SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  MARATON

Cel mai curajos gest de la Olimpiadă? Un medaliat cu argint și-a riscat viața: "S-ar putea să mă omoare când mă întorc în țară!"

Foto: Reuters +1   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 august 2016 22:46

Feyisa Lilesa din Etiopia era aproape de linia de finiș la maraton, când și-a încrucișat mâinile deasupra capului.

Medaliatul cu argint a repetat gestul și la finalul conferinței de presă în care a explicat că este un semn de solidaritate cu protestatarii din țara sa natală, scrie washingtonpost.com.

Lilesa a declarat că se alătură mișcării de rezistență, după omorurile care au avut loc în rândul populației Oromo:

"Guvernul ne omoară oamenii. Oromo e tribul meu. Rudele mele sunt în închisoare și dacă vorbesc de drepturi democratice sunt ucise". Întrebat care vor fi consecințele gestului său când va reveni în Etiopia, a explicat: "Poate mă vor omorî. Dacă nu, mă vor închide. S-ar putea să rămân aici sau să mă mut în altă țară".

În Etiopia, gestul a fost prins pe transmisia în direct, dar a fost tăiat de la toate reluările.

Lilesa participă la maratoane sub steagul Etiopiei de 8 ani și are în palmares un timp excelent pentru această competiție: 2:04:52.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
ftwraku
ftwraku  •  23 August 2016, 00:19

Si prostaii,evident,iar nu vor intelege esenta a ceea ce zic eu,critica constructiva,nu rasism ieftin,vor intelege ca am ceva cu ei. Nu,nu sunt rasist,nu am fost,nu o sa fiu. Individual,personal, nu am reprosat nimanui lucruri de genul asta. Cum la fel,daca as fi trait in anii 30 si as fi criticat MENTALITATEA germana nici atunci nu as fi facut-o ca sunt rasist. E ciudat atunci cand ai o parere atat de complexa sub multe aspecte asupra unor lucruri si iti doresti atat de mult sa te inseli,sa nu ai dreptate....E pacat ca nu exista mai multa dezbatere,insa pe unde se poate,cat se poate,daca se poate,poate ca usor-usor...

ftwraku
ftwraku  •  23 August 2016, 00:15

cum unii *** ,uneori,dupa o anumita perioada, au remuscari*** In fine...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ftwraku
ftwraku  •  23 August 2016, 00:12

PS: Eu ma relaxez cand dezbat lucrurile astea,insa timpul trece foarte repede cand te simti bine. Asta a fost cheia succesului in Grecia antica si in orice democratie credu eu... Astea fiind spuse ma bag la somn...Poate mai cautati si voi alte opinii decat cele dezbatute mereu de main stream,mereu DOAR IN anumite contexte.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează