SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  JOCURI OLIMPICE

FOTO Întâlnire la fix » Klaus Iohannis i-a înmânat Cătălinei Ponor drapelul tricolor pentru Rio 2016

Momentul în care Preşedintele Iohannis îi înmânează steagul Cătălinei Ponor // FOTO Alex Nicodim +4   FOTO
Momentul în care Preşedintele Iohannis îi înmânează steagul Cătălinei Ponor // FOTO Alex Nicodim

Articol de , - Publicat vineri, 22 iulie 2016 00:00

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a înmânat ieri Cătălinei Ponor drapelul tricolor. La Cotroceni şi exact la ora stabilită.

Delegaţia României care va pleca în curând spre Rio de Janeiro s-a reunit aseară la Palatul Cotroceni. Atmosferă de festivitate elegantă, cu vedere spre aleile grădinii, tivite cu iarbă şi copaci impunători.

E prima dată când întâlnirea oficială cu şeful statului are loc în aer liber, pe lumină, în susr de fântâni şi cu acompaniament de fanfară. Alături de sportivi, antrenori şi oficiali - multe camere video şi obiective foto.

Zâmbete, tocuri, dâre de parfum şi, în acelaşi timp, un uşor aer de aşteptare, nerăbdare şi angoasă. Unii dintre cei prezenţi acolo au mai fost şi la alte ediţii ale Jocurilor Olimpice, pentru alţii e o premieră. Plină de emoţie.

Şi un simbol: predarea steagului tricolor cu care Cătălina Ponor va intra pe Stadionul Maracaná în fruntea delegaţiei.

E ora 19:29, un soi de rumoare se stârneşte, dar e stinsă câteva zeci de secunde mai târziu, la 19:30 fix, când Preşedintele României, Klaus Iohannis, coboară pe scările impozante şi se opreşte în dreptul pupitrului pregătit pentru discurs.

Îşi rosteşte îndemnul, urmat de şeful COSR, Alin Petrache, apoi are loc înmânarea drapelului. Ponor, de cinci ori medaliată olimpică la două ediţii, dintre care de trei ori cu aur, preia surâzând stindardul. Ceremonia s-a rotunjit, e loc apoi pentru câţiva stropi de şampanie, selfie-uri şi discuţii mai degajate.

Încet-încet, aleile se golesc, râsetele se dispersează, se mai aude click-ul unei poze pe smartphone, cu Palatul în fundal. Duminică pornesc spre Rio de Janeiro primii sportivi. Peste două săptămâni încep Jocurile.

"Această echipă are capacitatea de a reveni în ţară cu medaliile pe care le dorim toţi. Eu nu sunt pesimist şi aştept între 6 şi 8 medalii, poate avem şi o surpriză cu 9 medalii"
Alin Petrache, preşedinte COSR

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
valentinn10
valentinn10  •  22 Iulie 2016, 11:17

....desi cu ''ghinion,, asta nu pra vad , cucuveaua naibii, asta minte si cand tace , presedintele lu peste afumat.

valentinn10
valentinn10  •  22 Iulie 2016, 11:13

SUCCES FETELOR , SUCCES BAIETI, HAI ROMANIA.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close