SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Xavi Pascual va convoca naționala masculină în fiecare lună!

Xavi Pascual a debutat pe banca celor de la Dinamo, a pierdut Supercupa, dar are două victorii în Liga Zimbrilor FOTO IMAGO
Xavi Pascual a debutat pe banca celor de la Dinamo, a pierdut Supercupa, dar are două victorii în Liga Zimbrilor FOTO IMAGO

Articol de - Publicat luni, 06 septembrie 2021 17:29 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 18:30

Xavi Pascual a fost prezentat oficial în funcția de selecționer al naționalei masculine de handbal, iar obiectivul tehnicianului care o pregătește și pe Dinamo este calificarea la Jocurile Olimpice din 2024.

„Suntem într-o poziție proastă și trebuie să muncim! Să vorbim mai puțin și să muncim mai mult”, a declarat selecționerul Xavier Pascual la a doua sa numire pe banca României.

Xavi Pascual a lăsat Barcelona ca să vină în România. A preluat Dinamo, dar și „naționala” României. Tehnicianul catalan s-a pus serios pe treabă pentru că vrea să readucă handbalul masculin românesc pe harta marilor puteri de pe semicerc. 

Știe că e greu, că România pleacă din postura unei echipe învinsă acasă de Kosovo, dar cere multă implicare din partea tuturor, cere multă muncă și multă determinare.

„Este o mare provocare pentru mine să fiu antrenorul echipei naţionale a României. Sunt foarte fericit că sunt la această echipă. 

Ideea este să facem cantonament în fiecare lună cu jucătorii şi pentru mine este o provocare foarte, foarte importantă în cariera mea”, a spus Pascual în limba română. El cere tuturor colaboratorilor să vorbească doar în română, pentru a învăța mai repede.

A semnat contractul cu mâna în gips

Tehnicianul a semnat apoi noul contract cu FRH, cu președintele Alexandru Dedu. „Obiectivul este performanţa, scriptic ne dorim să ajungem la Jocurile Olimpice, practic ne dorim să beneficiem cât putem de mult de ştiinţa pe care Xavi o aduce. 

El nu vine ca un simplu antrenor, el aduce un sistem şi încercăm să profităm cât putem de acesta”, a declarat Dedu. „Pentru mine este important să ştiţi că nu este echipa mea, nu este echipa preşedintelui, este o echipă a tuturor, este echipa României. 

De aceea am nevoie de toţi antrenorii, de toţi jucătorii, să lucrăm împreună. Nu va fi uşor cu siguranţă, dar avem un plan pe care vreau să îl pun în aplicare”, a declarat tehnicianul catalan.

El are avantajul, față de primul mandat la echipa României că acum va fi 24 din 24 de ore în România, 30 de zile pe lună. 

„Echipa naţională va fi deschisă pentru toată lumea. Toată lumea trebuie să dea tot ce are mai bun pentru a ajuta echipa pentru că în momentul actual suntem într-o poziţie proastă şi trebuie să muncim”, a mai spus Pascual.

Dobrogea Sud Constanța s-a calificat în turul doi din EHF European League

Debut în noua ediție a Ligii Florilor! Dunărea Brasil a învins HC Zalău

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
razvyyc
razvyyc  •  06 Septembrie 2021, 22:19
Postat de ceaiuri pe 06 Septembrie 2021, 20:24

si saptamal daca se intalnesc ..tot degeaba,tb vazut ce joc altii si sa incercam sa ne ridicam

Pot progresa fără ședințe colective, doar privind la ce fac alții, să înțeleg?

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Septembrie 2021, 20:24

si saptamal daca se intalnesc ..tot degeaba,tb vazut ce joc altii si sa incercam sa ne ridicam

Vezi toate comentariile (2)
Comentează