SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

O victorie la limită, un egal și o înfrângere clară pentru echipele românești în EHF European League

Jucătoarele de la Gloria Bistrița sărbătorind un gol Foto: Facebook Gloria Bistrița
Jucătoarele de la Gloria Bistrița sărbătorind un gol Foto: Facebook Gloria Bistrița

Articol de - Publicat duminica, 21 ianuarie 2024 21:40 / Actualizat duminica, 21 ianuarie 2024 22:08

HC Dunărea Brăila a câștigat la limită, 30-29, cu Lokomotiva Zagreb, Gloria Bistrița a remizat cu puternica Neptunes Nantes, 19-19, iar CSM Tg. Jiu a fost dominată de HK Sola, 40-29

HC Dunărea Brăila s-a impus azi în deplasare la HC Lokomotiva Zagreb, 30-29 (16-16) în grupa B. O victorie necesară și obținută după o luptă aprinsă pe toată durata celor 60 de minute.

Cele două echipe au fost extrem de greu de departajat, au alternat la conducere în prima repriză, dar niciuna cu mai mult de un gol. La vestiare au mers în echilibru, 16-16.

Abia în partea a doua a obținut Dunărea mai mult oxigen, ajungând la 22-18 în minutul 38. Gazdele au revenit și chiar au trecut în față, 25-23, și din nou echipa română a preluat frâiele, având 30-27 cu trei minute înainte de fluierul final.

S-a încheiat 30-29, iar Dunărea este pe locul 2 în clasamentul grupei, cu 4 puncte. după HC Thuringer, 6 puncte.

Marcatoare Dunărea: Zivkovic 8, Jezic 7, Kanaval 4, Quintino Ribeiro 3, Gomes da Rocha 2, Popa 2, Liscevic 2, Udriștioiu 1, Munhoz Araujo 1. Portarul Kira Trusova a avut 10 intervenții reușite din 32 de aruncări, 31,25% eficacitate.

Următorul meci va fi acasă, pe 4 februarie, cu Lokomotiva Zagreb.

O victorie la limită, un egal și o înfrângere clară pentru echipele românești în EHF European League
Handbalistele și staff-ul Dunării Brăila după victoria de la Zagreb Foto: Facebook Dunărea Brăila

Gloria Bistrița, egal prețios cu Neptunes Nantes

CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud a terminat la egalitate cu echipa franceză Neptunes Nantes, 19-19 (11-9), sâmbătă seara, pe teren propriu, în Grupa C a EHF European League.

Gloria a dominat jocul în prima repriză, încurajată din tribună de suporterii săi, şi a condus şi la cinci goluri, 8-3 sau 11-6, dar la pauză adversarele au redus distanța la doar două lungimi, 11-9.

În partea secundă, echipa din Hexagon a avut avantaj în două rânduri, 12-11 şi 13-12, dar Gloria a fost mai aproape de victorie, după ce a condus cu 19-17 în minutul 55. Nantes a înscris ultimele două goluri ale partidei, ratând şi ultimul atac, rezultatul final fiind de egalitate.

Marcatoare Gloria: Bazaliu 5 goluri, Laslo 4, Niombla 3, Dincă 2, Mbengue Rodriguez 2, De Araujo Frossard 1, Seraficeanu 1, Bulatovic 1.

Portarul brazilian Renata Lais De Arruda a avut o evoluție de excepție, cu 17 aruncări apărate și un procentaj al eficienței de 48,57%, iar Yuliya Dumanska a apărat singurul şut tras pe spaţiul porţii sale.

O victorie la limită, un egal și o înfrângere clară pentru echipele românești în EHF European League
Renata Lais De Arruda a salvat de multe ori poarta Gloriei Foto: Facebook Gloria Bistrița

Meciul a fost cu adevărat dur, știam că așa va fi. S-a decis la câteva detalii. Ambele echipe au făcut unele greșeli, însă noi am înfruntat o echipă foarte puternică, de aceea cred că putem fi mulțumite pentru acest punct pe care l-am obținut”, a declarat la final Lais De Arruda.

Neptunes Nantes conduce în clasament, cu 5 puncte (+17), urmată de Gloria, tot 5 puncte (+11), HSG Bensheim/Auerbach, 2 puncte, MKS FunFloor Lublin, 0 puncte.

Gloria Bistrița va disputa următorul meci pe 4 februarie, în deplasare, cu Neptunes Nantes.

Târgu Jiu, înfrângere clară în Norvegia

CSM Târgu Jiu a fost învinsă clar de formaţia norvegiană Sola HK, 40-29 (23-10), tot sâmbătă, la Stavanger, în grupa D a competiţiei.

Marcatoare CSM Tg. Jiu: Fratilescu Gavrilă 8, Ilie 5, Ciolan 4, Zinatulina 2, Chiricuţă 2, Moldovan 2, Lopataru 2, Andriiciuk 2, Mihart 1, Coteţ 1.

Ekaterina Dzhukeva a avut 6 intervenţii reușite din 34 de aruncări (17,65%).

Sola HK ocupă primul loc în clasament, cu 4 puncte, golaveraj +11, urmată de Motherson Mosonmagyarovari KC, 4 p (+10), Costa del Sol Malaga, 2 p, CSM Târgu Jiu, 0 p.

CSM Târgu Jiu va juca următoarea partidă pe 3 februarie, acasă, cu Sola HK.

Citește și: 

Adrian Vasile, după victoria celor de la CSM București în fața lui Savehof: „Cred că este o diferență foarte clară între cele două echipe”
CSM - SAVEHOF
Adrian Vasile, după victoria celor de la CSM București în fața lui Savehof: „Cred că este o diferență foarte clară între cele două echipe”
Dinamo a ieșit la cumpărături » Trei transferuri pentru sezonul următor
TRANSFERURI
Dinamo a ieșit la cumpărături » Trei transferuri pentru sezonul următor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează