SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / ETO GYOR-OLTCHIM 30-27 (16-13)

Ziua neagră

Articol de - Publicat luni, 25 februarie 2008 00:00

Oltchim a pierdut primul meci în actuala ediţie a Ligii Campionilor, dar calificarea în semifinale nu e compromisă

După zece victorii şi un egal în Liga Campionilor, socotind aici şi cele trei meciuri din preliminarii, Oltchim a suferit aseară la Gyor prima înfrîngere, în faţa marii rivale din grupa principală, ETO Gyor: 27-30.

"Galacticele" au început şovăielnic, timorat, au greşit foarte mult în ofensivă, dînd gazdelor posibilitatea să înscrie simplu pe contraatac. Pe finalul reprizei însă, Vîlcea a dat semne de revenire. Cînd în teren a intrat Narcisa Lecuşanu, jocul formaţiei noastre s-a schimbat mult în bine şi pînă la pauză, de la şase goluri diferenţă Oltchim a recuperat trei: 13-16.

În partea a doua, liderul din Ungaria a pus din nou presiune pe românce, care au continuat sarabanda ratărilor şi a greşelilor, în atac, inclusiv trei aruncări de la 7 metri. Axa Palinger-Tomori-Verten-Spiridon a funcţionat aproape fără greşeală şi la jumătatea reprizei Gyor avea şapte goluri avantaj. Pe final, Vîlcea a revenit, dar nu a putut să întoarcă rezultatul, unguroaicele cîştigînd cu 30-27. "Ne-am bătut singure, o cunoşteam foarte bine pe Palinger şi am dat exact acolo unde nu trebuia, la piciorul de sprijin. La Togliatti mergem hotărîte să cîştigăm ca să obţinem deja calificarea", a spus Luminiţa Huţupan Dinu.

"Cred că am arătat că azi am fost mai bune. Nu am jucat cu o mai mare ambiţie pentru că luptam cu o echipă din România. Aşa joc eu mereu. Mă bucur că am bătut şi că aproape sîntem calificate", a declarat pivotul Simona Spiridon, care a fost legitimată la Silcotub Zalău şi acum evoluează la vicecampioana Ungariei.

"Incredibil cît am ratat!"
Gheorghe Tadici a protestat la multe decizii ale arbitrilor în timpul jocului, dar la final el nu a criticat arbitrajul. "Trebuie să ne vedem bîrna din ochii noştri. E incredibil cît am putut rata din situaţii de unu la unu. Pe aceste faze am pierdut meciul. Calificarea nu e compromisă, noi trebuie să le batem acasă pe Nurnberg şi Gyor şi mergem în semifinale", a declarat Tadici.

ETO Gyor 30 (16)
Tomori 8, Spiridon 8, Verten 7, Gorbicz 4, Brădeanu 2, Mravikova 1. Antrenor: Csaba Konkoly
Oltchim 27 (13)
Gâlcă 6, Maier 6, Beşe 5, Luca 4, Lecuşanu 4, Nechita 1, Meiroşu 1. Antrenor: Gheorghe Tadici

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
 •  26 Februarie 2008, 18:32

Brasovul ne pupa pe toti acolo unde nu ne arde soarele :))) Si mai lasati-o voi pe Ada in pace, ca daca s-ar zvoni ca vine la Rulmentul, ati primi-o cu ghirlande de flori si ar deveni brusc cea mai buna extrema din lume :))) Va stim noi pe voi necrofagilor :)))

 •  26 Februarie 2008, 00:29

Nechita te iubim,......nu gasim. Daca iti facem fan club, nu mai mergi la nationala? Sper sa-ti dai seama ca esti o jucatoare de pluton si nu una pentru nationala . Brasovul te pupa

 •  25 Februarie 2008, 20:35

nu va descurajati fetelor, capul sus toate criticile fac bine uneori chiar daca sunt dure , eu una am incredere ca ve-ti putea trece peste acest esec si o sa va intoarceti cu zambetul pe buze. BAFTA\

Vezi toate comentariile (14)
Comentează