SPORTURI  »  HANDBAL  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

VIDEO Yaroslava Burlachenko, mărturii despre infernul produs de Rusia în Ucraina: „Vorbeam cu mama la telefon și auzeam explozii”

Yaroslava Burlachenko/ foto: Imago
Yaroslava Burlachenko/ foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2022 10:04 / Actualizat luni, 21 martie 2022 11:01

Yaroslava Burlachenko, handbalista ucraineană de la CS Minaur Baia Mare, a fost invitată în această dimineață la GSP Live și a oferit detalii dureroase despre războiul din țara sa natală.

Aceasta spune că încearcă să se concentreze pe ajutorarea ucrainenilor care ajung în România, mai ales a celor care nu vorbesc engleză sau română și se descurcă mai greu.

Manual de utilizare VAR în România » Managerul de proiect prezintă, prin intermediul GSP, modul în care va fi pus în practică sistemul începând din sezonul viitor
SISTEMUL VAR
Manual de utilizare VAR în România » Managerul de proiect prezintă, prin intermediul GSP, modul în care va fi pus în practică sistemul începând din sezonul viitor

Yaroslava Burlachenko: „Îmi concentrez energia pe ajutorarea ucrainenilor”

„Am ales să îmi concentrez toată energia pe ajutorarea ucrainenilor care vin în România și în Europa. Chiar în ziua respectivă (n.r. - prima zi de război) am vrut să merg în Ucraina pentru că aveam patru zile libere. Am vrut să mă întâlnesc cu soțul meu acolo, cu familia mea.

M-am hotărât într-un final să nu mă duc și când m-am trezit dimineață, am aflat că a început războiul. Eram șocată, blocată. Nu-mi dădeam seama ce se întâmplă.

În primele două zile după ce am vorbit cu rudele, cu soțul, mi-am dat seama că poate și eu le transmit mai multă panică și de aceea am căutat tot felul de idei de cum pot ajuta. Atunci mi-a venit ideea de voluntariat. Am ales să creez un canal de Telegram prin care să dau informații tuturor ucrainenilor care vin în România.

Știu că mulți oameni nu vorbesc nici engleză, nici română sau poloneză și de aceea am încercat să traduc ceea ce am găsit în ucraineană. Am vorbit cu rudele mele și le-am spus că fac orice să-i protejez, chiar să-i aduc aici. Am vorbit cu prietenii mei și mulți mi-au spus că nu vor să plece. 

Am vorbit cu soțul. El a stat cu o prietenă și încă o familie. Am luat bilete pentru cinci persoane și pe 1 martie au venit la Sighet. Dintre rudele mele, doar ei au venit”, a spus Yaroslava Burlachenko la GSP Live.

Yaroslava Burlachenko: „Vorbeam cu mama la telefon și auzeam explozii”

„Chiar ieri vorbeam cu mama la telefon și auzeam explozii. Am și trei frați și o soră mai mică. Dacă vă aduceți aminte de turnul de televiziune care a explodat în Kiev, pe acolo am crescut, acolo am trăit și acolo locuiește familia mea. Am avut noroc pentru că turnul este undeva sus, iar ei stau într-o vale.

La un moment dat am încercat să le trimit bani, pentru că a rămas un singur magazin în care prețurile au crescut incredibil. Am spus că este periculos să meargă mai departe la alte magazine și am încercat să rezolv, să caut soluții să pot să le trimit bani.

Mama mea este în vârstă, nu se pricepe la toate chestiile astea (n.r. - folosirea cardului bancar) și am încercat să fac totul de la distanță, să îi explic ce și cum trebuie să facă. Frații mei mai mici o ajută să se descurce. Frații mei mai mici au 21 și 24 de ani și au ieșit și ei să-și apere teritoriul. Și soțul surorii mele luptă în apărarea țării”, a mai spus handbalista ucraineană.

Citește și

David Beckham, gest extraordinar pentru Ucraina! » Și-a predat Instagramul cu peste 70 de milioane de urmăritori

Postare virală. Ce a pățit o antrenoare de fitness din Ucraina într-o benzinărie din România: „Am început să plâng instant. Așa ceva?!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează