SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  ANI

Investigația Libertatea se confirmă: șeful Corpului de Audit al Ministrului Sorina Pintea declarat, azi, incompatibil de către ANI!

Articol de , , - Publicat marti, 06 noiembrie 2018 07:00

Mihai Constantinescu este cel care a ținut la sertar raportul subordonaților săi care descoperiseră că spitalul Bagdasar-Arseni a folosit doar 15% din necesarul de dezinfectanți în sălile de operație!

Într-un comunicat oferit azi publicului, Agenția Națională de Integritate anunță că  ”CONSTANTINESCU MIHAI, Șef Serviciu Audit Public în cadrul Ministerului Sănătății, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 06 iunie 2017 – 05 ianuarie 2018, întrucât a deținut simultan funcția de Șef Serviciu Audit Public din Ministerul Sănătății și pe cea de Manager” al unui proiect pe b ani europeni.

Numele lui Mihai Constantinescu, șeful controlului din ministerul Sorinei Pintea, a atras atenția odată cu dezvăluirea, de către Libertatea, a situației de la spitalul Bagdasar-Arseni.

Pe 1 august 2018, Libertatea cita dintr-un document oficial de audit, în care inspectorii Ministerului Sănătății descoperiseră grave nereguli la Bagdasar-Arseni.

 

”Conform documentelor, achiziția de dezinfectante utilizate pentru nebulizatoarele din sălile de operații a fost de 610 litri. Cantitatea necesară de dezinfectant care ar fi trebuit achiziționată ar fi fost de 4.051 litri”, au sesizat auditorii.

Situația e cu atât mai gravă cu cât nebulizatoarele se folosesc pentru sterilizarea aerului în sălile de operație.

Practic, a fost achiziționat doar 15% din necesarul de dezinfectanți necesari aerului din blocurile operatorii.

În Bagdasar-Arseni a murit, ucisă de infecții, fata de 36 de ani, Georgiana Maxim, a cărei familie a dat clinica în judecată.

Iar INML a stabilit că infecțiile nosocomiale au stat la baza morții Georgianei Maxim.

Pe 4 septembrie 2018, Libertatea dezvăluie că, în loc să cerceteze situația de la Bagdasar-Arseni, ministrul Sorina Pintea îi investighează pe investigatori!

”Șeful auditului, Mihai Constantinescu, a ținut la sertar mai multe luni acest raport defavorabil boșilor spitalului. Conflictul șefului controlului cu subordonații este mai vechi, el încercând să acopere ceea ce ei descoperă. Constantinescu e vizat și de o anchetă ANI, din cauza unei evidente incompatibilități”, au mărturisit, pentru ziar, oameni din Ministerul Sănătății.

Decizia de azi a ANI confirmă ce au relatat sursele în privința incompatibilității șefului auditului și nu vine singură.

Oameni din minister susțin, pentru Libertatea, că ”noul raport cerut de Sorina Pintea la Bagdasar-Arseni a ieșit și mai prost ca primul pentru conducera spitalului. În concluzii, inspectorii cer sesizarea Parchetului pentru eventuale fapte penale”.

Până la ora publicării acestui text, nu există nici o reacție de la ministrul Sorina Pintea, după comunicatul ANI.

Conform legii, Mihai Constantinescu nu mai are dreptul să dețină o funcție publică vreme de trei ani din momentul în care ministrul îl va elibera din post.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close