 2003 si 2014 nu mai era aceiasi echipa dar putea oricand sa bata pe oricine. la ce inseamna Hypo in handbal intr-un an poate sa-si faca echipa cu care sa castige liga campionilor sau macar la nivel de final 4.

cristealaur
cristealaur  •  11 Noiembrie 2017, 14:12

Domnu' Jurnalist, Da' cu limba romana cum va descurcatzi? Prost, e evident. ''Cea mai galona echipa'', apoi mai scrietzi si de 100% calificare....mai e un meci, daca pierd la 9 goluri diferentza, sunt eliminate...stiu, se joaca in ZALAU, dar 100 % e cam aberant. matematic vorbind.....banuiesc_ca la matematica atzi fost bun, ca si la romana, nu degeaba v-au angajat la GSP....

cneius
cneius  •  11 Noiembrie 2017, 09:59
Postat de dinamo_fan pe 10 Noiembrie 2017, 21:29

Rezultat urias pentru cei care cunosc handbalul si stiu ce inseamna Hypo Viena in Handbal. probabil ca trec pritr-o perioada mai grea austriecele.

Hypo Viena nu prea mai inseamna mare lucru in 2017, insa este adevarat ca a fost o echipa foarte buna in urma cu multi ani

Vezi toate comentariile (6)
Comentează