SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  SCRIMĂ

Unul din patru! Din cei patru scrimeri români care visau să ajungă la Rio, doar floretista Mălina Călugăreanu a obținut biletele pentru Brazilia

Articol de - Publicat luni, 18 aprilie 2016 00:00

Considerată o scrimeră de mare viitor, desemnată de federația internațională drept cea mai bună floretistă junioară din lume în sezonul 2014-2015, Mălina Călugăreanu (19 ani) a confirmat așteptările.

Sâmbătă, în calificările pentru Jocurile Olimpice care au avut loc la Praga, sportiva legitimată la Steaua a reușit să obțină biletul pentru participarea la Jocurile Olimpice. Antrenată de Petre Ducu și Florin Gheorghe, Mălina a avut cinci victorii și un singur eșec în grupa preliminară, și a intrat pe tabloul principal. A dispus apoi în "optimi" cu 15-2 de irlandeza Victoria Duxbury, iar în disputa decisivă, a învins-o cu 15-9 pe austriaca Olivia Wohlgemuth.

Primele patru clasate s-au calificat la Rio, concursul terminându-se în semifinale. Alături de româncă au mai obținut biletele pentru Rio turcoaica Irem Karamete, Delila Hatuel din Israel și grecoaica Aikaterini-Maria Kontochristopoulou.

Rezultatul carierei

"A fost o zi încărcată, cu multe multe emoții. Încă nu realizez ce am făcut! E un mare pas înainte. Am dat tot ce am putut și mă bucur că am obținut această calificare extraordinară. Sunt fericită! Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de mine, antrenorilor, colegilor, familiei, tuturor! Calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio este cel mai important rezultat al meu de până acum!", a declarat, pentru site-ul federației de scrimă, Mălina Călugăreanu.

A fost foarte aproape

Foarte aproape de calificarea la Rio a fost și sabrera Bianca Pascu. Dinamovista a avut 4 victorii și o înfrângere în grupele preliminare, dar a pierdut apoi dramatic meciul decisiv, din "sferturi", 14-15 cu germanca Anna Limbach. La spadă masculin, Adrian Dabija s-a clasat pe 6, singurul loc calificant fiind obținut de cehul Jiri Beran. Floretistul Radu Daraban a ratat și el calificarea în Brazilia, terminând abia pe locul 9.

6 scrimeridin România vor merge la Jocurile Olimpice de la Rio: echipa feminină de spadă, formată din 3 titulare și o rezervă, sabrerul Tiberiu Dolniceanu și floretista Mălina Călugăreanu

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează