SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PROPUNERE

Cinci sporturi propuse de americani pentru Olimpiada din 2028, de la Los Angeles » Trei au fost în trecut discipline olimpice

Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice din 2028, din Los Angeles, a propus includerea a cinci sporturi pentru ediția de peste 5 ani a Olimpiadei
Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice din 2028, din Los Angeles, a propus includerea a cinci sporturi pentru ediția de peste 5 ani a Olimpiadei

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 19:37 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 19:38

Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice din 2028, din Los Angeles, a propus includerea a cinci sporturi pentru ediția de peste 5 ani a Olimpiadei: baseball, cricket, squash, flag football (o variantă a fotbalului american în care contactul este limitat) și lacrosse. 

Americanii se pregătesc deja pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2028, care vor fi găzduite de Los Angeles. Comitetul de Organizare LA28 a propus ca 5 sporturi (baseball, cricket, squash, flag football și lacrosse) să fie incluse în programul Jocurilor Olimpice din 2028. 

Șefa sportului românesc cere ca Mouratoglou și echipa lui să fie pedepsiți: „Trebuie să plătească! Simona s-a lăsat pe mâna lor”
HALEP, SUSPENDATĂ
Șefa sportului românesc cere ca Mouratoglou și echipa lui să fie pedepsiți: „Trebuie să plătească! Simona s-a lăsat pe mâna lor”

O decizie în acest sens va fi luată de Comitetul Internațional Olimpic, scrie Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), pe Facebook. 

Baseball-ul, cricket-ul, squash-ul, flag football-ul și lacrosse-ul, propuse de americani ca discipline pentru Jocurile Olimpice din 2028, din Los Angeles

Comisia pentru Programul Olimpic al CIO va emite o recomandare Comitetului Executiv al CIO. Dacă recomandarea este acceptată, Comitetul Executiv CIO va prezenta propunerea celei de-a 141-a Sesiuni CIO din Mumbai, India (15-17 octombrie), mai arată sursa citată. 

Dacă vor fi aprobate, programul final al evenimentului și numărul de cote de sportivi din sporturile suplimentare vor fi finalizate în viitor.

De altfel, trei din cele 5 sporturi propuse de americani au fost în trecut disccipline olimpice: baseball-ul (1992–2008 și 2020) , cricket-ul (1992) și lacrosse-ul (1904 și 1908). 

Citește și: 

România începe drumul spre EURO 2024 » Pregătire în sală, relaxare cu bowling și lectură motivațională

FIA va lua măsuri pentru protejarea piloțiilor de condițiile extreme » Căldura din Qatar a provocat probleme semnificative, inclusiv un abandon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează