SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

Xavier Pascual a sunat adunarea la Dinamo. Trei jucători au lipsit de la prima ședință de pregătire

Xavier Pascual a sunat adunarea la Dinamo // foto: Facebook @ Dinamo
Xavier Pascual a sunat adunarea la Dinamo // foto: Facebook @ Dinamo

Articol de - Publicat luni, 19 iulie 2021 14:22 / Actualizat luni, 19 iulie 2021 14:26

Dinamo București, campioana României, s-a reunit luni. Antrenorul Xavier Pascual a programat încă din prima zi două sesiuni de antrenament.

Campioana României la handbal masculin s-a reunit luni, sub conducerea noului antrenor. Catalanul Xavier Pascual a lăsat Barcelona, cu care sezonul trecut a câștigat Liga Campionilor, și a preluat Dinamo.

9 jucători noi a transferat formația din Ștefan cel Mare. Doi dintre ei, de fapt, au revenit la Dinamo, după ce au jucat la alte echipe, e vorba de tunisianul Alouini și de brazilianul Raul Nantes. Ceilalți șapte sunt noutăți absolute în tricoul "alb-roșu". 

Xavier Pascual a sunat adunarea la Dinamo. 9 noutăți în lot

E vorba de Alex Pascual Garcia și Cedric Sorhaindo, ambii aduși de la Barcelona, de Christian Dissinger (Vardar Skopje), de Călin Dedu (Poli Timișoara), Dan Emil Racoțea (Bidasoa Irun), Ahmed Khairy (Steaua București) și Robert Militaru (CSM București). 

Ultimul de altfel, nu a fost prezent la reunire. Ahmed Khairi și Mohamed Mamdouh Shebib, componenții naționalei Egiptului, sunt cu echipa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A mai lipsit motivat portarul tunisian Makrem Missaoui, care s-a însurat recent și a primit câteva zile libere.

Dinamo revine în grupele Ligii Campionilor

Jucătorii au efectuat un test COVID-19, după care s-a trecut la testele fizice. După-amiază handbaliștii vor intra în sală, urmând să aibă loc și prima ședință de pregătire specifică, alături de Xavier Pascual.

Deși are 19 jucători în lot, Dinamo a anunțat că ar mai putea transfera doi sau trei jucători. Campioana României va reveni în actualul sezon în grupele Ligii Campionilor, acolo unde va avea o grupă de foc cu Barcelona, PSG, Veszprem, Flensburg, Vive Kielce, FC Porto și Motor Zaporojie.

Constantin Ștefan a plecat

Antrenorul care a pregătit Dinamo în ultimele trei sezoane, obținând două titluri de campion, Constantin Ștefan a părăsit Dinamo, deși de preconiza că va rămâne în stafful lui Xavier Pascual. Constantin Ștefan a dorit însă să înceapă o experiență nouă, preluând nou-promovata CSM Alexandria.

Lotul lui Dinamo pentru sezonul următor

  • Portari: Saeid Heidarirad, Makrem Missaoui, Dan Andrei Lazăr 
  • Extreme stânga: Nicușor Negru, Alex Pascual Garcia Extreme dreapta: Valentin Ghionea, Răzvan Gavriloaia 
  • Pivoți: Cedric Sorhaindo, Alireza Mousavi, Mohamed Mamdouh Shebib, Călin Dedu 
  • Interi stânga: Christian Dissinger, Raul Nantes Campos, Dan Emil Racoțea, Robert Militaru Centri: Kamel Alouni, Ahmed Khairy, Octavian Bizău 
  • Interi dreapta: Amine Bannour, Javier Humet.

Stafful tehnic al lui Dinamo

  • Xavier Pascual – antrenor principal 
  • Jordi Girald – antrenor secund 
  • Sebastian Bota – antrenor secund 
  • Alexandru Stancu – asistent medical 
  • Dragoș Luscan – preparator fizic

Citește mai multe știri din handbal:

Dinamo l-a transferat pe fiul cel mic al președintelui! Galeria lui Dinamo rămâne în război cu Alexandru Dedu

Spaima trăită de Carmen Martin înainte de Jocurile Olimpice » Ce a pățit căpitanul naționalei de handbal a Spaniei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează