SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  DOPAJ

Continuă dezvăluirile legate de sportivii de la Rio care s-ar fi dopat cu permisiunea WADA » O cunoscută jucătoare din circuitul WTA apare pe listă

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 septembrie 2016 15:18

Hackerii ruși cunoscuți ca "Fancy Bears" au publicat o nouă listă cu sportivi participanți la Jocurile Olimpice care au primit excepții de uz terapeutic. Printre aceștia se numără și jucătoarea de tenis Laura Siegemund, ocupanta locului 30 WTA.

Pe listă apar patru sportivi din Marea Britanie (Nicola Adams - box, Laura Trott - ciclism pe pistă, Siobham-Marie O'Connor - înot, Olivia Carnegie-Brown - canotaj), trei australieni ( Kimberley Brennan - canotaj, Alexander Belonogoff - canotaj, Jack Bobridge - ciclism), doi din Germania (Julian Justus - tir, Laura Siegemund - tenis), înotătoarea daneza Jeanette Ottesen și înotătoarea Mireia Garcia Belmonte, din Spania.

Acuzată că a luat epinefrină, canotoarea Kimberley Brennan a răspuns dur dezvăluirilor făcute de hackerii ruși.

"În ianuarie 2014 am suferit un șoc anafilactic și am ajuns la Urgențe, unde mi-au administrat adrenalină pentru a-mi salva viața. A fost singura dată când am luat o substanță interzisă și am urmat toate procedurile pentru a primi scutiri de uz terapeutic după acel moment.

A fost singura dată când am folosit adrenalină. Să sugerezi că aceasta este o formă de dopaj este absolut revoltător", a spus australianca, citată de Daily Mail.

Zilele trecute, " Fancy Bears" au publicat documente care indică faptul că printre cei care au mai apelat la scutirile de uz terapeutic se numără surorile Williams, gimnasta Simone Biles, ciclistul Chris Froome și canotoarea română Roxana Cogianu, medaliată cu bronz la Rio.

Playtech: ȘOC! Ce a vorbit Putin la telefon cu Olaf Scholz. Anunț de ultimă oră, SE SCHIMBĂ TOTUL


Comentarii (22)
nope
nope  •  18 Septembrie 2016, 12:59
Postat de Marco Boos pe 18 Septembrie 2016, 08:24

frum la ciclism suta la suta se dopeaza

intrebarea e cine de la ciclism nu se dopeaza

caminero
caminero  •  18 Septembrie 2016, 10:39

Incredibil cît de mulți sportivi de mare performanță ling bombonelele ...

adi_stelistul
adi_stelistul  •  18 Septembrie 2016, 09:03
Postat de catalynn pe 17 Septembrie 2016, 23:05

Stii cum e aici?! Ca la licitațiile alea cu dedicație ... Participa si căstiga cine trebuie :-) Din cat am citit "scutirile" alea sunt obținute cam la fel de greu ca alea cand eram io adolescent si cautam sa scapam de încorporare. Nu mai rețin ce boala mi-a scris doctorul in dosarul medical, io i-am zis ca e bun si un platfus, dar el nu, ca bate prea tare la ochi :-))) Nu vad decat o singura soluție, cine e bolnav si depinde de astfel de tratamente nu poate fi admis in competițiile sportive unde substanțele in cauza sunt interzise ...

Nu zic ca nu e asa, habar n-am, dar totul depinde de regulament. Cine respecta regulamentul valabil la un moment dat e OK. Pe de alta parte, cum zice si iulihenry14 mai jos, cred ca si lupta antidoping o ia in directii ciudate. Discutia cu Andreea Raducanu ar trebui sa ne puna pe ganduri: daca la un moment dat codeina a fost pe lista substantelor interzise (inteleg ca nu mai e), adica o substanta aflata in toate medicamentele contra racelii, atunci exageram probabil. Iar medicamentele care pot face obiectul unei derogari sunt din acea categorie, cumva benigne ca efect. Dar noi doar chibitam, ce nu gasesc normal in povestea asta este misterul in care a fost invaluita lista derogarilor. Trebuia sa fie publica, aici n-am nicio indoiala.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează