Soci e plin de maidanezi, autorităţile încearcă să-i extermine. "Sînt legiuni de cîini peste tot!"

Cîini în fața locul de antrenament pentru cross-country, foto: reuters
Cîini în fața locul de antrenament pentru cross-country, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 06 februarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 06 februarie 2014 12:29

Mai multe mii de cîini maidanezi au dispărut de pe străzile de la Soci, acolo unde autorităţile au angajat o firmă de hinghieri pentru a se asigura că patrupedele nu vor deranja sportivii şi spectatorii. Asociaţiile de protecţie a animalelor au acuzat organizatorii Olimpiadei că ar fi omorît în masă cîinii prin otrăvire

Basya Services a fost compania care a avut misiunea de a curăţa Soci de cîini vagabonzi. Alexei Sorokin, directorul firmei, a recunoscut pentru Associated Press că a avut un contract cu autorităţile pentru exterminarea patrupedelor, dar nu a oferit niciun detaliu asupra metodelor folosite. "Cîinii au produs foarte multe pagube, au muşcat copii", a explicat Sorokin.

În Soci sînt foarte mulţi cîini vagabonzi, iar membrii delegaţiilor din Vest au fost şocaţi de numărul lor. "Sînt legiuni întregi peste tot. Eu vin dintr-un oraş unde singurii cîini pe care i-am văzut sînt în lesă, nu sînt obişnuită să văd aşa ceva. Sînt un iubitor de animale, dar în asemenea cazuri nu e nimic de făcut ... E trist, dar ce e de făcut, dacă nu pot fi controlaţi?", a explicat Nadine Kincaid, o voluntară din Portland, Oregon.

În ciuda faptului că le-au promis activiştilor că vor construi adăposturi, organizatorii au intrat în criză de timp şi au ales soluţia rapidă. "Doi criminali de la companie au omorît cîte 300 de cîini pe lună pînă acum. Nu e uman. Singura metodă umană cu care rezolvi problema, folosită în Europa şi în Statele Unite, este să apelezi la sterilizare în masă", a replicat Dina Filippova, activist pentru drepturile animalelor.

Problema maidanezilor la Olimpiade nu este una nouă. În 2004, grecii au rezolvat-o prin aceeaşi metodă, în timp ce la Beijing, în 2008, chinezii au fost nevoiţi să omoare peste 200.000 de pisici maidaneze.

Olimpiada de la Soci începe mîine, iar cîinii par doar una dintre problemele de acolo. Vezi aici o galerie foto incredibilă cu situaţia de la Soci.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
juliusmad
juliusmad  •  06 Februarie 2014, 17:18
Postat de caminero pe 06 Februarie 2014, 16:16

Să vină Vier Pfoten! crimă, holocaust! mor sărmanele animăluţe nevinovate!! :D :D :D

ce te faci daca eutanasiaza toti cainii rosii? ;)

levihal
levihal  •  06 Februarie 2014, 16:27

au fugit din bucuresti

caminero
caminero  •  06 Februarie 2014, 16:16

Să vină Vier Pfoten! crimă, holocaust! mor sărmanele animăluţe nevinovate!! :D :D :D

Vezi toate comentariile (8)
Comentează