JO 2012    •   GIMNASTICĂ

Belu nu e mulţumit cu bronzul, dar recunoaşte: "Cu opt gimnaste senioare, atît se poate acum!"

Octavian Belu şi Larisa Iordache zîmbesc

Octavian Belu şi Larisa Iordache zîmbesc

Articol de — Marian Ursescu, Luminiţa Paul Miercuri, 01 August 2012

Octavian Belu nu e mulţumit după bronzul cucerit la echipe. "În sport, pentru mine, doar aurul contează".Octavian Belu le-a felicitat pe fete la finalul concursului. A avut emoţii mari, de multe ori nici nu s-a uitat la execuţiile gimnastelor. "Nu pot să fiu mulţumit după un astfel de concurs, chiar dacă am luat medalie. Cine a simţit gustul aurului o dată nu mai poate fi mulţumit după ce ia un bronz. Probabil că şi Cătălina, şi Sandra simt acelaşi lucru", a declarat Belu.

Ziariştii americani prezenţi la conferinţa de presă a României l-au întrebat pe Belu cum e posibil ca România să se menţină pe podium, la Londra echipa României urcînd pentru a zecea oară consecutiv pe podium în întrecerea pe echipe. "Prin multă muncă şi prin dăruire. Nu putem să ne comparăm cu Statele Unite, cu China sau cu Rusia. Eu, în România, în momentul de faţă, am avut doar opt gimnaste din care să pot să fac lotul.

Americanii, am înţeles de la Nadia Comăneci, că au patru milioane de legitimaţi, China nu mai vorbim, ruşii au şi ei însutit faţă de noi. În momentul de faţă, cu opt gimnaste, atît se poate", a spus Belu.

Tehnicianul le-a explicat apoi că în România, spre diferenţă de SUA, gimnastele stau patru ani în pregătire centralizată. "Şi asta poate e una din cauze"

Trei aparate pentru Bulimar
Cea mai scundă dintre gimnastele noastre, Diana Bulimar, a făcut în concursul de aseară trei aparate. S-a descurcat foarte bine la paralele, unde a luat cea mai mare notă dintre românce, dar şi la sol. "Mă bucur că am contribuit şi eu la această medalie. Sînt mulţumită de paralele, a fost bine la sol, iar la bîrnă nu chiar. Această evoluţie îmi dă moral pentru concursurile viitoare şi mă bucur că am dovedit încă o dată că am arătat că sîntem o echipă unită. Pe viitor trebuie însă să fim mai bune", a declarat Bulimar.

"Sper ca şi în concursul pe aparate să reuşesc un exerciţiu la bîrnă la fel de bun ca la echipe" ( Cătălina Ponor)

"E greu să omogenizezi o echipă care are gimnaste cu o plajă de vîrstă între 16 şi 25 de ani. Nu pot să o fac pe Cătălina Ponor să reintre în disciplina pe care o acceptă fără prea mult efort Iordache sau Bulimar. Tocmai de aceea, în condiţiile date, rezultatul e unul foarte bun" (Octavian Belu)

Comentarii (6 ) Adaugă comentariu

gabrielaapostol  •  01 August 2012, 19:38

Multe felicitari pentru performantele obtinute!! Imi permit sa-mi exprim umila mea parere referitoare la clasarea pe pozitia a 3-a a gimnastelor la concursul pe echipe. Consider ca sportivele noastre sunt la fel de bine pregatite ca si sportivele din SUA. Ceea ce se VEDE ca un mic ''handicap'' ce face diferenta, iata si la rezultate, este detasarea si bucuria de a concura. Miza pentru noi e imensa, iar presiunea e la fel de mare si se vede pe chipul si in comportamentul fetelor. Din punct de vedere tehnic presupun ca gimnastele sunt f bine pregatite. Emotional, psihologic, mai putin. Probabil eca e nevoie si de o astfel de pregatire astfel incat sa le detaseze putin pe fete. Pot!!

cristinaco71  •  01 August 2012, 15:19

Doamna BITANG, domnule Belu, va MULTUMESC din suflet ca existati si ceea ce faceti pentru GIMNASTICA ROMANEASCA! SUNTETI ADEVARATII EROI AI ROMANIEI MODERNE!!!

dilibau  •  01 August 2012, 13:16

Eu doresc sa le felicit pe fete in primul rand, dincolo de orice comparatie cu alte tari. Rezultatul e cu atat mai bun cu cat intr-adevar avem o baza de selectie slabita (NU slaba!), dar compensam printr-un colectiv tehnic colosal: antrenorii MARIANA BITANG si OCTAVIAN BELLU, ultimul fiind si cel mai titrat antrenor al tuturor timpurilor din sportul romanesc (279 de medalii, din care 16 de aur la Olimpiade!) si cel mai de succes antrenor din lume, dupa cum chiar Cartea Recordurilor o recunoaste. Stiu ca dl. Bellu e obisnuit doar sa fie cel mai bun, dar ii multumesc sincer chiar si pt acest bronz chinuit. Fetele sunt de aur pt noi, si le multumim pt daruire.

Vezi toate comentariile (6)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase