SPORTURI  »  HANDBAL  »  ARBITRAJ

VIDEO+FOTO Scandal cât casa din cauza arbitrajelor! Gloria Buzău, cea mai ajutată echipă din handbalul românesc

foto:@CSGloria2018/facebook
foto:@CSGloria2018/facebook

Articol de - Publicat joi, 27 februarie 2020 12:57

Gloria Bistrița a pierdut pe teren propriu cu Gloria Buzău, 28-29, dar reclamă arbitrajul cuplului Belean-Sas. „Mi-e rușine că am ajuns să intru pe teren după arbitri”, spune antrenorul Bistriței.

Gloria Buzău a câștigat miercuri seara, la Bistrița, 29-28, în etapa a 18-a a Ligii Naționale, și a urcat pe locul 3 în clasament. Sfert-finalista Cupei EHF consideră însă că rezultatul a fost unul viciat de deciziile celor doi arbitri, Claudiu Belean și Marcel Sas.

În ultimele 10 minute, Bistrița reclamă nouă faze de joc în care adversara a fost avantajată! Iar meciul s-a încheiat cu victoria la limită a Buzăului.

„Finalul e apoteotic, de noaptea minții!”

Horațiu Pașca, antrenorul Gloriei Bistrița, a intrat pe teren în ultimele minute și a dat cu cartonașul de time-out de parchet, reclamând un gol marcat din semicerc de pivotul Alexandra Subțirică. A văzut cartonașul roșu și pe cel albastru. „Am mai pierdut meciuri, o să mai pierdem, dar la final am avut puterea să recunosc superioritatea adversarului. Acum, vă spun cu mâna pe inimă, a fost viciere de rezultat. Maniera celor doi arbitri a fost una incredibilă, din care nu am înțeles nimic. A fost un arbitraj de Cupa Satelor și noi ne batem cu pumnul în piept că avem al doilea campionat ca valoare din Europa”, a declarat Horațiu Pașca.

Khouildi, eliminată, intră pe teren, toată lumea se face că plouă

Cea mai grosolană decizie are loc în minutul 52. Tunisianca Ines Khouildi este eliminată, intră pe teren la următoarea fază, deși suspendarea nu trecuse, iar observatorul Paul Anton, dar și arbitrii de la masă oficială, nu iau nicio decizie!

Bistrița mai acuză un fault în atac, o aruncare de la 7 metri nedată la pivotul Daniela Rațiu, deși Denisa Șelever era clar în semicerc, două infracțiuni de pași, o eliminare dată foarte ușor la Adina Bloj.

„Vă spun sincer, îmi e rușine că am ajuns să intru pe teren să alerg după arbitri. Îmi cer scuze, eu nu am comentat niciodată deciziile arbitrilor, dar nu poți fluiera de o asemenea manieră. Finalul e apoteotic, de noaptea minții", a subliniat Horațiu Pașca. 

Buzăul, cea mai favorizată echipă!

Gloria Buzău este formația care, spun președinții de primă ligă din România, a avut cele mai multe arbitraje favorabile în actuala ediție de campionat. Există alte 5 meciuri în care adversarele Buzăului au acuzat maniera de arbitraj, dar Gloria a rămas cu punctele. Adversarele acuză faptul că șeful Comisiei Centrale de Arbitri, fostul arbitru Vasile Pavel, e din Buzău, el fiind cel care face delegările.

1. Rapid-Gloria Buzău 27-31

Rapidul a condus până în minutul 45, dar pe final, giuleștenii au acuzat că nu au mai fost lăsați să joace. Pe reluările video s-a văzut că Buzăul a jucat o fază cu 8 jucătoare pe teren. Rapidiștii au protestat, dar nu s-a luat nicio măsură. Managerul Rapidului, Bogdan Vasiliu, a făcut după meci o declarație haioasă: „Mesaj către cooperativa agricolă… Mai bine dați un comunicat cu clasamentul unităților de producție… Ar fi mai ușor…”. A fost chemat la Comisia de Disciplină și amendat!

2. Gloria Buzău-Gloria Bistrița 25-22

În meciul tur, de la Buzău, tot cu Gloria Bistrița, ardelenii au făcut memoriu împotriva arbitrilor din Vaslui, Gheorghiu-Hagiu. „Noi am considerat că a fost viciere de rezultat, dar Comisia ne-a răspuns la memoriu și ne-a transmis că nu există suficiente motive să se ia măsuri împotriva arbitrilor”, a explicat Pașca.

3. AHCM Slobozia-Gloria Buzău 23-24 

Ultima clasată în Liga Națională a pus mari probleme Buzăului. Câteva decizii ale arbitrelor Florescu-Stoia le-au ajutat pe buzoience să ducă disputa spre o victorie la limită!

3. Măgura Cisnădie-Gloria Buzău 22-22

Cu aceiași Gheorghiu-Hagiu, Buzăul a scos un rezultat de egalitate la Cisnădie. În ultimul minut de joc, sunt trei decizii clare în favoarea Gloriei. Cei doi arbitri iau mingea gazdelor după doar 5 pase, de la ridicarea prepasivului, un fault la Panici nu este sancționat și Buzăul egalează în ultima secundă!

4. Gloria Buzău-SCM RM. Vâlcea 26-26

Pe ultima fază de atac a vâlcencelor, pivotul Asma Elghaoui este trasă evident de tricou, pe semicerc, de Carmen Stoleru. Buzoianca era jumătate de metru în semicercul propriu. Cei doi arbitri Moldoveanu și Georgescu lasă faza să meargă, iar meciul se încheie egal, după ce Buzăul ratează ultima fază. Tot în ultimele minute, Vâlcea a mai avut un 7 metri neacordat la Alicia Fraga Fernandez.

VIDEO+FOTO Scandal cât casa din cauza arbitrajelor! Gloria Buzău, cea mai ajutată echipă din handbalul românesc
VIDEO+FOTO Scandal cât casa din cauza arbitrajelor! Gloria Buzău, cea mai ajutată echipă din handbalul românesc

5. Gloria Buzău-Rapid 27-24

Rapidul a acuzat încă o dată maniera de arbitraj a clujenilor Badiu-Barbu care au ajutat gazdele să revină în joc. „La fiecare acțiune pe extremă, s-a fluierat aruncare de la 7 metri”, au spus giuleștenii.

Cluburile au pus la dispoziția GSP imaginile video prezentate în articol

Citește și:

PCH se implică și în handbal » Ultrașii se revoltă după regula „anti-Dinamo” introdusă de Alexandru Dedu, președintele FRH

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
424036781712259
Claudio Florian  •  28 Februarie 2020, 22:08
Postat de Mihai Grandori pe 28 Februarie 2020, 12:57

Sa-i spuna cineva lui Pasca ca toate se platesc pe lumea asta , sa zica mercy daca nu retrogradeaza , ptr ce a facut , sa se mire ca mai e in handbal !!

Dar ce a facut Pasca?

1037235313056897
Mihai Grandori  •  28 Februarie 2020, 12:57

Sa-i spuna cineva lui Pasca ca toate se platesc pe lumea asta , sa zica mercy daca nu retrogradeaza , ptr ce a facut , sa se mire ca mai e in handbal !!

424036781712259
Claudio Florian  •  28 Februarie 2020, 12:25
Postat de Sebi Lucian pe 28 Februarie 2020, 09:57

Domnul Pasca la fel a plans cand a fost eliminat din cupele europene , in mod drept si cinstit , si a venit cu explicatia ca echipa adversa era dopata .... desi cu 3-4 saptamani inaintea acestui fapt , jucatoarele de la Bistrita s-au pozat in timp ce isi scoteau sange din vene la o clinica , ca mai apoi sa fie oxigenat si reintrodus in vene .... procedura interzisa si considerata cu adevarat doping .... si totusi el are tupeul si nesimtirea sa reclame in continuare pe altii .....

Ar trebui sa aveti grija cu astfel de acuzatii daca nu aveti dovezi! Daca aveti, atunci faceti-le publice, nu trancaniti aiurea, cu tot respectul!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează