HANDBAL  ·  ROMÂNIA - SPANIA, 21:30, GSP.RO

VIDEO EXCLUSIV Sfaturi pentru naționala de handbal de la două glorii ale României: "Putem câștiga Mondialul" + Cine e jucătoarea noastră cheie

Articol de — Marti, 05 Decembrie 2017, 14:47

Ramona Farcău și Paula Ungureanu, două dintre cele mai importante jucătoare de handbal din istoria României, au vorbit pentru GSP.ro despre meciul pe care naționala noastră îl are în această seară cu Spania, la Campionatul Mondial din Germania.

- Ramona, cum vezi meciul de diseară cu Spania? Suntem favoriți?
- Sunt șanse 50-50 la fel ca în oricare alt meci. România cred că va face un meci bun. Am început cu Paraguay un pic mai timid, dar meciul cu Slovenia ne-a arătat că fetele sunt un grup unitar, au spirit de luptă și cred că va ieși un meci frumos cu Spania. Eu sunt sigură că România va câștiga.

- Le poți da câteva sfaturi fetelor?
- Ce sfaturi le pot da? Sunt aceleași sfaturi pe care le primeam și noi pe vremea când eram pe teren și apăram culorile României. Ele trebuie să fie unite, cel mai important lucru e să se ajute foarte mult. Trebuie să lupte una pentru cealaltă, să aibă încredere și să nu cedeze nicio secundă până la final. Noi le ținem pumnii de acasă, suntem alături de ele și vom ieși victorioase.

- Avem puterea să câștigăm titlul mondial?
- Eu cred că da. De ce să nu avem puterea? Chiar îmi doresc să câștige medalia de aur, ar fi o surpriză pentru noi toți. Cred că avem puterea atâta timp cât fetele se concentrează pe ce au de făcut meci de meci și o iau pas cu pas.

- Ce jucătoare crezi că va ieși în evidență la acest Mondial?
- Ca de obicei va ieși în evidență Cristina Neagu. Ea în echipa României are un rol foarte important și le poate pune în evidență pe toate celelalte jucătoare pentru că toate echipele își vor lua măsuri la ea și așa vor ieși și celelalte jucătoare în evidență.

"E un meci important, foarte greu, dar am mare încredere că fetele vor câștiga. Fetele trebuie să aibă încredere în ele, să fie motivate și să joace handbalul de plăcere. Portărițelor le transmit să aibă încredere maximă în propriile forțe și să se bucure efectiv de fiecare minge apărată. Îmi doresc să ajungă acolo unde n-am reușit eu și să ia medalia de aur"  Paula Ungureanu

Echipa feminină de handbal a României joacă azi, de la ora 21:30, în direct la TV Telekom Sport și liveTEXT pe GSP.RO împotriva Spaniei, una dintre cele mai tari echipe de la acest Campionat Mondial.

REZULTATE

România - Paraguay 29-17
România - Slovenia 31-28

PROGRAM

05.12 - ora 21:30 România-Spania
07.12 - ora 19:00 România-Angola
08.12 - ora 19:00 România-Franța

Clasament:

1. Spania 4p 
2. România 4p 
3. Franța 2p
4. Slovenia 2p
5. Angola 0p, 6 
6. Paraguay 0p

Citește și: ROMÂNIA - SPANIA // Tot ce trebuie să știi despre primul duel tare al româncelor la Mondial » 7 informații importante înainte de România - SpaniaUn bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1