SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CHINA

Ce a decis China când a fost înfruntată de CIO pe tema insignelor cu dictatorul

Articol de GSP - Publicat joi, 05 august 2021 10:15 / Actualizat joi, 05 august 2021 10:17

China a anunțat că niciun sportiv nu va mai purta insigne cu dictatorul Mao Zedong, după scandalul izbucnit la Jocurile Olimpice.

Incidentul a avut loc acum câteva zile, cu echipa ciclistă de sprint a Chinei. Cele două cicliste care au urcat pe podium au purtat câte o insignă cu Mao Zedong, deși regulile olimpice interzic orice mesaj politic pe podiumul de la Olimpiadă. 

Chestionată de subiect, China a anunțat că gestul nu se va mai repeta și că va preda un raport despre incident cât de curând posibil. 

Cine a fost Mao Zedong, „cel mai mare criminal din istorie”

Dictatorul comunist Mao Zedong a fost președintele Republicii Populare Chineze (RPC) și președintele Partidului Comunist Chinez până la moartea sa în 1976. După ce a preluat puterea în 1949, a susținut că China este în coada lumii din cauza „opresiunii și exploatării de către imperialiștii străini”, avertizând că țara „nu va mai fi o națiune supusă insultei și umilințelor”.

„Cartea neagră a comunismului”, lectură cu autoritate despre crimele regimurilor dictatoriale roșii, notează că măsurile lui Mao Zedong au dus la aproximativ 65 de milioane de victime în China. Numai măsurile de colectivizare au dus la moartea prin înfometare a 30-40 de milioane de chinezi în doar doi ani, 1959-1961. Washington Post l-a numit „cel mai mare criminal în masă din istorie”.

Citește și: 

Larisa Iordache, primul interviu după abandonul de la Jocurile Olimpice: „A venit momentul să-mi pun sănătatea pe primul plan”

3 minute amintire de la Tokyo » Andreea Ana a rezistat mai puțin de o repriză pe saltea la Jocurile Olimpice

Playtech: Ana Morodan s-a pozat în SUTIEN după operația de MICȘORARE a sânilor. Cum arată vedeta


Comentarii (5)
parpalache
parpalache  •  06 August 2021, 07:56

Apropo de cifrele astea si de„superlativele”aruncate in public de diferiti „specialisti”!Sa ne aducem aminte de Stalin-cel care a condus URSS in perioada celui de al doilea razboi mondial!Dar care prin 1938-1939 procedase la o„epurare”sangeroasa a Partidului unic-careia ii cazuse victima mii de granguri „intamplator”de origine evreiasca!Ei bine,decenii intregi ni s-a inoculat ideea ca Stalin ar fi fost „cel mai mare criminal din istorie”aducandu-se ca„dovezi” ca in timpul dictaturii sale au murit 30 de milioane de cetateni ai URSS!Pentru ca de curand, alti cercetatori-culmea,evrei-sa vina cu un alt studiu bazat pe documente si pe...logica,din care rezulta ca 20 de milioane au murit in timpul invaziei hitleriste si razboiului de eliberare,iar restul de 10 milioane, au murit de moarte naturala- in timpul dictaturii sale de peste 20 de ani(cca 500 de mii/an la o populatie de peste o suta de milioane!

gago747
gago747  •  05 August 2021, 13:48

Doar un *** tefelist poate crede cifrele alea aruncate din pix, 40 de milioane, 65 de milioane ... vorba aia, ce te costă să mai ppui unu-două zerouri în coadă, că analfabeții de feisbuc nu stau ei să verifice.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bizantinul
bizantinul  •  05 August 2021, 13:33

Poate ca a ucis 65 milioane de oameni, dar a salvat de la foamete aproape 1 miliard si a deschis calea spre super-puterea care este China azi.. Cum va place sa spuneti in ziua de azi "beneficiile sunt mai mari decat riscurile"

Vezi toate comentariile (5)
Comentează