SPORTURI  »  JO 2012  »  TENIS

Liderul maxim » Federer merge la Jocurile Olimpice de pe primul loc al clasamentului ATP

Federer s-a impus recent în turneul de la Wimbledon
Federer s-a impus recent în turneul de la Wimbledon

Articol de GSP - Publicat marti, 17 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 iulie 2012 01:07

Elveţianul deţine de ieri recordul pentru cele mai multe săptămîni petrecute pe locul întîi al ierarhiei mondiale, 287, depăşindu-l deocamdată pe Pete Sampras cu o săptămînă.

Roger Federer mai are de ieri un record trecut în dreptul său. Elveţianul, care a urcat din nou pe prima treaptă a clasamentului mondial după ce a cîştigat trofeul de la Wimbledon, a început ieri cea de-a 287-a săptămînă ca lider mondial, depăşind astfel recordul lui Pete Sampras, care se oprise la 286 de săptămîni. "Sînt extrem de mîndru că am reuşit să bat recordul lui Pete, unul dintre eroii copilăriei mele şi omul pe care l-am admirat cel mai mult", a spus Federer. Americanul a spus şi el cîteva cuvinte: "Cel mai greu lucru în sport este să te menţii în top. Roger a reuşit acest lucru".

Elveţianul se va întoarce pe iarba de la All England Club pentru turneul olimpic de tenis şi o va face din postura de lider mondial. "Sper să mă descurc foarte bine la Jocurile Olimpice, să mă bucur din nou şi să savurez fiecare moment al experienţei unice de a juca pe iarba unde se desfăşoară Wimbledonul. Vreau ca ţara mea să fie mîndră de mine", a spus Roger.

Federer va urma aceeaşi rutină ca la Wimbledon. Va sta într-o casă închiriată aproape de club, aceeaşi în care a petrecut şi cele două săptămîni de turneu, şi speră să aibă ce sărbători la final. Turneul de tenis de la Jocurile Olimpice începe pe 28 iulie. Roger Federer a cucerit medalia de aur olimpică în proba de dublu, în 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, alături de Stanislas Wawrinka, şi este la a patra ediţie a JO.

Topul liderilor mondiali
Roger Federer: 287 săptămîni
Pete Sampras: 286 săptămîni
Ivan Lendl: 270 săptămîni
Jimmy Connors: 268 săptămîni
John McEnroe: 170 săptămîni

504632-banner.jpg

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
romanderoman
romanderoman  •  17 Iulie 2012, 13:17

Se joaca cel mai bun din 3 seturi . Finala se joaca cel mai bun din 5 seturi .

treizecizero.ro
treizecizero.ro  •  17 Iulie 2012, 11:27
Postat de whitecollar pe 17 Iulie 2012, 04:55

intrebarea se pune, insa, ce rezultate ii trebuie la olimpiada ca sa inceapa seria masters-urilor nord americane ca lider mondial?

In principiu, are nevoie sa faca acelasi rezultat, cel putin, ca si Djokovic. Dar mai poate ramane lider si intr-una din urmatoarele situatii: - Daca Federer pierde in turul 1 sau in turul 2, are nevoie ca Djokovic sa nu treaca de turul 3. - Daca Federer pierde in turul 3 sau in sferturi, are nevoie ca Djokovic sa nu treaca de sferturile de finala. - Daca Federer pierde in semifinale, are nevoie ca si Djokovic sa piarda in semifinale. In acest caz, cei doi ar juca finala mica. Daca Djokovic ar castiga-o, atunci Federer ar ramane pe primul loc cu un avans de... 5 puncte :) - Daca Federer ajunge in finala, are nevoie ca, in caz ca o pierde, sa nu o piarda la Djokovic.

mariusss10
mariusss10  •  17 Iulie 2012, 11:00

cel mai mare campion din istoria acestui sport.. federer o legenda vie...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează