SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

EXCLUSIV Xavi Pascual a vorbit despre ordinul ministrului Novak: „Regulile trebuie respectate, chiar dacă uneori nu ne convin"

Xavi Pascual, antrenor Dinamo
Xavi Pascual, antrenor Dinamo

Articol de - Publicat luni, 11 iulie 2022 20:39 / Actualizat luni, 11 iulie 2022 21:44

Chiar și în concediu, antrenorul lui Dinamo, Xavi Pascual, este conectat la ce se întâmplă în sportul românesc, având în vedere că la echipa campioană sunt mulți străini.

Catalanul a spus pentru Gazeta Sporturilor că ordinul ministrului Eduard Novak cu procentul de 40% sportivi români obligatoriu pe foaia de joc trebuie respectat, chiar dacă multora nu le convine. Deși susține acest lucru, el a completat spunând că jucătorii români dacă au valoare joacă oricând, nu trebuie impuși.

Pentru a se încadra în noile norme, campioana va avea un lot de 22-24 de jucători. „Cel mai complicat în România este să faci lotul echilibrat, cu jucători români și cu jucători străini din cauza criteriilor, dar regulile trebuie respectate, chiar dacă uneori nu ne convin. Noi, oricum, la handbal avem obligatoriu doi jucători români pe teren și opt pe foaie, din 16 locuri", a spus Xavi Pascual.

Ministrul Eduard Novak, decizie importantă pentru sportul românesc » Minimum 40% din jucătorii aflați pe teren trebuie să fie români
DECIZIE
Ministrul Eduard Novak, decizie importantă pentru sportul românesc » Minimum 40% din jucătorii aflați pe teren trebuie să fie români

Avantaj pentru români

Antrenorul catalan consideră că jucătorii români sunt avantajați pentru că știu că oricum vor juca datorită criteriilor. El spune că echipa trebuie făcută pe valoare, nu pe criterii și din acest motiv, jucătorul român se poate duce la petrecere în preziua partidei din campionat, pentru că a doua zi antrenorul este obligat să-l bage în teren. Cu toate acestea, Pasqi se declară mulțumit după primul sezon în Ștefan cel Mare. 

„Sunt fericit la Dinamo. Am schimbat foarte multe lucruri la echipă, am făcut meciuri foarte bune, dar nu am fost constanți. Totul ține de experiență. Avem nevoie să creăm la Dinamo o structură de echipă mare. Nu este ușor pentru președintele Ionuț Popa, pentru că eu vreau mai mult și mai bine în fiecare zi. Totul pentru Dinamo!", a confirmat, pentru Gazeta Sporturilor, Xavi Pascual.

Culisele unui transfer

Dinamo s-a întărit pentru sezonul viitor prin aducerea lui Ali Zein, Kașparek, Akimenko, Da Silva, Bucătaru, dar lotul nu este definitivat. „În acest moment, Kukic și Bokhan nu sunt jucătorii lui Dinamo. Vom avea tot lotul stabilit la reunirea din 21 iulie. Ali Zein a venit la Dinamo după ce Barcelona nu i-a prelungit contractul. 

Eu vorbisem cu el de anul trecut, dar și Shebib ne-a ajutat mult la transferul lui Ali Zein, pentru că sunt foarte buni prieteni, colegi în naționala Egiptului", a dezvăluit Xavi Pascual.

22 de jucătoriare, momentan, în lot campioana Dinamo

Vrea să ducă Dinamo între primele 12

Tehnicianul catalan spune că mereu își dorește o echipă mai bună, cu o mentalitate puternică, una care să câștige orice meci. El crede că foarte important este modelul de joc. Obiectivul în Liga Campionilor este calificarea în prima etapă eliminatorie. Dinamo este în grupa A alături de PSG, Veszprem Magdeburg, GOG, Porto, Wisla și Zagreb. 

„În Liga Campionilor va fi foarte complicat, chiar dacă avem o grupă mai accesibilă decât cea din sezonul trecut. Obiectivul nostru este să fim pregătiți la începutul sezonului și trebuie să ne calificăm în prima etapă eliminatorie. Trebuie să fim în primele 6 din 8 în grupă", a declarat Xavi Pascual.

2 jucători români pe terentrebuie să aibă echipele masculine în campionat, conform criteriilor FRH

Dinamo se reunește pe 21 iulie și va avea două meciuri de pregătire, cu Poli Timișoara și CSM București. După aceste partide, campioana ar putea pleca în Spania pentru alte 2-3 meciuri amicale, înaintea Supercupei României cu Steaua de pe 18 august din Sala Polivalentă. 

Concediu după 2 ani

Xavi Pascual este pe final de concediu în Spania, la Almeria, după ce a revenit cu familia din Egipt. A fost prima vacanță a antrenorului dinamovist după doi ani. "Aveam nevoie de vacanță, după două sezoane în care nu am avut liber, anul trecut m-am mutat la București. Am fost în Egipt cu familia și acum suntem la Almeria. 

Săptămâna aceasta mergem la Barcelona și pe 19 iulie la București. Două zile mai târziu, avem primul antrenament la Dinamo", a spus Xavi Pascual. Înainte de a pleca în Egipt, Pasqi a fost și la Koln, la Final Four-ul Ligii Campionilor, și s-a bucurat pentru victoria Barcelonei, care a câștigat pentru a 11-a oară trofeul. 

Xavi Pascual a vorbit despre ordinul ministrului Novak: „Regulile trebuie respectate, chiar dacă uneori nu ne convin
Xavi Pascual a vorbit despre ordinul ministrului Novak: „Regulile trebuie respectate, chiar dacă uneori nu ne convin
Xavi Pascual a vorbit despre ordinul ministrului Novak: „Regulile trebuie respectate, chiar dacă uneori nu ne convin

8 jucători românidin 16 pe foaie trebuie să aibă echipele masculine în campionat conform criteriilor FRH

4 milioane de eurova fi bugetul lui Dinamo în sezonul 2022-2023

Citește și:

Simona Halep, salt în clasamentul WTA după Wimbledon » Cum stau jucătoarele din România + Situație inedită cu Ons Jabeur, finalista turneului

România, locul 3 în clasamentul medaliilor la Europenele de la Otopeni » David Popovici, MVP-ul competiției

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
sibelius
sibelius  •  16 Iulie 2022, 15:31
Postat de parintele.clapon.rahoviteanu pe 16 Iulie 2022, 14:11

si tie ar trebui sa-ti dauneze gigistule. asa a inceput si putin razboiul. cu legile lui. reguli bune doar pentru el. Asa apar marile erori istorice. de la reguli tembele.

Părinte, în liga I la handbal masculin erau deja 2 obligatoriu în teren și 8 pe banca. Legea adaugă unul în plus. Atât. Analogia cu Puțin e o reductio ad hitlerum specifica pentru ăștia cu gura mare și mintea mica.

parintele.clapon.rahoviteanu
parintele.clapon.rahoviteanu  •  16 Iulie 2022, 14:11
Postat de sibelius pe 12 Iulie 2022, 07:19

Tie și mai cui va dăunează?

si tie ar trebui sa-ti dauneze gigistule. asa a inceput si putin razboiul. cu legile lui. reguli bune doar pentru el. Asa apar marile erori istorice. de la reguli tembele.

ceaiuri
ceaiuri  •  15 Iulie 2022, 22:03

la handbal....acum ceva ani era o regula asemanatoare (si nationala chiar juca bine)oltencele putand folosi jucatoarele straine numa in meciurile internationale(in campionat respectau regula cu 2sau 3 jucat straine max in teren)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează