SPORTURI  »  HOCHEI  »  NATURALIZARE

Phil Bushbacher a primit cetățenia română » Devine primul hocheist american din istoria „naționalei”: „E o mare oportunitate”

Phil Bushbacher
Phil Bushbacher

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 februarie 2019 09:57

Phil Bushbacher, 29 de ani, a primit marți cetățenia română și va deveni primul hocheist american din istoria naționalei României. 

Bushbacher, 1,88 metri, evoluează în prezent în Franța, la Caen, însă a cochetat cu România în sezonul 2016-2017, când a evoluat pentru Dunărea Galați, club la care a strâns 68 de meciuri, 61 de goluri și 39 de assist-uri. 

Originar din Chicago, SUA, Bushbacher, care evoluează pe postul de atacant, a mai evoluat de-a lungul carierei la Peoria Rivermen, Cincinnati Cyclones, Fort Wayne Komets, Dunaujvaros, Ujpest, Pensacola Ice Flyers, Kiruna și Caen.

Are origini românești

Libertatea i-a dedicat un material hocheistului american, alăturarea acestuia cu România nefiind una întâmplătoare. Bunicii lui Bushbacher sunt din Timișoara.

„Obținerea cetățeniei române e o onoare! Bunicii din partea tatălui s-au născut lângă Timișoara, chiar și așa procesul pentru a avea pașaport românesc a fost dificil, durează de patru ani. E o veste extraordinară pentru mine! E o mare oportunitate să am și pașaport românesc, așa îmi găsesc mai ușor contracte la echipe puternice din Europa. Și să știți că hocheiul e viața mea”, a declarat Bushbacher, conform sursei citate. 

Al doilea după Pisarenko

Bushbacher este cel de-al doilea român naturalizat după ucraineanul Evgheni Pisarenko, care a primit cetățenia română în 2011. Pisarenko a jucat pentru Rapid Steaua și Corona Brașov și s-a retras în 2015.

Vezi și: GALERIE FOTO A fost dată "dispărută" două luni » Fiica celui mai mare hocheist din istorie a revenit cu imagini necenzurate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
florentin37
florentin37  •  20 Februarie 2019, 18:19

citește componenta naționalei de hochei a României și vei vedea ca mai sunt o mulțime de ucraineni și ruși naturalizati. Și nu au fost doar doi. Ăsta ca sa evitam limbajul tau ce nu te avantajează.

cou12
cou12  •  20 Februarie 2019, 13:59
Postat de florentin37 pe 20 Februarie 2019, 13:39

gheorghe - Bushbacher este cel de-al doilea român naturalizat după ucraineanul Evgheni Pisarenko. Tocmai, nu e al doilea e poate al 10 lea

si vad ca tot continui sa ne arati cat esti de fraier...sa te citez, epicule..."roman naturalizat?" romanul, gigele, poate fi naturalizat de/in alta tara...asta de care e vorba si de care te faci tu de ras e doar un...strain naturalizat...ai prins-o,***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cou12
cou12  •  20 Februarie 2019, 13:55
Postat de florentin37 pe 20 Februarie 2019, 13:39

gheorghe - Bushbacher este cel de-al doilea român naturalizat după ucraineanul Evgheni Pisarenko. Tocmai, nu e al doilea e poate al 10 lea

bai..esti tantalau tare, mai bine taci, gigele...iti reexplic, prostule: articolul se refera la primul AMERICAN naturalizat care joaca in nationala noastra, NU la primul strain naturalizat...tot nu pricepi, istetule foc?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează