SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

Tragedie la Jocurile Paralimpice! Ciclistul iranian Bahman Golbarnezhad a murit!

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de Constantin PistolJURNALISPORT - Publicat luni, 19 septembrie 2016 09:45

Bahman Golbarnezhad, in vârstă de 48 de ani a murit în urma unui accident la Jocurile Paralimpice de la Rio, anunță Comitetul Paralimpic Național al Iranului și Comitetul Internațional Paralimpic.

În timpul evenimentului de ciclism rutier proba C5 de sâmbătă, Golbarnezhad a suferit un traumatism cranian în urma unei coliziuni cu o piatră pe o porțiune a circuitului muntos din Pontal, o mică peninsulă și zona de plajă în Recreio dos Bandeirantes, cartier din Rio de Vest.

Golbarnezhad a fost tratat la locul accidentului înainte de a fi dus la un spital local. El a suferit un stop cardiac in timp ce era transferat la spital, iar mai târziu a murit.

"Este dificil pentru noi să anunțăm această veste tristă, dar, cu profund regret, informăm că Sarafraz Bahman Golbarnezhad, campion la ciclism, a murit in urma unui accident produs in timpul unei curse din cadrul Jocurilor Paralimpice. A fost un sportiv exemplar, plin de dragoste si enegie, care a încercat din răsputeri să promoveze Iranul și să ne faca pe toți să fim mândri de el, iar, în final, și-a dat viața pentru asta" Comitetul Paralimpic din Iran.

Cursa de sâmbătă a fost câștigată de Abraham Gebru, din Olanda, urmat de Lauro Cesar Chaman din Brazilia și Andrea Tarlao din Italia.

Pentru iranian a fost a 2-a cursa de la Jocurile Paralimpice , de la Rio, după ce a terminat pe locul 14 în proba C4 de miercuri. De asemenea, a participat la Jocurile Paralimpice de la Londra, în 2012.

Și-a pierdut piciorul stâng într-o explozie de mină de teren și a început să practice ciclismul în 2002 concurând la evenimente pentru sportivi cu deficiențe ale membrelor inferioare sau amputări.

Un moment de reculegere a fost ținut în timpul ceremoniei de închidere de duminică seara.

sursa: theguardian.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează