SPORTURI  »  HANDBAL  »  SEMIFINALE LIGA CAMPIONILOR / GYÖR-OLTCHIM 31-23 (ÎN TUR 31-35)

VIDEO Am văzut stele verzi » Oltchim a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor

Ekaterina Vetkova încearcă să-şi facă loc prin barajul apărării Györului // Foto: Cristi Preda (Veszprem)
Ekaterina Vetkova încearcă să-şi facă loc prin barajul apărării Györului // Foto: Cristi Preda (Veszprem)

Articol de , - Publicat duminica, 08 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 aprilie 2012 10:21

Avantajul de 4 goluri din prima manşă nu i-a fost suficient Oltchimului pentru calificarea în finală, adversarele de la Györ cîştigînd detaşat returul.

Visul de calificare în ultimul act a rezistat 21 de minute din repriza întîi şi a mai fost un pic reactivat în partea secundă. Echipa de vedete a unguroaicelor a fost însă mai tare.

Aici ai mai multe imagini FOTO de la meci!

Atunci cînd joci pentru finala Ligii Campionilor, la orice sport, nici un avantaj nu pare decisiv. Cele patru goluri imense, frumoase, strălucitoare ale Otchimului din tur au arătat impunătoare doar în primele minute ale manşei secunde din semifinale. Acolo, în sala din Veszprem scăldată în verde şi alb, cu o enclavă tricoloră strecurată în tribună, totul se vede deformat. Cît timp conduce Oltchimul, cu 1-0 şi 2-1, adică 4 minute, lumina e mai puternică. Apoi, parcă un fel de ceaţă fumurie învăluie terenul.

VIDEO » VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

Baraj rupt la pauză
Györul vrea o nouă finală, după cea din 2009. Dar cine nu vrea? Oltchimul a fost acolo în 2010. Orgoliile se ciocnesc, sar scîntei, Tolnai apără cîteva mingi, Amorim parcă nu mai e la fel de precisă ca la Vîlcea, în schimb s-a trezit Lekici, iar Görbicz e mai vicleană ca oricînd. 2-3 goluri în plus pentru gazde, încă e bine, cînd Manea, cînd Managarova mai ţin speranţa pe linia de plutire, sîntem în minutul 21 al primei reprize. Uf, mai e o grămadă pînă la final! Şi se rupe. Ca un baraj zdrobit, şuvoiul numit Györ se revarsă. 19-12 la pauză, după ce vîlcencele au avut lungi faze de secetă.

Lipsă de luciditate
Repriza a doua începe pentru Oltchim cu Luminiţa Dinu în poartă şi cu alte cîteva schimbări la jucătoarele de cîmp. Diferenţa scade în cîteva momente, şansele de revenire par că se conturează mai clar cînd rămîn doar 5 goluri pe tabelă. Vetkova scoate şi ea capul cînd e bine angajată, Nechita are două contraatacuri reuşite. Sînt doar secvenţe de înviorare temporară.

FOTO Durere pe bancă. Şase poze impresionante cu trăirile lui Radu Voina

Oltchimului îi lipseşte luciditatea, atacurile poziţionale se transformă în coşmaruri de sterilitate, în timp ce, de partea cealaltă, Görbicz continuă să domine cu vitalitatea ei, cu fantezia ei, chiar cu aroganţa ei. Se termină 31-23 pentru Györ. Unguroaicele merg în finală la distanţă de 3 ani. Oltchimul îşi rezervă dreptul la recurs pentru sezonul următor. Atunci cînd şi echipa va arăta altfel. Cu mai puţine slăbiciuni.

Györ 31 (19): Görbicz 12, Loke 6, Amorim 5, Lekici 5, Kovacsics 2, Radicevici 1

Oltchim 22 (12): Managarova 3, Meiroşu 3, Manea 3, Băbeanu 3, Nechita 3, Vetkova 2, Özel 2, Vizitiu 2, Ardean Elisei 1, Brădeanu 1

"E cea mai fericită zi din viaţa mea de jucătoare. Cînd am plecat de la Krim Ljubljana şi am ales Gyor, am făcut-o tocmai că m-am gîndit că pot cîştiga Liga Campionilor. Acum am posibilitatea" (Andrea Lekici, Gyor)

"Din dorinţa de a face numai lucruri bune, am greşit mult şi acest lucru ne-a costat. Nici în apărare, nici în atac, nu am jucat aşa cum toate ne doream" (Adina Meiroşu)

"Cei doi arbitri ar trebui să fie trecuţi la primă de către cei de la Gyor. Nu ne-au dat nici o şansă" (Patricia Vizitiu)

Cristian Gaţu: "Oltchimul a murit astăzi, dar nu se predă! Sezonul viitor va fi din nou sus"

9 victorii, un egal şi 4 înfrîngeri e palmaresul Oltchimului în actualul sezon al Ligii Campionilor, sezon în care a jucat a treia semifinală de Ligă din ultimii patru ani

16 mingi a apărat aseară Katrine Lunde Haraldsen, portarul Gyorului, faţă de cele doar 9 parade reuşite de goalkeeperii Oltchimului: Huţupan 5 mingi, Tolnai 4

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Respect pentru o fostă jucătoare
Ungurii care au asistat aseară la meciul de la Veszprem au aplaudat în picioare în momentul în care Aurelia Brădeanu, interul stînga al Oltchimului, a fost anunţată şi a intrat pe teren "Mika! Mika!", au scandat fanii de la Gyor. "Le mulţumesc mult! Asta înseamnă că apreciază ceea ce eu am făcut şapte ani acolo. Întotdeauna am spus şi o repet, la Gyor e a doua mea casă. Am prieteni acolo, iar oamenii care sînt lîngă echipă sînt minunaţi", a spus Brădeanu.

Roibu nu a mai ajuns
Managerul Oltchimului, Constantin Roibu, nu a ajuns la meciul de la Veszprem, deşi el le-a spus fetelor că va veni să le susţină. "Probabil că a fost reţinut cu alte treburi. Le-a anunţat pe fete ca să le motiveze, să le ţină în priză", a spus preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru. Constantin Roibu a declarat după meciul de la Vîlcea că tot Gyor e favorită la calificare, chiar dacă Oltchim cîştigase cu 35-31.

Tot fără Jovanovici
Deşi a fost trecută pe foaia oficială a meciului, muntenegreanca Marija Jovanovici nu a fost trimisă pînă la urmă în teren. "Nu am vrut să risc vreo accidentare mai gravă. Ea oricum nu putea să arunce la poartă foarte tare, iar la un astfel de meci în care s-au împărţit pumni şi s-a jucat foarte dur, era riscant", a explicat antrenorul Radu Voina.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (49)
driver
driver  •  21 Aprilie 2012, 21:03

Patricia si tu ar trebui sa iei prima de la GYOR LA CUM AI JUCAT.. PENIBILO

starchild
starchild  •  08 Aprilie 2012, 23:53
Postat de biancorossi pe 08 Aprilie 2012, 22:08

hopa iata ca TOT pronosticul meu e adeverit. budcnost a zdrobit-o pe larvik. 23-13 (10-7) in R2 larvik a marcat primul gol dupa 14,20 min !! deci finala pe care am stiut-o inca din grupe : buducnost - gyor. castiga buducnost. olthim mai are de invatat vreo 2-3 clase pana acolo.

Buducnost si Gyor si-au castigat grupele lejer, (cu 6 victorii, respectiv 5 victorii si o infrangere) era normal sa fie favorite sa joace finala. Au si cele mai tari linii de 9 metri cu un plus pentru Buducnost. Farmecul pronosticului e sa prezici upseturi si sa-ti iasa. Calculul hartiei il cunoaste toata lumea. Vizavi de Oltchim, cu un lot mult mai incomplet atat fata de Gyor, cat si Buducnost (practic nu avem interi), singuruul upset putea veni din faptul ca meciul cu Gyor e un 'derby regional', cu rezultate istorice imprevizibile ... acum 2 sezoane, aveam o echipa cu valoare dubla fata de Gyor (care statea ca deobicei doar in Gorbicz), dar atitudinea Gyorului a echilibrat partida...

staneang
staneang  •  08 Aprilie 2012, 22:58
Postat de biancorossi pe 08 Aprilie 2012, 22:08

hopa iata ca TOT pronosticul meu e adeverit. budcnost a zdrobit-o pe larvik. 23-13 (10-7) in R2 larvik a marcat primul gol dupa 14,20 min !! deci finala pe care am stiut-o inca din grupe : buducnost - gyor. castiga buducnost. olthim mai are de invatat vreo 2-3 clase pana acolo.

Mda,felicitari pt pronosticul exact:)Oricum o sa fiu subiectiv la fiecare meci al echipelor romanesti,probabil mai sunt multi ca mine.Asta e,poate la anul cum ai spus si tu,cu noile achizitii.Bafta si o sa citesc cu interes comentarile tale,mai putin la articolele despre Steaua sau care au legatura cu clubul ala,acolo mi-am promis sa nu mai intru.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează