SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

Delegația României nu va merge cu TAROM la Tokyo » Zborul „tricolorilor” a fost scos la licitație

Echipa feminină de
baschet 3x3 va ajunge la Tokyo cu compania Smart
Wings.
Foto:facebook/comitetul olimpic și sportiv român
Echipa feminină de baschet 3x3 va ajunge la Tokyo cu compania Smart Wings. Foto:facebook/comitetul olimpic și sportiv român

Articol de - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 10:15 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 11:37

COMPANIA NAȚIONALĂ nu dispune de aparate de zbor de cursă lungă, capabile să acopere distanțe gen București - Tokyo cu o singură escală, cum a solicitat COSR pentru deplasarea delegației la Jocuri, cu un charter programat joi dimineața. Licitația a fost câștigată de cehii de la Smart Wings. Preț: 211.000 euro, dar o parte din sumă va fi suportată de CIO

A început numărătoarea inversă către Olimpiadă, startul oficial e pe 23 iulie, iar primul grup de sportivi și antrenori o va apuca joi dimineața spre Tokyo. Vor fi 128 de oameni într-o aeronavă de 189 de locuri, antamată prin licitație de la compania cehă Smart Wings.

 De ce TAROM n-a intrat în ecuație pentru a duce delegația în Japonia? Explică o sursă GSP: „TAROM nu dispune de aparate de zbor de cursă lungă, care să facă o singură escală până la o destinație atât de îndepărtată, așa cum a solicitat COSR. Ar fi existat varianta de a fi montate niște extensii de rezervoare, dar era o chestiune mai complicată. 

Pe asemenea distanțe, din rațiuni logistice și tehnice, TAROM poate merge doar cu două opriri pentru alimentare”.

 Escală la Novosibirsk

Cu varianta acontată de COSR, olimpicii vor face o escală în Rusia, la Novosibirsk, apoi capcompas Tokyo. Avionul va fi adus de la Praga, iar echipajul pentru zborul de Japonia, 4 piloți și 4 stewardese, sosește de miercuri la București pentru a înnopta în Capitală. 

Zborul va dura mai puțin de 12 ore, iar prețul achitat pentru transport este de 211.000 de euro, din care COSR va deduce un procent în baza unui acord cu CIO. În delegația de acum se vor număra, printre alții, sportivii de la canotaj, fotbal, scrimă, tenis de masă, box, tir sportiv, tir cu arcul sau judo, adică cei care vor intra în competiție în prima parte a JO. 

Va exista și un al doilea transport în zilele următoare, cu atleți, luptători sau înotători, care încep concursul în Japonia în jumătatea secundă a competiției.

100de sportivi trimite România la JO de la Tokyo, competiție a cărei festivitate de deschidere va avea loc pe 23 iulie

Încă o testare la avion

Pentru a evita orice surprize sanitare, sportivii vor trece către avion prin Salonul Prezidențial spre a nu se intersecta pe traseu cu alți călători. De asemenea, în afara multiplelor teste COVID efectuate în „bulele” olimpice de la Izvorani, Snagov sau Poiana Brașov, toți vor mai suporta un test rapid antigen la îmbarcarea spre Japonia.

17discipline vor avea sportivi români la start la Tokyo: atletism, baschet 3x3, box, canotaj, ciclism, fotbal, gimnastică artistică, înot, kaiaccanoe, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă, tir sportiv, tir cu arcul, triatlon

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice:

Tricolorii și-au ales numerele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo » Nou „decar” pentru Mirel Rădoi

David Popovici, după o săptămână senzațională: „Sunt doar un băiat care înoată repede”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
viata.de.caine
viata.de.caine  •  14 Iulie 2021, 16:15

Low cost! 4 stewardese pentru 189 de pasageri???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează