SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  TENIS

Prima victorie din istorie a tenisului feminin românesc la Olimpiadă! Monica Niculescu s-a impus în primul tur

Articol de - Publicat sambata, 06 august 2016 22:36

Monica Niculescu a învins-o pe Veronica Cepede, din Paraguay, în primul tur al probe de simplu de la Jocurile Olimpice.

Românca s-a impus în două seturi, 6-2, 6-3, după un meci care a durat o oră și 28 de minute și a bifat prima victorie a unei jucătoare românce de tenis la Jocurile Olimpice.

Victoria sa este cu atât mai lăudabilă cu cât Monica a ajuns în Brazilia în jurul orei 05:00, ora Braziliei, cu doar 11 ore înainte de startul meciului, cu un zbor care a durat 14 ore.

"Nu a fost un meci ușor. Am zburat multe ore", a spus ea după, adăugând însă că a izbutit să doarmă destul de mult în avion. "Am avut instrucțiuni clare de la antrenor să scurtez punctele. A trebuit să merg acasă de la Montreal, unde am avut probleme. Cunosc niște doctori care puteau să mă ajute în acest scurt timp să mă recuperez. Au făcut o treabă bună, acum sunt aici, am jucat. M-am simțit excelent pe teren. Iau lucrurile pas cu pas și să vedem ce se întâmplă".

În meciul următor, Niculescu va juca împotriva învingătoarei din meciul dintre rusoaica Svetlana Kuznețova (locu 10 WTA) și chinezoaica Qiang Wang (locul 66 WTA).

Monica Niculescu va evolua și în proba de dublu, alături de Irina Begu, unde cele două vor juca împotriva favoritelor numărul trei, Hao-Ching Chan și Yung-Jan Chan (Taiwan).

A sosit și Irina

Ieri a sosit la Rio și Irina Begu, după o oră și jumătate de zbor de la Florianopolis. Tocmai a câștigat acolo al treilea turneu din carieră, după cele de la Tașkent 2012 și Seul 2015. Monica și Irina vor juca împreună pe tabloul de dublu și, cel mai probabil, vom avea și două perechi la mixt, Begu-Tecău și Niculescu-Mergea. Pentru acest tablou, care are numai 16 poziții, tragerea la sorți de va face marți.

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
tihi
tihi  •  07 August 2016, 09:46

Vom vedea ce va face cu Kuznetova...cu jucatoare no name este usor de castigat...

dl.axinte
dl.axinte  •  07 August 2016, 08:30
Postat de balauru48 pe 07 August 2016, 01:22

CATALYNNA, nu te-ai saturat de cate maciuci ti-ai luat la fotbal? vrei si de la tenis hmmmm da, halepoaica este o lasa!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalynn
catalynn  •  07 August 2016, 07:35
Postat de catalynn pe 07 August 2016, 07:32

Joaca azi de la 21:30 împreuna cu Olaru impotriva unguroaicelor Babos / Jani. Io unul nu imi voi pierde timpul cu astea doua, si-au dat măsura valorii in meciul cu cehoaicele din Februarie cand au fost penibile, ca sa folosesc un eufemism. Poate ca de atunci au mai studiat tenisul in echipa dar la cat de jenante erau m-as cam îndoi ca au ajuns prea departe ... De la 11 joaca Begu/Niculescu impotriva chinezoaicelor Chan care promite sa fie un meci interesant. Begu are si simplu de la 18:30 impotriva japonezei Hibino.

Dublul cu chinezoaicele e de la 11PM, in caz ca nu era evident :-)

Vezi toate comentariile (17)
Comentează