SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-GYÖR 35-31 (13-17), RETUR 7 APRILIE, ORA 17:00, LIVETEXT PE GSP.RO

VIDEO Mingea, ca o inimă » Oltchim a reuşit o victorie fantastică în meciul cu Gyor, scor 35-31

Iulia Curea sărbătoreşte încă unu din cele 7 goluri pe care le-a înscris ieri // Foto: Raed Krishan (Rm. Vîlcea) +3   FOTO
Iulia Curea sărbătoreşte încă unu din cele 7 goluri pe care le-a înscris ieri // Foto: Raed Krishan (Rm. Vîlcea)

Articol de - Publicat luni, 02 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 02 aprilie 2012 11:11

Oltchim a întors fabulos aseară un meci tur care părea compromis după prima repriză Campioana României va forţa calificarea în finala Ligii sîmbătă, la Veszprem, în partida retur.

VEZI AICI REZUMATUL VIDEO AL MECIULUI

Cînd doi regi se înfruntă în luptă directă, există o listă de "must"-uri. Lucruri ce nu trebuie neglijate. Mîndria, ambiţia, orgoliul. Györ a venit la Rîmnicu Vîlcea cu eticheta de mare favorită lipită pe frunte. Cu trupa de vedete bine plătite, cu antrenor care cîştigase sezonul trecut Liga, cu aerul uşor superior al celui care-şi cunoaşte atuurile. De partea cealaltă, Oltchimul o trecea pe Jovanovici la pierderi recuperabile pe viitor şi strîngea din dinţi. În acest aer, condimentat de cele două galerii, a început aseară turul semifinalei Ligii.

Schemă cu efect invers
Cîteva minute bune pentru vîlcence, dar de la borna 14 a cronometrului oaspetele au trecut în faţă. Întîi un timid 7-6, care a ajuns repede la 10-6. Interul brazilian Amorim a fost aproape imposibil de oprit, în timp ce Görbicz a găsit mereu soluţii pline de fantezie de a pasa sau finaliza ea însăşi. Campioana României, în schimb, număra greşelile şi parcă nu-şi mai revenea. Eroarea Györului a venit însă tocmai din prea multă siguranţă, din dorinţa de a copleşi Oltchimul printr-o schemă de efect. În ultimele secunde, 7, ale primei reprize, o figură în trei, Görbicz-Amorim-Lekici, ultima marcînd printre picioare, cu spatele la poartă. Nu încerca să-l umileşti pe regele rănit!

Morişca vîlceană
Györ a intrat la vestiare cu 4 goluri avans, 17-13, şi a deschis scorul în partea a doua printr-o aeriană finalizată de extrema stînga Kovacsics. Apoi s-a produs miracolul. Regele Oltchim şi-a strîns armata şi a început bătălia de recucerire a teritoriului. Au urmat 8 minute incendiare, timp în care Nechita, Vizitiu, Vetkova, Curea şi Özel au înscris la foc continuu, iar Luminiţa Dinu a blocat atac după atac. 8 minute în care scorul a fost 10-2 pentru Oltchim. Deficitul - anulat. Orgoliul - refăcut. Mîndria - incandescentă. De acolo, adică de la 24-19 pentru campioana României, avansul a continuat să se umfle, ajungînd la 7 goluri.

Apoi lucrurile s-au calmat un pic. Era şi cazul după atîta nebunie, atît efort, atîta energie. Emoţiile au rămas însă sus. Cu Huţupan în continuare fantastică în poartă, cu apărarea festă şi atacul animat pe rînd de Brădeanu, Vizitiu, Curea sau Özel, au fost mereu 4-5 goluri în plus pentru Oltchim. La final, 4. 35-31 pentru un retur încins la Veszprem, sîmbătă. Dar echipa de top a României merge acolo cu orgoliul refăcut. Mîndria - intactă. Regele e viu şi vrea aurul.

OLTCHIM 35 (13): Curea 7, Nechita 5, Brădeanu 5, Vizitiu 5, Managarova 3, Özel 3, Băbeanu 2, Vetkova 2, Meiroşu 2, Manea 1

GYÖR 31 (17): Amorim 11, Görbicz 9, Loke 5, Radicevici 2, Kovacsics 2, Hornyak 1, Lekici 1

6 finale de cupă europeană a jucat Gyor în istoria clubului: una de Liga Campionilor, patru în Cupa EHF şi una în Cupa Cupelor. Nu a cîştigat niciuna

5 finale de cupă europeană are Oltchim în palmares, dintre care trei cîştigate: Cupa IHF 1984 şi 1989, Cupa Cupelor 2007. A pierdut finala Ligii în 2010 şi Cupa Cupelor în 2002

3.140 de spectatori plătitori au asistat aseară la meciul cu Gyor, un record pentru Sala Sporturilor "Traian" din Rm. Vîlcea

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

"Ce public! Fantastic!"
Allison Pineau (foto 2, alături de Bogdan Voina), centru în "naţionala" Franţei, jucătoarea care va evolua la Oltchim în următoarele două sezoane, a ţinut să vină la Vîlcea pentru fi aseară alături de viitoarele ei coechipiere. "Fantastic, senzaţional! Ce meci am putut urmări! Mă bucur foarte mult pentru fete, au făcut o repriză a doua fantastică. Mie, personal, mi-au plăcut mult Dinu, Curea şi Brădeanu. Şi încă un lucru. Nu am trăit în viaţa mea un meci cu o asemenea atmosferă. Un public fantastic, abia aştept să vin să joc la Vîlcea", a spus Pineau.

300 de suporteri la Veszprem
Partida retur cu Györ, se va juca pe 7 aprilie, la Veszprem. Campioana Ungariei a ales să joace în Veszprem Arena, o sală de 6.000 de locuri, tocmai pentru a putea fi urmărită de mai mulţi fani, sala din Györ avînd doar 2.000 de locuri. Oltchim va fi susţinută în Ungaria de aproximativ 300 de suporteri, care au plătit pentru un tichet 35 de euro. "Sînt fani care vin de la Craiova, Tîrgu Mureş şi Rm. Vîlcea, s-au făcut excursii. Noi am putea merge cu 500 de suporteri, dar nu am avut cereri, pînă acum, decît de aproximativ 300 de tichete", a declarat Nicolae Luca, vicepreşedintele Oltchimului. Fanii români care vor să asiste la meciul tur pot să mai cumpere azi bilet prin intermediul clubului vîlcean.

Iulia Curea avertizează: "Să nu ne credem calificate!"

O repriză magică! » Brădeanu a contribuit decisiv la victoria obţinută de Oltchim în faţa lui Gyor

Ioan Gavrilescu: "Arbitrii au făcut totul ca scorul să nu capete proporţii!"

I s-a făcut rău! » Radu Voina a avut emoţii mari în timpul meciului dintre Oltchim şi Gyor, scor 35-31

Ada Nechita despre jocul bun făcut de Oltchim: "Cum să nu-ţi doreşti să joci finala?"

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (40)
gabrielaj
gabrielaj  •  02 Aprilie 2012, 20:27
Postat de cumvretivoi pe 02 Aprilie 2012, 15:59

EROISM!!asa se cheama repriza a 2a a acestui meci antologic!BRAVO FETELOR!Nu ma sfiiesc sa va admir,asa cum nu m-am sfiit sa va critic!Vorba marelui Fanus Neagu "M-ATI INVINS FETELOR".ULUITOR,MAGNIFIC ,am urlat de bucurie la reusitele IULIEI CUREA,AURELIEI BRADEANU,MANAGAROVEI si am plans de bucuria LUMINITEI HUTUPAN!Si DA mi-am zis precum comentatorul ungur in timpul meciului (de fotbal)Ungaria- Germania:" SA CURGA VINUL,SA INCEAPA MUZICA" Inca odata FELICITARI si MULT SUCCES LA VESPREM!!!

ce meci de facut istorie.sa fie la fel si sambata viitore.de abia asteptam.cinste unor mari jucatoare in pimul rand lui hutupan o mare jucatoare sa nu se retraga au de invatat ceilalti portari de la ea mult si bine.succes fetele in continuare.hai oltchim!!!!

terminatorul2
terminatorul2  •  02 Aprilie 2012, 18:35

Sper sa ajungeti in finala . SPULBERATI unguroaicele .

adi_stelistul
adi_stelistul  •  02 Aprilie 2012, 17:53
Postat de anitzaa pe 02 Aprilie 2012, 17:45

Din cate stiu eu, Bulatovic a refuzat oferta Oltchimului sau a oricarei alte echipe. A hotarat sa ramana la Buducnost. Oricum, legat de meciul de ieri, eu niciodata nu am vazut o echipa asa determinata cum a fost Oltchimul in repriza a doua. Sper ca figura sa se repete si in Ungaria. Doamne ajuta! Bafta fetelor!

Esti mai tanar/tanara. La Olimpiada de la Moscova din 1980, de la 9-15 la pauza in meciul cu URSS, cu o sala ostila, baietii au intors la 22-19 scor final. Aveam 10 ani, eram la Negresti-Oas, intr-o tabara, dar nu pot uita meciul acela. Eram vreo 200 de copii in fata unui televizor alb-negru, nu prea intelegeam noi handbalul, dar faceam (spre miezul noptii) o galerie teribila lui Stanga, Draganita, M.Voinea, N.Munteanu, si ceilalti.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează