SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

UPDATE David Popovici ratează șansa pentru încă o finală la Jocurile Olimpice! Prima reacție a românului: „ Eu și antrenorii mei vrem să revoluționăm înotul”

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 30 iulie 2021 12:42 / Actualizat vineri, 30 iulie 2021 13:56

După finalele de la 200m liber și 100m liber, David Popovici (16 ani) a ratat azi șansa de încă o finală, la 50m liber.

  • Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite cele mai noi informații de la Jocurile Olimpice
  • David Popovici s-a clasat pe poziția a patra la 200 metri liber și pe locul șapte la 100 metri liber

David Popovici ratează semifinalele la 50m liber

Românul a ratat șansa de a accede în semifinalele de sâmbătă și să lupte pentru calificarea în finală. Timpul reușit de David Popovici la 50 m liber nu a fost suficient pentru a fi între primii 16 înotători.

David Popovici a terminat seria pe ultimul loc, 8, cu un timp de 22.77 și s-a clasat pe locul 40 la general!

David Popovici, după ce a ratat semifinala la 50m: „Poate s-au simțit oboseala și presiunea”

După ce a terminat seria, David Popovici a comentat rezultatul său și cum s-a simțit la prima participare la Jocurile Olimpice, la doar 16 ani.

„E puțin diferit, e un alt stil de înot. Trebuie să antrenezi la alte chestii, să fii mai bun la alte chestii. Momentan, sunt mai bun la înotul puțin mai lung și mai de anduranță. Dar o să fiu mai bun și la 50.

Explozia e una dintre calitățile principale pe care trebuie să le ai în proba de 50m, dar cred că cel mai important e să menții viteză și să ai control asupra ei. Degeaba dai din mâini tare, ca un câine turbat, dacă nu scoți ceva din asta.

Cred că eram obosit, dar nu mi-am dat seama. Nu am simțit, creierul meu nu a înregistrat asta. Poate s-au simțit oboseala și presiunea. Eu m-am simțit bine, dar își spun și ele cuvântul.

Rămân cu extrem de multă experiență și cu, probabil, cel mai frumos concurs la care am fost. Aștept cu nerăbdare următoarele Jocuri și nu numai. Dar eu și antrenorii aveam planuri mărețe. Eu și antrenorii mei vrem să revoluționăm înotul. Avem timp, răbdare și pasiune. Dar mă opresc aici. După vorbe trebuie să demonstrezi treaba asta, a spus Popovici la finalul concursului.

47,30este cel mai bun timp obținut de David Popovici în proba de 100 m liber, realizat la Campionatele Europene de juniori de la Roma la începutul lunii iulie

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice: 

Interviu cu Elisabeta Lipă după prestația canotorilor la Jocurile Olimpice: „Lipă are gura mare, dar nu cere pentru ea! Se bate pentru sportivi”

Ziua când barca s-a spart » Explicațiile unui eșec neașteptat în finala de 8+1 de la Jocurile Olimpice

Playtech: Anamaria Prodan, mesaj nimicitor pentru Reghe: “Dacă m-aş fi căsătorit cu acest bărbat, el ar fi devenit prim-ministru”


Comentarii (48)
doar..titi
doar..titi  •  01 August 2021, 14:28

doar o mica corectie .. cat timp ''revolutionezi tu si antrenorii tai inotul'' ..ala de-l speriai tu , dressel , tocmai a luat a cincea medalie de aur !!eu zic ca data viitoare sa nu-l mai sperii asa rau ...ca poate ti-o ramane si tie ceva!!!

marius.bxl
marius.bxl  •  01 August 2021, 12:14

Da .o sa fii singurul din lume este o sa înoate cu picioarele inainte.

horacechiarel
horacechiarel  •  01 August 2021, 10:44

Ai grijă cu antrenori români n-o să revoluționeze nimic.Până una alta n-ai luat nicio medalie olimpică.Istoria natației consemnează campioni olimpici la 16 ani,așa că mai ușurel la declarații și mai mult la muncă.Școala americană,australiană sau rusească o să scoată mai mereu campioni care îți vor lua față.Mult succes!

Vezi toate comentariile (48)
Comentează