SPORTURI  »  HOCHEI  »  ACUZAȚII

Ministrul Sportului, acuzat frontal de Federația de Hochei: „De ce CNI face 4 patinoare în Harghita și Covasna și niciunul la București?!”

Eduard Novak, Ministrul Sportului
Eduard Novak, Ministrul Sportului

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 mai 2022 13:07 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 14:45

Federația Română de Hochei a emis un comunicat în care acuză Ministerul Sportului, condus de Eduard Novak, că incită la conflict, în urma alocării de fonduri pentru construcția de patinoare doar în județele Harghita, Mureș și Covasna.

Federația Română de Hochei acuză Ministerul Sportului

„Cu regret s-a constatat o schimbare de atitudine, și nu pozitivă, atât din partea Ministerului Sportului, cât și a unora dintre cluburi, procedându-se la instigarea, în principal a jucătorilor. Astfel s-a creat un climat conflictual, care este de natură să rupă echilibrul care exista la nivelul echipei naționale și între cluburi.

Nu putem să nu constatăm că acest dezechilibru se datorează și faptului că a existat și există o diferență clară în ceea ce privește modul de alocare a fondurilor pentru construirea infrastructurii atât de necesară pentru desfășurarea acestei activitități sportive.

Astfel, dacă în orașe precum București, Suceava, Iași, Constanța, Buzău nu s-a construit nici măcar un singur patinoar, în Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc au fost construite patinoare și urmează a se construi alte 4 (patru) patinoare în aceleași localități din fonduri CNI (Compania Națională de Investiții).

În ceea ce privește incidentele cu privire la care Biroul Federal al FRHG a fost sesizat, legate de meciul din data de 8 mai 2022 desfășurat între reprezentantiva României și cea a Ungariei în cadrul Campionatului Mondial de Hochei pe Gheață 2022 din Slovenia, în esență, FHRG nu are competența să stabilească dacă este sau nu un ținut, regiune, imn sau cântec bisericesc.”, se arată în comunicatul Federației Române de Hochei pe Gheață.

Citește și alte știri despre hochei:

Imagine neverosimilă de la CM de hochei: portarul României a jucat cu steagurile Ungariei și Ținutului Secuiesc pe cască » Se cere demisia ministrului Novak

Federația Română de Hochei, gata să ia o măsură dură împotriva jucătorilor care au cântat imnul Ținutului Secuiesc: „Așa e de vreo 15 ani”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
balotelli
balotelli  •  25 Mai 2022, 17:15
Postat de fzoltan pe 25 Mai 2022, 14:44

Va spun eu , de ce- in aceste judete hocheiul e ...religie. Orice pusti viseaza sa joace sportul asta. Sunt gruoe de copii si juniori in comune nu mai zic de echipe de seniori care participă in liga regionala Erste Liga si in campionatul National. Loturile de juniori , tineret bsi seniori se bazează in proporție de 90% pe hocheiști formati aici. M-ciuc , Gheorgheni sunt cele mai puternice echipe din țară + Brasov dar care se bazeaza tot pe sportivii din HR .

Bine, Zoli. Zi-le alor noștri cum e cu hocheiul, că i-a apucat brusc dragostea pentru sportul pe patine. Le stă pucul verde-n gât. I-a dezamăgit fotbalul, iar acum i-a făcut Geambașu să-și dorească o jucărie nouă - crosa - de care până acum doar voi vă bucurați. Nu mai vor ai noștri spitale în loc de catedrale. Acum vor patinoare. Ce, băh, numa' ăia cu nufăru' să joace hochei? Noi suntem buni numa' la patinaj artistic? Hai, Novak.... găsește urgent fonduri pentru un patinoar la Buzău. Că vor FCSB-iștii să-și verse năduful pe pucul ăla, să dea în el cum dădea Gigi cu ranga în portiera de la Maybach. Și nu doar ei. De mâine, îmi duc și eu pruncul să-l înscriu la un club de hochei. E un sport de viitor, poți face performanță. Trebuie numai să înveți un imn. Sau două.

sibman
sibman  •  25 Mai 2022, 16:35

Nu stiu de ce atata tam-tam. Sa-l schimbe odata, ***. ***? ***? ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cirus11
cirus11  •  25 Mai 2022, 16:25

Pai si e vina CNI aici?? CNI face acolo unde autoritatile locale vin cu proiecte si cer fonduri... asta arata foarte clar ca primarilor din alte zone pur si simplu nu le pasa!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează