SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  RIO DE JANEIRO

Nereguli grave înainte de startul Jocurilor Olimpice » Descoperirea jurnaliștilor ajunși la Rio

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iulie 2016 12:20

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Rio întâmpină tot mai multe probleme odată cu venirea jurnaliștilor. 

Ultimele acuzații care li se aduc sunt făcute de o comunitate de descendenți ai sclavilor africani, cunoscuți drept "quilombo". Aceștia susțin că Satul Media Barra 3, unde vor fi cazați jurnaliștii, a fost construit pe un teren unde au fost îngropați strămoșii lor, loc pe care aceștia îl consideră sacru.

Spațiul a fost cumpărat în 2013 de către dezvoltatorul imobiliar Cyrela, care a defrișat sute de copaci, a distrus un teren de fotbal și a demolat ruinele casei fostului proprietar de sclavi pentru a putea construi proiectul, relatează The Guardian.

Urmașii sclavilor africani sunt îndreptățiți să ceară terenurile pe care le-au ocupat de-a lungul istoriei, așa că multe dintre cele 3.500 de comunități quilombo sunt amenințate de către dezvolatori imobiliari.

Nu sunt primele nereguli constatate la Rio. Primele delegații de sportivi ajunse în Brazilia s-au plâns de condițiile din Satul Olimpic, iar sportivii din Australia au refuzat să se cazeze după ce au găsit în camere toalete blocate, țevi sparte și instalații electrice expuse. (detalii AICI)

Jocurile Olimpice de la Rio vor avea loc în perioada 5-21 august.

Playtech: Dana Budeanu a RĂBUFNIT la adresa Loredanei Groza. A fost fără milă: „Ce este în neregulă cu tine?”


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  26 Iulie 2016, 15:04

Dreptate pentru quilombo...

papa_poulette
papa_poulette  •  26 Iulie 2016, 12:56

Mare chestie... noua ne-au tras tot pamantul tarii de sub picioare intr-o dupa-amiaza. A, dar am uitat, noi suntem o democratie din uniunea europeana, deci nu se pune

Vezi toate comentariile (2)
Comentează