SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  JOCURILE PARALIMPICE

Galerie FOTO Voința e mai presus de suferință » 10 imagini memorabile de la Jocurile Paralimpice

Foto: Reuters +9   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 19 septembrie 2016 18:43

Jocurile Paralimpice s-au încheiat duminică, la Rio, într-o atmosferă de doliu după decesul iranianului Bahman Golbarnezhad.

Competiția s-a întins pe parcursul a 12 zile și a adunat 4,342 atleți din 159 țări. România a fost reprezentată de 12 sportivi și a cucerit o medalie de bronz.

Sportivii aflați în Brazilia au avut multe povești impresionante, iar imaginile voinței lor au fost memorabile.

GALERIA FOTO ---> AICI

Citește și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
tegean
tegean  •  19 Septembrie 2016, 20:30

Minunate imagini dar...puține.Un triplusaltist român s-a dus până la Rio și nu a sărit nici măcar 1 cm, lucru pe care un paralimpic nu și-l poate permite pt. că de aceea s-a dus (a fost dus) acolo ca să concureze - să se-ntreacă cu ceilalți participanți, cum o putea - într-un picior sau fără nici unul, într-o mână sau fără nici una, în cărucior sau cum o fi - numai să concureze. A participa la JO înseamnă să ,,concurezi,, altfel ești doar un spectator. La toate celelalte specii (poate că or fi și excepții ???), cei cu deficiențe fizice sunt eliminați și, de regulă, pier înainte de vreme. Doar omul a reușit să se ridice la ceea ce numim ,,civilizația umană”. MAREA DIFERENȚĂ față de competițiile celor sănătoși, este că întrecerile paralimpice scot în evidență importanța menținerii la un potențial maxim, de a cultiva condiția fizică la cei cu definciențe fizice, condiție majoră pt. a se descurca singuri, pt. a depinde cât mai puțin de alte persoane, de organizații de asistență socială.

depeche
depeche  •  19 Septembrie 2016, 19:33
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ortega
ortega  •  19 Septembrie 2016, 18:55

Fcsb-iștii ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează