SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

VIDEO CSM București, doar locul 4 în Germania! Primele semne de întrebare pentru „tigroaice”

Foto Facebook CSM București
Foto Facebook CSM București

Articol de - Publicat duminica, 04 august 2019 19:29

CSM București a încheiat „Wittlich Cup” pe poziția a patra, terminând turneul cu o victorie, un egal și două înfrângeri.

Primele partide de pregătire pentru CSM București, la „ Wittlich Cup”, au adus și primele semne de întrebare pentru bucureștence.

Antrenorul Tomas Ryde nu s-a putut baza pe Cristina Neagu, pe Andrea Lekici, Dragana Cvijici și Elisabeth Omoregie, care nu au făcut deplasarea, fiind accidentate. Deși au mers alături de restul lotului, Linnea Torstensson și Carmen Martin nu au putut nici ele să intre pe teren.

Calificată de pe locul doi în grupă, după 21-20 cu Buxtehude, și 21-21 cu Bayer Leverkusen, locul 4, respectiv 5 în Bundesliga, CSM București a întâlnit-o în semifinale pe campioana Franței, Metz Handball, formația care le elimina pe „tigroaice” în sezonul trecut al Ligii Campionilor.

A fost un meci extrem de disputat, bucureștencele ținându-se aproape de echipa cu șapte campioane mondiale în lot. CSM a trebuit să alerge mereu în spatele adversarului, revenind de la 18-23 pe finalul partidei. Portarul Laura Glauser a avut câteva intervenții spectaculoase și și-a ajutat echipa să câștige la limită, 28-27.

„Am jucat extrem de bine în unele momente ale meciului, am luptat foarte mult. Am jucat exact, contracarând jocul de atac al Metzului. Nora Mork, Gabriela Perianu au jucat foarte bine alături de Crina Pintea. Am câștigat și la capitolul extreme cu Laura Moisă și Iulia Curea.

Am fost foarte aproape să câștigăm pe final, dar pentru mine e important felul în care jucăm, în care comunicăm, aspecte care sunt în creștere. Am jucat și sistemul de apărare 5-1, la care Itana Grbici s-a descurcat foarte bine. De la meci la meci a fost mai bine. Dacă vom continua așa, eu sunt fericit”, a declarat Tomas Ryde după semifinala cu Metz.

Laura Moisă și Nora Mork cu câte 7 goluri, Crina Pintea și Gabi Perianu cu 5, Iulia Curea cu 4 au fost marcatoarele CSM București.

Cu rezervele în ultimul meci

În finala mică de la „Wittlich Cup”, Tomas Ryde a încercat să joace cu jucătoarele care evoluaseră mai puțin până atunci. A fost trimis un prim 7 inedit cu Mădălina Ion - Bianca Marin, Claudia Constantinescu, Denisa Vâlcan, Ștefania Jipa, Andrea Klikovac și Laura Chiper.

Bayer Leverkusen a început în forță și s-a desprins la 12-5, intrând la pauză cu 15-7 în avantaj. Diferența a crescut apoi până la 10 goluri diferență, deși pe teren au intrat și celelalte fete: 22-12.

S-a terminat 26-18 pentru nemțoaice, CSM terminând pe locul 4 Wittlicher Handball Cup 2019. Au marcat pentru „tigraoice”, în ultimul joc, Claudia Constantinescu 4, Laura Moisă 4, Denisa Vâlcan 4, Itana Grbic 3, Bianca Marin 2 și Crina Pintea 1.

Din Germania, „tigroaicele” vor pleca la un turneu în Suedia, la Skovde, (8-11 august), turneu aranjat chiar de antrenorul Tomas Ryde. CSM le va întâlni acolo pe Skovde, Savehof, Skuru, Kungalvs HK, Ajax Copenhaga, Slavia Praga și Team Tvis Holstebro.

Rezultate CSM București la Wittlich Cup

21-20 cu Buxtehude
21-21 cu Bayer Leverkusen
27-28 cu Metz
18-26 cu Bayer Leberkusen

24 de goluri a marcat Crina Pintea în cele patru partide disputate în turneul din Germania. În topul marcatoarelor au urmat Laura Chiper Moisă cu 18 și Nora Mork 14

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează