JOCURILE OLIMPICE 2016  ·  VOLEI PE PLAJĂ

GALERIE FOTO Hijab vs bikini » Contrastul dintre echipamentele purtate de echipele de volei feminin ale Egiptului şi Germaniei a făcut înconjurul lumii

Foto: Reuters +8 FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 08 august 2016 12:12

Doaa El Ghobashy şi and Nada Meawad, din echipa de volei pe plajă a EgiptuluI, au ales să poarte tricouri cu mânecă lungă, panataloni lungi şi hijab, la meciul pierdut în faţa Germaniei în două seturi, 21-12, 21-15.

Voleiul pe plajă este unul dintre evenimentele foarte aşteptate şi foarte discutate, însă de multe ori din motive greşite. Până în 2012, voleibalistele profesioniste nu aveau voie să poarte costum de baie într-o singură piesă sau bikini cu o lăţime de maximum 7 cm!

"Promiteţi să purtaţi bikini, chiar dacă va ploua?", a sunat o întrebare nepotrivită adresată de un reporter britanicei Zara Dampney, în timp ce fostul primar al Londrei, Boris Johnson a caracterizat jocul de volei pe plajă drept "femei pe jumătate goale care joacă volei şi strălucesc precum vidrele ude", într-un editorial semnat pentru The Telegraph.

Chiar dacă majoritatea sportivelor optează în continuare pentru acest tip de echipament, deși nu mai este obligatoriu, meciul dintre Egipt şi Germania a oferit o imagine diferită, datorită celor două reprezentante ale Egiptului, care au preferat să poarte costume care să le acopere corpul, iar El Ghobashy a avut pe cap un hijab.

Schimbarea apărută în regulamentul Federaţiei Internaţionale de Volei are rolul de a "respecta obiceiurile şi/sau credinţele religioase" ale sportivelor. Din ce face bani noul iubit al Andreei Bălan. E putred de bogat
Libertatea
Comentarii (31)
bvd_magheru  •  09 August 2016, 06:52

Da dar *** in intimitate dau mai bine din buric decit nemtoaicele si asta e tot ce conteaza nu voleiul pe plaja ...)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Marius Bancila  •  09 August 2016, 00:32

Fiecare se imbraca cum vrea. Singura parte nasoala e ca in curand echipamentul "complet" va fi obligatoriu pentru toata lumea pentru a nu discrimina unele participante.

bakunin  •  09 August 2016, 00:14
Postat de Ion Bujor pe 08 August 2016, 20:18

Cămilele n-au venit să joace volei,au venit la olimpiadă să facă propagandă islamistă și să provoace .Rezultatul obținut arată clar că n-au nici o treabă cu sportul .Poate la gimnastica cu măciuci .

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:00 Fotbal, Liga 2
CS Mioveni - Rapid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Crystal Palace - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, Serie A
Lecce - Lazio
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, La Liga
Valencia - Valladolid
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:15 Fotbal, Premier League
Arsenal - Leicester
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Milan - Juventus
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, La Liga
Celta Vigo - Atletico Madrid
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1