SPORTURI  »  JO 2012  »  JUDO

Ambiţia Alinei Dumitru: "Vreau să retrăiesc emoţiile de la Beijing"

Alina Dumitru speră să repete performanţele de la Beijing
Alina Dumitru speră să repete performanţele de la Beijing

Articol de GSP - Publicat luni, 16 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 15 iulie 2012 19:18

Alina Dumitru e pregătită să-şi apere la Londra medalia de aur cucerită acum 4 ani.

- Alina, cum te simţi? Ne apropiem cu paşi repezi de Jocurile Olimpice, tare dragi ţie...
- (rîde) Sper să fie şi de data asta. Mă simt bine, dar sper să se şi vadă asta acolo, la Londra, să se vadă pregătirea pe care am făcut-o şi în Poiană, şi la Cluj şi să iasă totul aşa cum trebuie.

- E mai mare presiune pe tine, ţinînd cont că eşti campioana olimpică?
- Presiune simt puţin, dar vreau să o dau la o parte şi să mă concentrez pe ceea ce am de făcut, pentru că dacă simt presiunea pe mine nu mai pot să mă antrenez aşa cum trebuie.

- Ce sfaturi le dai colegelor tale, pentru că ele sînt debutante la Jocurile Olimpice?
- Eu le spun tot timpul să nu se gîndească că sînt Jocurile Olimpice, ci că e o competiţie oarecare şi să ia lucrurile ca atare, să nu aibă prea mari emoţii atunci. Să meargă acolo, să fie cele mai bune. S-au antrenat bine şi merită să cîştige.

Îi e teamă de greşeli

- Ţi-ai urmărit adversarele, cum se prezintă ele faţă de acum 4 ani?
- S-a şi schimbat regulamentul de acum 4 ani de zile. Din ceea ce ştiam eu cel mai bine să fac, s-au scos unele elemente şi mi-a fost puţin greu să mă acomodez, dar m-am antrenat timp de 4 ani cu ceea ce a trebuit să schimb. Cu toate aproape m-am întîlnit la competiţii, cu unele într-adevăr am avut probleme, cu altele, mai puţin e drept, am reuşit să le rezolv aşa cum trebuie. Eu sper să fie bine la Londra pentru că pregătirea a decurs ca la carte. Important e să nu fac greşeli, de asta mi-e cel mai teamă.

- Putem retrăi emoţiile din 2008, cînd ai cucerit aurul olimpic?
- Oh Doamne, şi eu vreau să retrăiesc acele momente! Sînt nişte momente de neuitat şi îmi doresc să le retrăim împreună.

"Toată lumea zice: «dacă ea e campioană olimpică, precis ia medalie de aur». Nu e însă atît de uşor. A fi campioană olimpică e o mare responsabilitate. Toată lumea se pregăteşte pentru tine, să te învingă, pentru că nu învinge pe oricine. Pentru unii, obiectivul este să învingă o campioană olimpică" ( Florin Bercean)

Cu ochii pe adversare
Între antrenamente, sportivele antrenate de Florin Bercean îşi studiază adversarele pe DVD-uri. "În fiecare zi fac studiu pe cîte o adversară şi consider că le cunosc destul de bine, la fel cum mă cunosc şi ele. E o presiune în plus că sînt Jocurile Olimpice, fiecare sportiv vine foarte bine pregătit pentru a fi pe podium", a afirmat Andreea Chiţu, completată de Căprioriu: "Orice adversară e de temut. Le-am urmărit de-a lungul anilor şi nu subestimez pe nimeni".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează